حجت الاسلام دكتر ساجدی، استاد و نویسنده مرکز نماز: ■ تلاش برای اقامه نماز و احیای نماز در ادارات مصداق جهاد كبیر است .
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان خراسان رضوی اولین نشست تخصصی نماز و كاهش آسیبهای اجتماعی با عنوان (همایش بزرگ نماز و سلامت سازمانی) باهماهنگی حوزه مقاومت بسیج ادارات كل شهید رجائی و حمایت ستاد اقامه نماز استان و با حضور مدیران و معاونان ادارات كل، فرماندهان و اعضای شورای بسیج، اعضای شورای اندیشه و همفكری حوزه بسیج ادارات كل، حجت الاسلام جباریان، مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه های پیام نور، حجت الاسلام امرالله سبحانی نیا، مدیر ستاد اقامه نماز خراسان رضوی و جمعی از مسؤولان كشوری و استانی ظهر امروز 12 آبان در برج سپهر برگزار شد.
در ابتدای این همایش سرهنگ مجید زرنگ، رییس بسیج ادارت كل خراسان رضوی با تأكید بر نقش نماز در زندگی فردی و اجتماعی افراد، گفت: تبیین جایگاه نماز در درجه اول سبب كاهش آسیبهای اجتماعی و واكسینه شدن افراد در برابر مشكلات است.
ایشان با بیان اینكه حضور افراد در سطح بالای ادارات در نماز جماعت سبب تشویق دیگر كارمندان می شود، افزود: در همین راستا بهتر است مدیران با توجه به اینكه برای دیگران الگو می شوند در صف های نماز جماعات ادارات خودشان شركت كنند.
زرنگ در ادامه با اشاره به تأثیرات مثبت نماز در ارتقای فعالیتهای اداری و انگیزشی اظهار كرد: با توجه به اینكه فعالیتهای اداری در برخی موارد همراه با آسیبهایی است در واقع نماز می تواند مانعی در كاهش این امور باشد.
در ادامه این همایش دكتر شیرازی مسئول شورای اندیشه و همفكری حوزه بسیج ادارات كل گزارشی از فعالیتهای شورا در حوزه نماز ارائه نمودند وبه اعلام آمادگی بسیاری از نهادها در جهت توسعه و ترویج نماز اشاره نمودند .
حجت الاسلام سبحانی نیا مدیر ستاد اقامه نماز استان خراسان رضوی ضمن تشكر از عوامل برگزاری این همایش و حاضرین، به بیان اهمیت برگزاری چنین جلساتی پرداخت و مطالبی را در حوزه تاثیر معنویت و نماز در كاهش آسیب های اجتماعی نماز ارائه نمود
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دكتر ابوالفضل ساجدی كه از اساتید حوزه و دانشگاه قم و پژوهشگر نماز كه به عنوان سخنران ویژه همایش حضور یافته بودند، تلاش برای اقامه نماز و احیای نماز در ادارات را مصداق جهاد كبیر دانستند.
ایشان با اشاره به آيه: 52 سوره نور (فَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَجَاهِدْهُم بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا) از كافرین تبعیت نكنید و بر آنها به واسطه قرآن جهاد كبیر انجام دهید. یعنی اینكه باید با استفاده از قرآن و معارف الهی جهاد كنیم. این یك نوع جدید از جهاد است كه امروزه ما باید در سدد آن باشیم به واسطه قرآن جهاد اكبر انجام دهیم و به سمت آن حركت كنیم. مقام معظم رهبری هم میفرمایند این نوع جهاد جهادی است كه بسیار طولانی است و طرف مقابل ما هم تلاش های گسترده ای را در نقطه مقابل انجام می دهد و از مصادیق جنگ نرم و جنگ فرهنگی است. فرهنگ سازی نماز در محیط اداره مستقل از فرهنگ سازی نماز در سطح كشور و جامعه نیست. و حركت در این مسیر در فضای اداری مصداقی است از انجام این وظیفه عظیم الهی كه در این دوران خاص با تاكیدات ویژه مقام معظم رهبری بر عهده ماست.
در ادامه ایشان بیان داشتند اگر جوانی كه وارد اداره می شود بی نماز باشد و یا نمازش از سطح پایینی برخوردار باشد و به جهت حضور در اداره ارتقا كیفیت نماز پیدا كند و یا به نماز خوان ها ملحق شود، شما از مجاهدان حقیقی درگاه خدا هستید و خواهید بود. مصداق دیگر تلاش در فضای ادرای برای احیا نماز مصداق تحقق امر به معروف و نهی از منكر است. بدون شك این یك واجب الهی به عهده ماست. و این هم چنانچه در موارد متعددی در آیات و روایات اشاره شده امر به معروف و نهی از منكر روش های متفاوتی دارد و بستر سازی برای تحقق معروف یكی از گام های مهم انجام این وظیفه است. و لذا تلاش در ادارات را نباید در مسیر تقویت جایگاه نماز یك امری كوچك تلقی كنیم كوچك ساده بلكه بسیار مهم است و بسیار اثرگذار است و گامی بلند در حركت برای تحقق فراگیر ارزش های اسلامی در جامعه ما هست. و وقتی كه نماز محقق شد بركاتش هم به دنبال خواهد آمد. و كشور ما تحول پیدا خواهد كرد و باعث كاستن اسیب ها و ارتقا سلامت روان خودمان بهره ببریم. و لذا این تلاش نه تنها افرادی را نماز خوان میكند كه، بسیاری از بدبینی هارا به دین و اسلام و به نماز خوان مرتفع خواهد كرد.
ایشان در ادامه به مصداق های دیگری از تاثیر نماز بر سلامت سازمانی همچون نماز و بهبود اخلاق اداری، نماز و مسئولیت پذیری، نماز و سلامت، نماز و وجدان كاری و نماز و نظم كاری اشاره نمودند.