■ حجتالاسلام والمسلمین قرائتی: نماز با بیان اینکه شیوه تبلیغ نماز و زکات رشته تخصصی نیست که عدهای به آن بپردازند
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی شنبه شب در دومین اجلاسیه اساتید رشتههای تخصصی حوزه علمیه که در سالن همایشهای مدرسه علمیه دارالشفاء برگزار شد اظهار کرد: امروز وضعیت نماز و زکات در کشور خوب نیست.
وی افزود: فقط 13 درصد زکات موجود جمعآوری شده و دلیل اصلی این امر هم عدم تبلیغ صحیح زکات در میان مردم است و اقشار مختلف چنین انتظاری از روحانیون دارند که به تبلیغ صحیح همه ابعاد برای آنها بپردازند.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه شیوه تبلیغ نماز و زکات رشته تخصصی نیست که عدهای به آن بپردازند و دیگران بی توجه باشند گفت: همه طلاب و مبلغان دینی باید این شیوهها را بیاموزند و بکار بندند.
وی ادامه داد: روشهای دعوت به نماز باید از سوی اساتید به طلاب آموزش داده شود البته نه اینکه مانند تفسیر همه اقوال را بگویند و طلاب را سرگردان کنند چه اینکه این روش را گاهی میبینیم و نتیجهای ندارد.
قرائتی با اشاره به این مهم که تفسیر قرآن در ابتدای امر باید به صورت موردی و موضوعی ذکر شود عنوان کرد: لازم است اصولی را از آیات قرآن و روایات استخراج کرد که برای همه قابل فهم و قابل قبول باشد و علاوه بر این، تفسیر باید به گونهای بیان شود که مردم احساس نیاز کنند و خود را مخاطب اصلی بدانند.
رئیس ستاد اقامه نماز خاطرنشان کرد: امروز بیشتر منابر به شعر و داستان و مطالب سیاسی اختصاص مییابد در حالیکه لازم است سهم قرآن و تفسیر را هم در منابر در نظر گرفت.
وی با تاکید بر اینکه قرآن وحی منزل و حقیقت محض است و حتما باید در منابر و تبلیغهای دینی مورد توجه باشد تصریح کرد: خواب و بیان تعبیر آن در صورتی که حقیقت داشته باشند دهها درجه پایینتر از وحی الهی هستند و ارزش بیان آنها بسیار کمتر است.
قرائتی با اشاره به فعالیت 130 دانشگاه در ایران و لزوم نگارش 130 تفسیر برای این دانشگاهها عنوان کرد: همه میدانیم که اسلام برای همه ابعاد زندگی انسان در حوزه مادیات و معنویات فرامینی دارد که با تفسیر و تبلیغ صحیح، میتوان آنها را در اختیار مردم قرار داد.
رئیس ستاد اقامه نماز تاکید کرد: همانطور که زلیخا، خود حضرت یوسف را مقابل چشم زنان آورد و آنها دستشان را بریدند، روحانیت هم باید امروز یوسف دین، گوهر اسلام را به مردم عرضه کنند و آنگاه خواهیم دید که اقشار مختلف حاضرند به دستورات دینی پایبند باشند.
وی با بیان اینکه تاکنون آنطور که شایسته و بایسته بوده، قرآن را درک نکردهایم خاطرنشان کرد: قرآن آنقدر مطالب دارد که خود من تاکنون 4 هزار برنامه تلویزیونی تفسیر داشتهام و چند هزار برنامه ضبط شده دیگر هم دارم که هنوز پخش نشدهاند.
قرائتی با تاکید بر به روزآوری تفاسیر متناسب با نیازها و رویکردهای جدید در جامعه گفت: هزاران جلسه عزاداری اهل بیت(ع) در شهرهای مختلف ایران برپا میشود و با توجه به اینکه قرآن و اهل بیت هیچگاه از یکدیگر جدا نمیشوند، لازم است در کنار این مراسمها، محافل قرآنی و تفسیری هم داشته باشیم.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه میتوان در 30 ثانیه هم یک نکته تفسیری را مطرح کرد افزود: جمهوری اسلامی زمانی زیبا و قرآنی است که بر روی پای خودش بایستد، منافع خودش را تهیه و به دیگر کشورها کمک کند و گرفتار گرگهای بینالمللی و 1+5 نشود.