چگونه فرزندانمان را از نماز زده نکنیم؟

■ چگونه فرزندانمان را از نماز زده نکنیم؟

چگونه فرزندانمان را از نماز زده نکنیم؟

برای جذب کودکان به نماز، سخت‌گیری در شیوه‌ی نماز خواندن آن‌ها، به‌ویژه در سنین پایین، نتیجه عکس دارد و باعث دوری آن‌ها می‌شود. امام زین‌العابدین(ع) نیز با آسان‌گیری، فرزندان خود را به اقامه نماز ترغیب می‌کردند، زیرا تداوم، کیفیت نماز را به مرور زمان بهبود می‌بخشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی از کارشناسان مسائل کلامی در سلسله جلسات گوناگون به روش‌های ترغیب نسل نو به نماز پرداخت که در شماره‌های گوناگون تقدیم شما مخاطبان فرهیخته خواهد شد.

«چگونه می‌توانیم فرزندان خود را به نماز تشویق کنیم؟»

یکی از راهکارهای مؤثر، به‌ویژه در دوران کودکی و پیش از رسیدن به سن بلوغ، این است که در شیوه نماز خواندن آن‌ها سخت‌گیری نکنیم.

گاهی اوقات والدین، یا برادر و خواهر بزرگ‌تر، هنگام نماز خواندن کودک، او را در نوعی محاصره انتقادی قرار می‌دهند.

یکی از آن‌ها می‌گوید: «چرا نمازت را کوتاه خواندی؟»، دیگری می‌پرسد: «چرا هنگام رکوع درست نایستادی؟» هر یک به نوعی به شیوه نماز خواندن کودک ایراد می‌گیرند.

این‌گونه برخوردها، به‌تدریج موجب می‌شود که کودک نسبت به نماز احساس منفی پیدا کند و به‌جای آنکه علاقه‌مند به آن شود، از آن دوری گزیند.

در زمان امام زین‌العابدین علیه‌السلام، نمازها به‌صورت پنج‌گانه و در وقت‌های جداگانه خوانده می‌شدند.

مستحب نیز هست که اگر امکان دارد، نمازها در پنج وقت به‌جا آورده شوند؛ البته اگر نماز جماعت باشد، استحباب آن بیشتر است، ولی اگر به صورت فرادی انجام شود، همچنان در پنج وقت خواندن آن فضیلت دارد.

با این حال، امام زین‌العابدین علیه‌السلام خودشان نماز را در پنج وقت به‌جا می‌آوردند، اما به فرزندانشان توصیه می‌کردند که نماز مغرب و عشاء را با هم و همچنین نماز ظهر و عصر را با هم بخوانند.

زمانی که از حضرت سؤال شد چرا چنین توصیه‌ای به فرزندان خود دارند، ایشان فرمودند: «این روش بهتر است از آنکه کودکان بخوابند و نماز نخوانند!»

از این رو، امام زین‌العابدین علیه‌السلام از طریق آسان‌گیری و سهل‌گیری در انجام نماز، کودکان را به اقامه نماز ترغیب و جذب می‌کردند.

بنابراین، ما نیز باید از سخت‌گیری در شیوه نماز خواندن کودکان، به‌ویژه در سنین پایین، اجتناب کنیم و آن‌ها را مورد فشار و آزار قرار ندهیم.

اگر کیفیت نماز آن‌ها در ابتدا ضعیف باشد، جای نگرانی نیست؛ چراکه به مرور زمان و با استمرار، ان‌شاءالله نماز آنان تقویت خواهد شد.

منبع: خبرگزاری حوزه

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 418 کلمه
1404/2/13 ساعت 09:48
کد : 3664
دسته : اهمیت و جایگاه نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز،فرزند،جذب و دعوت به نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز