■ برترین تجارب در حوزة ترویج نماز

ارسال کننده : مدیر
طرح : ایده پرداز: زهرا حیدری شوطلو
نماز عملی عبادی است که انجام آن پنج بار در اوقات معینی از شبانه روز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله که کعبه است می‌ایستد و ذکرهای ویژه‌ای را خوانده و اعمال ویژه‌ای مانند رکوع و سجده را به جا می‌آورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت برگزار می‌شود.
نماز، نخستین عبادتی است که بر پیامبر(ص) و پیروانش در مکه واجب شد و یکی از عبادات اصلی مسلمانان است که ادای آن در قرآن و متون دینی مورد تأکید بسیار بوده و از آن با تعبیراتی مانند «ستون دین» و «شرط قبولی سایر اعمال» یاد شده است.
علاوه بر نمازهای واجب روزانه، نمازهای مستحبی فراوانی نیز وجود دارد که در روایات، برای آنها آثار و پاداش‌های فراوانی در دنیا و آخرت بیان شده است. مهم‌ترین این نمازها، نماز شب و نافله‌های نمازهای واجب است.
نماز از عباداتی است که هیچ شریعتی از آن خالی نبوده و گونه‌های آن بر حسب شریعت‌های مختلف فرق داشته است. در قرآن از نماز حضرت ابراهیم(ع)، اسماعیل و اسحاق، موسی، زکریا، عیسی، شعیب و لقمان حکیم و در روایات از نماز حضرت آدم و بسیاری دیگر از انبیا یاد شده است.
در قرآن، نماز اختصاص به انسان‌ها نداشته و همه موجوداتی که در آسمان‌ها و زمین هستند نمازی ویژۀ خود دارند:
أَ لَمْ‌تر أَنَّ اللَّهَ یسَبِّحُ لَهُ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الطَّیرُ صَافَّاتٍ کلٌّ قَدْ عَلِمَ صَلاتَهُ وَ تَسْبیحَهُ وَ اللَّهُ عَلیمٌ بِما یفْعَلُونَ (ترجمه: آیا نمی‌دانی هرکه در آسمان‌ها و زمین است و پرندگان بال گشوده خدا را تسبیح میگویند؟ به یقین هریک نماز و تسبیح خود را میداند و خدا به آنچه انجام میدهند داناست.)
نماز در یهودیت «تفیلا» (در عِبری: תפילה) و در جمع تفیلیم یا تفیلوت خوانده می‌شود و احکام آن در سیدور یا بخش‌های «میشنا» (کتب سنتی دعای دین یهود) آمده است. معمولا در هر روز سه نماز می‌خوانند و در روز شبات (شنبه) و سایر روزهای مقدس، فرقه‌های اُرتُدُکس و محافظه کار یک نماز اضافی به نام موسف می‌خوانند.
نماز در مسیحیت برای ارتباط با خداوند (پدر) یا دیگر اشخاص تثلیث (پسر یا روح القدس) برگزار می‌شود. در میان فرقه‌های مختلف مسیحیت نماز به صورتهای مختلف گزارده می‌شود. نمازها می‌تواند به صورت جمعی (نیایش سرایی) باشد مانند مراسم عشای ربانی و یا به صورت فردی برگزار شود.
در سال‌های آغازین اسلام و در دوران دعوت مخفیانه، پیامبراکرم به همراه امام علی و حضرت خدیجه نماز می‌خواندند ولی وجوب نمازهای پنجگانه (یومیه)، در شب معراج و حدود ۱۸ ماه پیش از هجرت به مدینه اتفاق افتاد. این نمازها همگی دو رکعتی بودند که در سال اول هجری هفت رکعت به آنها اضافه شده و شکل نهایی به خود گرفت.
خدایا همه ی ما و اول خودم و همه ی انسان ها را از نمازگزاران واقعی و مروجین واقعی نماز قرار ده(آمین )
بنده سال تحصیلی 91-90 که اولین سال استخدام پیمانیم بود و به عنوان معاون آموزگار در مدررسه ی شهید عبداله زاده روستای دیزج طویل مشغول به خدمت شدم ، از همان اول کار تصمیم جدی گرفتم در حد توانم از هر لحاظ خدمت صادقانه داشته باشم . در اوایل بهمن ماه تصمیم گرفتم دختران مکلف کلاس سوم را برای جشن تکلیف آماده کنم ، بنابراین تصمیم به آموزش عملی نماز برای آماده سازی دختران کلاس سوم گرفتم و خودم همراه چندتا دختر نماز را به صورت عملی برپا کردیم. در سالن مدرسه که کم کم متوجه شدم تمام دانش آموزان تمامی پایه حتی پسران در صف وضو ایستادند و تصمیم دارند همگی نماز خواندن را یاد بگیرند. خیلی خوشحال شدم در مدرسه 2 تخته موکت 4*3 داشتیم که در سالن پهن کردیم و پسران اول صف ، همکاران و دختران در صف های عقب قرار گرفتند و شروع به خواندن نماز کردیم در جشن تکلیف که در مسجد روستا برگزار گردید و مجتمع شهید باکری یولاگلدی که از هر لحاظ ما را در برگزاری جشن بخصوص آقایان حاجی زاده ، جعفری ، قربان زاده ، علیزاده یاری کرده بودند تعجّب کردند از آمادگی دانش آموزان و خانواده ها هم بسیار خوشحال شدند و از ما تشکر کردند.
این درس بزرگی برای من و همکارانم شد که اول خودمان به صورت عملی انجام دهیم به انتظار عمل کردن دیگران و دانش آموزان را داشته باشیم. تلاش همکاران و دانش آموزان آنقدر زیاد شد که در سال های بعد ما نتیجه ی تلاشمان را دیدیم در سال تحصیلی 94-93 برترین مؤذن از مدرسة ما مقام آورد و چند مورد موفقیت دیگر.
1394/11/4 ساعت 12:49
کد : 95
لینک مطلب

■ اجرای مستمر نماز جماعت در خوابگاه های دانش آموزی و دانشجویی

ایده پرداز: رسول رنجبر در همه برنامه ریزیهای فرهنگی و اجتماعی به گونه ای عمل کنید که روح دیانت و اخلاق اسلامی در مکان ها و مراکز فرهنگی در همه شهرها جاری شود که این مساله گره گشای بسیاری از مشکلات خواهد بود ، چرا که عمده مشکلات کشور ناشی از دور شدن ...

■ اعطای گواهینامه نماز

توضيح اجمالی: امام جماعت یا فعالان مسجدی، در مدرسه یا مدارس ابتدایی نزدیک مسجد، با این ایده خلاقانه به آموزش صحیح‌خوانی نماز می‌پردازند. مکان اجرای ایده: داخل مسجد(شبستان) مجری: امام جماعت زمینه سازی: بیان لزوم آموزش صحیح قرائت نماز به نوجوانان ...

■ استفاده ازفن آوري هاي نوين وايده ها وتجربيات موفق در آموزش وتوسعه وفرهنگ نمازتوسط معلمان

موضوع: استفاده ازفن آوري هاي نوين وايده ها وتجربيات موفق در آموزش وتوسعه وفرهنگ نمازتوسط معلمان از بهترین افرادی که می تواننددرآموزش نماز به دانش آموزان کمک کنند معلمان هستند. شاید بي علاقگي وكاهل نمازي و... بخاطر عدم ارائه آموزش هاي صحيح نماز ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز