برگزاری كنگره ملی نماز و سلامت روان در دانشگاه تهران

■ برگزاری كنگره ملی نماز و سلامت روان در دانشگاه تهران

برگزاری كنگره ملی نماز و سلامت روان در دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نماز در گزارشی ایسنا عنوان نمود :  دكتر محمد خدایاری فرد، رئیس دانشكده روانشناسی و علوم تربیتی در این كنگره، طی سخنانی، با اشاره به اینكه در ده سال اخیر با سیر نزولی دینداری و خواندن نماز در جامعه مواجه بوده‌ایم گفت: «تحقیقات و مطالعات علمی انجام گرفته نشان می‌دهد كه عوامل مختلفی از جمله سیاسی، ‌ فرهنگی و اقتصادی در ایجاد این مسئله تأثیرگذار هستند. مطالعات نشان می‌دهند در ده سال بین ۸۲ تا ۹۲ ما سیر نزولی داشتیم و از سال ۹۲ تا كنون این امر تثبیت شده است.»

وی، مطالعات علمی و تحقیقاتی انجام شده برای تبیین این مسئله را ناكافی دانست و گفت: «مشكل عمده جامعه ما این است كه بودجه‌های كلانی برای وضعیت دینداری صرف می‌شود، اما هیچ نهاد و سازمانی مطالعه‌ای در ارتباط نسبت این بودجه و وضعیت دینداری انجام نداده است. تنها مورد در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم صورت گرفته كه دانشكده روانشناسی هم در این حوزه فعالیت‌هایی را انجام، و نتیجه آن برگزاری این كنگره است.»

دكتر غلامعلی افروز، رئیس كنگره، نیز درباره هدف برگزاری این نشست و همچنین نقش دانشكده روانشناسی در اشاعه فرهنگ نماز گفت: «هدف از برگزاری این‌ كنگره آشنایی پژوهشگران و دانشجویان با سلامت و بهداشت روانی با عنایت به مقوله نماز است، نماز كامل‌ترین پاسخ به عالی‌ترین نیاز انسان و عالی‌ترین نیاز انسان، نیاز به خود شكوفایی و نیل به كمال وجود است و خود شكوفایی در بستر دل‌آرامی و بهره‌مندی از نشاط معنوی مقدور و میسور خواهد بود.»

وی، دستیابی به مفاهیم ارزشمند آرامش با نماز، حضور قلب و بهداشت روان را از اهداف دیگر این كنگره دانست و اظهار كرد: «سازمان بهداشت جهانی تعاریف بسیاری از سلامت روان دارد اما تعریفی كه من ارایه می‌دهم احساس آرامش، بهره‌مندی از اندیشه پویا و آمادگی برای تعاملات بین فردی و اجتماعی است.»

استاد دانشكده روانشناسی و علوم تربیتی، در ادامه گفت: «در بسیاری از شاخص‌های جهانی چند رشته است كه دانشكده‌های روانشناسی مكلف هستند، به آن‌ها بپردازند از جمله روانشناسی‌دینی، روانشناسی و دین، معنویت ودین و مثبت اندیشی. پس روانشناسی دینی از رشته‌های تخصصی است، اگر ما درباره دین بخواهیم صحبت كنیم نماز پرچم و نماد مسلمانی در جهان است. دین اسلام جهان شمول و نماز سمبل عبادت‌ها است. همه ادیان الهی نیایش دارند وظیفه رشته روانشناسی این است كه با دیدگاه علمی و پژوهشی به رابطه نماز و سلامت روانی كه نیاز جامعه است بپردازد. همچنین وی از برگزاری اولین كنگره بین‌المللی "نیایش و آرامش روان " در دو سال آینده به میزبانی دانشكده روانشناسی و علوم تربیتی خبر داد.»

دكتر علی اكبر ارجمندنیا، دبیر علمی كنگره، درباره نحوه پذیرش مقالات كنگرۀ نماز گفت: «با بررسی‌های به‌عمل آمده ۸۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت، كه تعدادی برگزیده و به صورت سخنرانی ارایه می‌گردد. در ارزیابی مقالات دو ملاك در نظر گرفته شد، نخست روش‌شناسی؛ در تهیه و تدوین مطالعات دینی و مذهبی خیلی از محققین برداشت‌های شخصی خود را ارایه می‌دهند، البته آن‌ها هم باارزش هستند اما تلاش شد مقالاتی كه از یك روش نسبی و مناسبی برخوردار هستند پذیرش شوند. ملاك دیگر، داشتن نگاه نو به آثار و پیامدهای مثبت نماز در سلامت روان بود.»

دكتر محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز نیز گفت: «یكی از مهم‌ترین نقش‌ها و كاركردهای نماز در بازداری از منكرات است. برای اصلاح جامعه تغییر رفتارها و باورهای بنیادین فرد فرد اعضای آن لازم است. آنچه كه مهم است دوری از مقوله ضایع كردن نماز است، كه غیر از نخواندن و ترك آن می‌باشد. كسی كه نماز می‌خواند ولی بدون رعایت شرایط آن یا با تأخیر چنین كسی نماز را ضایع كرده و آن را سبك شمرده است. باید نمازی خوانده شود كه بروز آن در جامعه تجلی یابد و تداوم داشته باشد.»

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه‌تهران، در این كنگره سخنرانان دیگر به تبیین نظرات و دیدگاه‌های خودر باره نماز پرداختند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/8/26 ساعت 11:20
کد : 1206
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز