ترویج نماز در راس امور مدیران و مسئولان قرار گیرد

■ ترویج نماز در راس امور مدیران و مسئولان قرار گیرد

ترویج نماز در راس امور مدیران و مسئولان قرار گیرد

امام جمعه اسدآباد گفت: اعمال سلیقه ها نباید به نماز لطمه بزند و در این راستا همه مدیران و كارگزاران نظام باید برای ترویج نماز تلاش كنند تا این فریضه مهم در جامعه رونق یابد.

به گزارش روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز ، حجت الاسلام موسی حسینی مجد روز یكشنبه در اجلاس نماز استان همدان افزود: ائمه جماعات باید نماز را با آرامش، حفظ نظافت و لباس پاكیزه و با حضور قلب ، به جماعت برگزار كنند و آن را به موقع آغاز و به وقت به پایان برسانند.

وی با بیان اینكه نباید با اهرم نماز عصر برای نگاه داشتن نمازگزاران و جمعیت حاضر در نماز جماعت استفاده كرد گفت: روحانیان در بین دو نماز نباید وقت مردم را بگیرند و باید سعی كنند با سخنان جذاب اما كوتاه، نمازگزاران را هدایت و آموزه های دینی را ارائه كنند.
امام جمعه اسدآباد خاطر نشان كرد: برخی ائمه جماعات 15 تا 20 دقیقه بین دو نماز ظهر و عصر را به سخنرانی می پردازند و با اهرم نماز عصر، زمان زیادی را می گیرند كه اینها به نماز لطمه می زند.
حجت الاسلام حسینی مجد، نظم، تواضع، خوش سخن بودن و جذاب سخن گفتن را از خصوصیت های لازم برای ائمه جماعات عنوان كرد و گفت: ما در بحث نماز ضعف هایی داریم كه این سمینارها و اجلاسیه ها باید ما را تغییر دهد و این ضعف ها را برطرف كند.
وی تاكید كرد: مدیران دستگاه های اجرایی، اساتید دانشگاه ها و همه كارگزاران نظام باید در وقت نماز، نگران باشند و به محض به صدا درآمدن گلبانگ نماز، كار را رها كنند و از این طریق كارمندان و دانشجویان خود را نیز به این راه هدایت كنند.
وی بر نقش مدیران دستگاه های اجرایی در راستای رونق نماز در اداره ها و نهاد ها تاكید كرد و گفت: باید برای این فریضه مهم گام های اساسی برداشته شود.
اجلاس استانی نماز با موضوع نقش نماز در كاهش آسیب های اجتماعی در سالن جلسات شهدای استانداری همدان برگزار شد و در این آیین از دستگاه های برتر استان همدان در حوزه نماز تقدیر شد.

هم چنین ، حجت الاسلام سید مرتضی حسنی حلم روز یكشنبه در اجلاس نماز استان همدان عنوان نمود: امروز داشتن یك جامعه پاك و با تربیت دینی از هنجارهای جامعه اسلامی است و در این راستا نماز، جامعه را سالم نگه داشته و به سمت حركت و پویایی هدایت می كند.

وی ادامه داد: اقامه نماز ، تنها خواندن آن نیست بلكه زمینه سازی برای هدایت جامعه به سمت و سوی نشاط معنوی و اجتماعی و ایجاد یك جامعه پاك از مهمترین ابعاد آن است

مدیر اجلاس نماز استان همدان با بیان اینكه حدود سه ماه است كه فضای استان حال و هوای نماز دارد اظهار كرد: اجلاس های شهرستانی در هشت شهرستان همدان برگزار شد و فضای شهرستان ها حداقل برای یك هفته فضای نمازی شد و این قابل تحسین است.

حجت الاسلام حسنی حلم تاكید كرد: اجلاس های نماز در راستای بسترسازی و زمینه سازی یك جامعه پاك برگزار شد و در مجموعه استان همدان برای امر نماز هیچ آسیب و مانعی احساس نمی شود و همگان با همدلی و وفاق در این حوزه فعالیت می كنند.
وی با تاكید بر اینكه پیام اجلاس نماز باید به مردم و خانواده‌ها برسد و در جامعه یك موج معنوی ایجاد شود گفت: نماز سلامت جامعه را تضمین كرده و جامعه را از آسیب‌ها و بدی ها دور می‌كند لذا اقامه نماز باید در اولویت تمام كارها قرار گیرد.
وی در خصوص فرآیند ارزیابی و نظارت بر عملكرد دستگاه ها در حوزه نماز نیز گفت: در بدو این فرآیند، فرمت های خودارزیابی به تمامی دستگاه های اجرایی استان ارسال و مهلت بازگرداندن فرمت ها به ستاد مشخص شد.
حجت الاسلام حسنی حلم اضافه كرد: امسال دستگاه ها در پنج گروه فرهنگی-ورزشی، آموزشی-علمی، مدیریتی-قضایی، تولیدی- اقتصادی و بانك ها و دستگاه های خصوصی تقسیم بندی شدند و پس از جمع آوری فرمت های ارسالی دستگاه ها، هیات ارزیابی تشكیل و بیش از 100 ساعت برای ارزیابی دستگاه ها وقت صرف شد.
وی افزود: باشكوه بودن نماز جماعت یا زیبایی نمازخانه های دستگاه ها به تنهایی برای ارزیابی دستگاه های اجرایی ملاك نیست بلكه ملاك ارزیابی اصلی ما توافقنامه ای است كه بالاترین مقام دستگاه با رئیس ستاد نماز كشور امضا كرده باشند.
اجلاس استانی نماز با موضوع نقش نماز در كاهش آسیب های اجتماعی در سالن جلسات شهدای استانداری همدان برگزار و در این آئین از دستگاه های برتر استان همدان در حوزه نماز تقدیر شد.

 

 

 

 

در ادامه ، آیت‌الله غیاث‌الدین طه محمدی ظهر امروز در اجلاس استانی نماز با موضوع «نقش نماز در كاهش آسیب‌های اجتماعی» نماز را سكوی پرش به سوی انسانیت دانست و اظهار كرد: اگر نماز به حقیقت و واقعاً نماز باشد، همه حجاب‌ها را كنار می‌زند.

وی با بیان اینكه این اجلاس هشتمین اجلاس نماز در سطح استان است، در ادامه گفت: متأسفانه در جامعه هم تارك‌الصلوة و هم ضایع‌الصلوة داریم به طوری كه برخی نماز را به پا می‌دارند اما حق نماز را ضایع می‌كنند و این بسیار دردناك است.

امام جمعه همدان با تأكید بر اینكه بیایید خود و اهل خانه خود را به اقامه نماز نصیحت كنیم، گفت: حدیث داریم كسی كه نماز می‌خواند اما دل به نماز نمی‌دهد، خطر دارد.

وی وضو را راه اولیه ورود به نماز دانست و اضافه كرد: اذان و اقامه، موسیقی نماز است و فرد با این عمل آرام آرام عالم وجود را از تعلق قطع كرده و وارد عالم وحدت می‌شود.

محمدی با بیان اینكه نماز اگر به مرحله خودباختگی نرسد، نماز نیست، افزود: نماز باید با خلوص نیت همراه باشد و بدون وابستگی به عالم فانی، آدمی را هدایت كند به طوری كه گویی به عالم معنا وارد شده باشد.

وی با تأكید بر اینكه ما هنوز حقیقت نماز را نشناخته‌ایم، بیان كرد: یكی از دلایلی كه مردم به نماز نمی‌پردازند، به این علت است كه حقیقت نماز را نچشیده‌اند در حالی كه اگر حقیقت نماز را بدانند، لذت آن چندین برابر خواهد شد.

امام جمعه همدان اضافه كرد: امیدوارم كه نماز ناشناخته اقامه نكنیم زیرا حدیث داریم كه اگر یك ركعت نماز مقبول شده داشته باشیم، اهل بهشت خواهیم بود.

هم چنین ،حجت‌الاسلام سید مرتضی حسنی حلم ظهر امروز در اجلاس استانی نماز با موضوع «نقش نماز در كاهش آسیب‌های اجتماعی» اظهار كرد: با توجه به اینكه در قرآن نیز تمكین از امر خداوند و به پا داشتن نماز تأكید شده است، باید بر اقامه نماز تمكن كرد كه ریشه آن در بسترسازی و زمینه‌سازی است.

وی تصریح كرد: اقامه نماز به این معناست كه جامعه را به سمت و سویی هدایت كنیم كه نشاط تربیتی و اجتماعی فراهم شود و محیطی سالم و درست تحویل نسل آینده دهیم.

دبیر ستاد اقامه نماز در استان همدان با اشاره به برگزاری اجلاس‌های نماز در سطح استان یادآور شد: حدود سه ماه است كه فضای استان، نمازی شده و همه فرمانداران و ائمه جماعات استان به این موضوع اذعان دارند.

وی با بیان اینكه هشت شهرستان در استان همدان اجلاس‌ نماز را برگزار كردند، گفت: از فرمانداران و ائمه جماعات استان برای برگزاری اجلاس‌های زیبای نماز قدردانی می‌كنم كه فضای شهرستان‌ها را نمازی كردند.

حسنی‌حلم با بیان اینكه یكی از اهداف ما در برگزاری اجلاس نماز موج‌آفرینی اقامه فریضه نماز است، اظهار كرد: برپایی نماز بدین منظور است كه فضای جامعه به سمت هنجارهای جامعه سوق یابد و امروز یكی از هنجارهای جامعه اسلامی ما جامعه باتربیت است.

وی با بیان اینكه بسترسازی و زمینه‌سازی در زمینه نماز باید ایجاد شود، تأكید كرد: قدردانی از دستگاه‌های اجرایی استان كه در برپایی فریضه نماز تلاش دارند، در دستور كار قرار گرفته است.

دبیر ستاد اقامه نماز استان همدان خاطرنشان كرد: ممكن است در بین مدیران فرایند ارزیابی نماز ادارات مبهم باشد حال آنكه ارزیابی به این شكل بود كه در بدو كار فرمت‌هایی به دستگاه‌ها ارسال شد و مهلت مقرر برای برگشت فرمت‌ها به ستاد اقامه نماز در نظر گرفته شد.

وی اضافه كرد: برخی از دستگاه‌ها سر فرصت فرمت‌های ارزیابی را به ستاد تحویل دادند اما برخی نیز در تحویل آنها تأخیر داشتند.

حسنی‌حلم یادآور شد: پس از دریافت فرمت‌ها، هیأت ارزیابی متشكل از نماینده استانداری، برنامه و بودجه، دفتر امام جمعه، نماینده دبیران نماز در دستگاه‌های اجرایی و كارشناسان نماز تشكیل شد و بیش از 100 ساعت برای ارزیابی وقت صرف شد.

 

وی با تأكید بر اینكه ملاك ارزیابی برپایی نماز در ادارات نمازخانه زیبا و نماز جماعت باشكوه نیست، بیان كرد: ملاك ارزیابی توافق‌نامه‌ای است كه بالاترین مقام دستگاه‌های اجرایی یعنی وزارتخانه و سازمان‌ها با ستاد اقامه نماز كشور او نماینده رئیس جمهور امضا كرده‌اند و این توافق‌نامه به همه دستگاه‌ها ارسال شده است.

دبیر ستاد اقامه نماز استان همدان با بیان اینكه ارزیابی دستگاه‌ها به پنج گروه تقسیم شد، گفت: دستگاه‌های فرهنگی و ورزشی، آموزشی، علمی و پژوهشی، مدیریتی و قضایی، عمرانی، تولیدی و اقتصادی و بانك‌ها و دستگاه‌های خصوصی این گروه‌بندی را تشكیل دادند.

در ادامه ، رضا قیاسی ظهر امروز در اجلاس استانی نماز با موضوع «نقش نماز در كاهش آسیب‌های اجتماعی»، اظهار كرد: از ابتدای كار دولت برنامه‌ریزی منسجم و مطمئنی برای ساماندهی نمازهای جماعت چه در اماكن مردمی و چه برپایی نماز در مراكز خدماتی و جاده‌ها صورت گرفت.

 

وی با بیان اینكه 200 ابلاغیه و بخشنامه برای تقویت نماز با عنوان تبصره 9 در استان اجرایی شد، افزود: تعداد ائمه جماعات در دستگاه‌های دولتی از ابتدای انقلاب تاكنون 200 نفر بود كه امروز به 250 نفر رسیده است.

 

رئیس شورای اقامه نماز در استان همدان با تأكید بر اینكه حمایت از دستگاه‌ها برای نماز و دستورالعمل‌ها به دو برابر افزایش یافته است، افزود: نمازخانه‌های ادارات نیز در گذشته‌های دور وضعیت خوبی نداشتند اما اكنون ادارات بهترین مكان برای اقامه نماز هستند.

 

وی با بیان اینكه فضای بسیار پرشور و شوقی برای برپایی نماز در ادارات فراهم شده است، گفت: با تشكیل جلساتی از مراكز خدماتی، رستوران‌ها، مساجد بین راهی ‌و... بازدید شد تا از شرایط اقامه نماز كنترل و نظارت شود.

قیاسی با اشاره به اینكه ما وظیفه داریم سازوكار مناسبی را برای برپایی نماز فراهم كنیم، خاطرنشان كرد: در سطح كشور اجلاس نماز در شهرستان‌ها نداریم، اما طی ماه گذشته بهترین اجلاس‌های نماز در شهرستان‎های استان همدان برگزار شده و موج عظیمی با عنوان نماز فضای استان را در بر گرفته است.

وی اضافه كرد: آنچه در بعد نماز برعهده ما هست، فراهم كردن شرایطی است كه به راحتی بتوانند در نماز شركت كنند و این فریضه نماز را باشكوه برگزار كنند.

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/9/11 ساعت 10:38
کد : 1224
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز