استاد حوزه:■ طلاب عراقی آرزوی خواندن نماز پشت سر رهبری را دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه پیش از ظهر امروز به مناسبت شهادت امام محمد باقر(ع) که در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد با اشاره به اینکه دعوی در دین ما از زمان هارون و قابیل آغاز شد، اظهار داشت: اینکه چرا امامان ما را میکشتند باید گفت امامان ما حرفهایی میزدند که قدرت طلبان را دچار شکست میکردند و حاکمان نیز تحمل آن را نداشتند و مجبور به کشتن ائمه میشدند.
وی ادامه داد: امام باقر(ع) در انزوا بودند اما با این وجود تنها حرف دین را میزدند و همین حرف دین در دل خود مطالبی دارد که سبب میشود حاکمان امامان ما را به شهادت برسانند، از سوی دیگر نیز همه مردم در معرض قدرت طلبی قرار نمیگیرند و نمیدانند که قدرت طلبان چه میکنند و ائمه ما را از این موضوع آگاه میکنند، از ابتدا هم قدرت نیز در دست ظالمان بوده و ائمه ما مظلوم واقع شدهاند و مردم هم محروم از این نعمت بودند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با بیان اینکه خدا می فرماید «حتما عذاب میکنم مردمی را که کسی را به ریاست حکومت بپذیرند که خدا نگفته باشد»، خاطرنشان کرد: حتی اگر این مردم عملشان تقوا و نیکوکاری باشد باز هم مورد قبول خدا نیست، همچنین میفرمایند قطعا میبخشم مردمی را که امام و ریاست یک فرد عادل را بپذیرند و قطعا عفو میکنم حتی اگر آن مردم گناهکار و ظالم باشند.
استاد حوزه با اشاره به اینکه امام باقر برای حاکم دین سه خصلت را مطرح میکنند ابراز داشت: حاکم ابتدا باید از محرمات دوری جوید، علم داشته و خوب مدیریت کند و همچون یک پدر مهربان باشد، به همین منظور قدرت طلبی خوب نیست به خصوص برای جوامع بزرگ و در پاسخ به این سوال چرا ائمه ما را میکشتند؟ باید دانست که به خاطر حرفهایی بود که امامان میزدند و لج تمام فدرت طلبها را در میآورد.
وی افزود: جامعه ما به قول امام راحل از جامعه مدینه صدر اسلام بهتر است، زیرا مردم ولایت فقیه را به نحوی پذیرفتند که در صدر اسلام پیامبر را نمیپذیرفتند، در این جهت امام رضا(ع) میفرمایند «کسی که بنشیند در جلسهای که از امامت ما حرف زده شود روزی که دلها بخواهند بمیرند دل انها را خدا حفظ میکند»، پس در صحبتهای خود باید از ائمه یاد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با بیان اینکه روز عرفه نواقص ماه رمضان را پر میکند، یادآور شد: این دعا به خاطر آن مهم است که امام حسین(ع) در حج نیمه کاره خود خواند و پس از آن به شهادت رسید، به همین منظور خدا ابتدا به زائران امام حسین(ع) نگاه می کند بعد به زائران عرفات، پس در دعای عرفات ابتدا آرزو کنید که ای کاش در بین الحرمین بودیم یا در عرفات و دوست داریم که گریه کردن امام حسین(ع) را ببینم، به نوعی دعای عرفه شکر است.
استاد حوزه با اشاره به اینکه امام حسین(ع) میفرمایند «بزرگترین شکرگزاری من این است که در زمان پیامبر اکرم(ص) به دنیا آمدم»، یادآور شد: روز عرفه از خدا شکر کنید که در کشور اسلامی زندگی میکنید، امام عادل را باید شکرگزاری کرد و در این زمان است که امام زمان(عج) میآید، حضرت یعقوب(ع) وقتی پیراهن حضرت یوسف را آوردند، گفت: بوی یوسف من میآید و سپس از خدا شکر گذاری کرد، بنابراین باید گفت هر مشکلی که وجود دارد به خاطر ناشکری بسیار است.
وی افزود: در سفری که به حوزههای علمیه عراق داشتم مسؤول انها گفت آیا میدانید که بزرگترین آرزوی طلاب اینجا چیست؟ من از طلاب در حال تحصیل در آنجا سؤال کردم آنها گفتند که آرزو دارند که تنها یکبار پشت رهبر ما آیت الله خامنهای نماز بخوانند، پس مردم باید شکرگزار رهبر خوب خودشان باشند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان در پایان گفت: امام باقر(ع) از زهر و دردی که میکشند و حتی غریبی که به آن دچار شدند ناراحت نبودند آن امام بیشتر از وقایع کربلا ناراحت بودند، جایی که غریبی امام حسین(ع) را دیدند، زنجیر بر گردندن انداختند، پدر خود را دیدند، نباید فراموش کرد که هیچ چیز سنگین تر از آن نیست که در مقابل چشمان یک کودک خانوادهاش را بکشند و بزنند و این موضوع غرور و روحیه را خدشهدار میکند.