راهکارهایی برای بیدار شدن برای نماز شب

■ راهکارهایی برای بیدار شدن برای نماز شب

راهکارهایی برای بیدار شدن برای نماز شب

فراهم نمودن برخي مقدمات همچون زود خوابيدن و غذاي سبك خوردن و... جهت بيداري سحر تنها بخشي از عوامل درك اين نماز با فضيلت مي باشد اما بخش مهم ديگري كه نبايد از آن غافل بود، مربوط به ترك اموري است كه توفيق نماز شب را از انسان سلب مي نمايد.

در روايات از گناه به عنوان مهمترين عامل سلب توفيق از نماز شب ياد شده است. به عنوان نمونه شخصى به خدمت امام المتّقين امير المؤمنين عليه السّلام آمد و گفت كه:« مدتى شده است كه از نماز شب خواندن محروم شده‏ام، حضرت فرمودند: تو مردى هستى كه گناهانت ترا به بند كشيده و مانع از نماز شب شده است»[1] كنايه از آنكه گناه كردن در روز باعث محرومى از نماز شب است.

در روايت ديگري از امام صادق عليه السلام نقل شده است:« إِنَّ الرَّجُلَ لَيَكْذِبُ الْكَذِبَةَ فَيُحْرَمُ بِهَا صَلَاةَ اللَّيْلِ فَإِذَا حُرِمَ صَلَاةَ اللَّيْلِ حُرِمَ بِهَا الرِّزْق‏»[2]؛« كسى يك دروغ گويد بدان از نماز شب محروم شود و با محروم شدن از نماز شب از روزى محروم شود»

لذا جهت توفيق يافتن براي خواندن نماز شب، بايد نسبت به اين مساله بسيار حساس بود تا بواسطه گناه درک لذت نماز شب را از دست نداد. و در زندگی نیز برنامه ریزی کرد. ازجمله:

- تنظيم برنامه اي منسجم و منظم جهت جلوگيري از خستگي مفرط

- انتقال فعاليت هاي شبانه به بعد از نماز صبح

- خوردن شام سبك آنهم در ابتداي شب

- نخوردن غذا قبل از خواب

- زود خوابيدن

- پر خوري نکردن

- داشتن خواب قبل از ظهر

- انتخاب محل مناسب جهت خواب و بيدار شدن به موقع

- استفاده از ساعت و...

اگر كسي تمامي آنچه كه در خصوص بيدار شدن به موقع نماز براي صبح گفته شد را رعايت نمايد به راحتي مي تواند براي نماز شب نيز بيدار شود علاوه بر اينكه جهت بيدار شدن براي نماز شب مي توان به دستور العملي كه از سوي امام صادق عليه السلام بيان گرديده عمل نمود، بدين صورت كه هنگام خواب آيه آخر سوره کهف را قرائت نموده:«قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحى‏ إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ كانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صالِحاً وَ لا يُشْرِكْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً» [3]پس از آن اين دعا را بخوانيد:«اللّهمّ لا تنسني ذكرك و لا تؤمنّي مكرك و لا تجعلني من الغافلين و انبهني لأحبّ السّاعات إليك أدعوك فيها فتستجيب لي، و أسئلك فتعطيني و استغفرك فتغفر لي إنّه لا يغفر الذّنوب إلّا أنت يا أرحم الرّاحمين» امام صادق(ع) فرموده است که اگر اين آيه را بخواني در هر ساعت از شب که اراده کني بيدار مي شوي و اين به تجربه هم ثابت شده است[4].

 

[1] - مفتاح الفلاح في عمل اليوم و الليلة، ص 290

[2] - بحار الأنوار، ج‏73، ص 316

[3] - کهف (18)،آيه 110

[4] - شيخ طبرسى، الآداب الدينية للخزانة المعينية ‏، احمد عابدى‏، زائر، قم‏، چاپ 1380ش، اول‏، ص 323

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 473 کلمه
1394/9/10 ساعت 14:03
کد : 949
دسته : نماز شب
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نمازشب
بیرار شدن
سحرخیزی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز