■ تجربه های برتر در حوزه ترویج نماز

ارسال کننده : زهره جعفری دارابجردی
طرح : ایده پرداز: زهره جعفری دارابجردی
فرهنگ اقامه نماز بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی جایگاه واقعی و ممتازی در کشور پیدا کرده و به عنوان برنامه ای اساسی مورد توجه همگان قرار گرفته است. و در جامعه عاملی مهم در تربیت و تزکیه مردم به ویژه نسل جوان جامعه محسوب می شود .بی تردیددر صورت ترویج و نهادینه شدن بیش از پیش آن در جامعه چالش و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی کاهش یافته و موجب اصلاح اجتماعی و برخورداری از محیطی سالم و معنوی میشود اگر ما امکانات و تشویقهای خود را به نماز گره بزنیم نماز جایگاه اصلی خود را خواهد یافت .
آموزش معارف اسلامی و دینی از دوران کودکی آغاز می شود که قسمت عمده آن بر عهده پدر و مادر است با نماز خواندن در خانه و همچنین آوردن بچه ها به مسجد ،و بعد هم که فرزندان به مهد کودک و مدارس سپرده می شوند تشویق آنهابه نمازبه عهده مربیان مهد ها و مدارس می باشد .در مدارس باید جشنهای تکلیف کارشناسی شده باشد تا راهی برای دعوت به نماز باشد .
برای تشویق بچه ها جهت حضور در مساجد می توان در حیاط مسجد درختان مثمر کاشت تا به عنوان جایزه به بچه هایی که به نماز آمده اند از آن میوه ها داده شود .برای مثال در قدیم بعضی از مساجد شهرستان استهبان استان فارس درختان گردو و بادام کاشته بودند .یا می توان در گوشه ای از حیاط مسجد وسایل بازی برای کودکان نصب کرد تا زمانی که والدین آنها مشغول نمازند آنها با وسایل بازی سرگرم باشند و از همان کودکی انس به مسجد همراه با خاطرات خوش پیدا کنند .
در مسجد کودکان خوش صدا و علاقه مند به نوبت مسئولیت اذان و مکبری را بر عهده بگیرند و برای تشویق سایر کودکان به مناسبتهای مختلف از آنها تقدیر به عمل آید .
عامل دیگری که در ترویج نماز مهم است امام جماعت مسجد است که باید فردی خوش اخلاق و خوش برخورد باشد که نسل نو را جذب کند و با آنها طرح دوستی بریزد .همچنین می تواند محصولات فرهنگی (سی دی وکتاب و بروشور ) در اختیار آنها قرار دهد .و در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی خوراک فکری پیرامون نماز به مخاطب نسل نو ارائه دهد که اینکار با راه اندازی پرتابل جامع نمازو ارتباط دو طرفه در هر ساعتی از شبانه روز و بحث و گفتگو با موضوع نماز میسر خواهد شد .
و نیز هیئت امناء مسجد هم باید از همه قشری یعنی زن مرد و جوان و پیر باشد تا با همفکری در پیشبرد اهداف مسجد بتوانند گام موثری بردارند .
در مورد برگزاری نماز در مدارس اولین نکته که به نظر میرسد فضای جذاب نمازخانه است که می توان از دانش آموزان برای زیبایی و مدیریت آن و اذان و اقامه استفاده شود از امکاناتی که در نماز موثر است نظیر سجاده و نظافت و زیبایی و گرمایش و سرمایش نبایدغفلت شود .
اگر مربیان و معلمان تمامی دروس علا قه خود را به نماز نشان دهند ودر مراسم نماز جماعت هم مدرسه و هم مسجد محله خود شرکت کنند نماز در میان محصلان رونق پیدا می کند .
مسئول نماز را از بهترینها قرار دهیم که خوشنام ، محبوب و خوش بیان و با سلیقه باشد .و با گفتن داستانهای کوتاه اخلاقی در بین دو نماز دانش آموزان را جذب کند .
دبیران هم می توانند با در نظر گرفتن نمره مثبتی جهت حضور در نماز و تاثیر دادن آن در نمرات ترم دانش آموزان مشوق دیگری برای حضور آنها باشند و نیز برای قرائت صحیح نماز هم نمره ای در نظر گرفته شود . نسبت به افرادی که در نماز شرکت نمی کنند گفتگوی خصوصی صورت گیرد .و اردوهای ویژه ای برای فعالین نماز در نظر گرفته شود .
از شاگرداولها در مسجد تجلیل شود و عکسشان بر سر در مسجد نصب گردد.
فرهنگیان می توانند کلاسهای جبرانی برای بچه هایی که در درس ضعیف هستند در مسجد بگذارند این می تواند دعوت عملی به نماز و مسجد باشد و نسل نو احساس کند مسجد افزون بر ایجاد ارتباط بین آنان و خدا ، مکان مناسبی برای حل انواع مشکلات آنان است و تمام ضعفهای آنها را جبران می کند .
"با آرزوی توفیق روز افزون "

1394/11/4 ساعت 11:40
کد : 73
لینک مطلب

■ ابتکار یک روحانی؛ نماز بین دو نیمه

یکی از مساجد بسیار با ارزش از نظر کسب تجربه برای بنده مسجد محمدیه کوی خاتم همدان بود که الحمدالله در طول چند سال امام جماعتی آن مسجد نونهالان و جوانان زیادی به مسجد آمدند و مسجد پر رونقی بود و هست . در اوائل کار من اعتقادم بر این بود و هست که اگر م ...

■ فن آوری های نوین در آموزش نماز

ایده پرداز: مجید امانخانی مقدمه نماز به عنوان ستون دین اسلام نقش بسزایی در زنده ماندن این دین دارد. عبادت در پنج وقت بهوسیله ی نماز همواره انسان را به یاد خدا می اندازد و باعث می شود تا انسان همیشه خدا را ناظر بر اعمال خود بداند. یقینا اگر نماز نبو ...

■ زیباترین شروع برای یک روز خوب

توضيح اجمالی: ارسال کارت دعوت برای خانواده ها مخصوصا زوج های جوان و دعوتشان به اقامه ی نماز صبح جماعت مکان اجرای ایده: خارج از مسجد تقویم اجرای ایده: هفتگی نوع مناسبت: مجری: امام جماعت مسأله: خلوت بودن نماز صبح عدم توجه به نماز جماعت صبح د ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز