فصل آشتی؛ قدرت بازدارندگی نماز

■ فصل آشتی؛ قدرت بازدارندگی نماز

فصل آشتی؛ قدرت بازدارندگی نماز

مگر خداوند متعال در قرآن نمی فرماید کسی که نماز بخواند، این نماز او را از گناه باز می دارد؟ پس چرا ما می بینیم برخی ها با آنکه نماز می خوانند ولی باز هم مرتکب گناه می شوند؟

در قرآن کریم داریم عده ای در روز قیامت از شیطان شکایت می کنند، می گویند تو باعث شدی ما گناه کنیم، چرا کاری کردی که ما وادار به گناه شویم؟ ولی شیطان در جواب آنها می گوید من که مجبورتان نکردم که بسمت گناه بیایید، من فقط امر به گناه کردم، اختیار عمل با خودتان بوده است.

در مورد نماز هم داریم: {تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ}؛ یعنی نماز، انسان را از منکرات نهی می کند.

حالا این نهی به چه نحوی است؟

اول از همه در حین نماز؛ وقتی انسان نماز می خواند، یک سری از کارهای حرام است که اگر انجام بدهد، موجب بطلان نمازش می شود و مجبور است که آن کارها را انجام ندهد. یعنی کسی که نماز می خواند، این است که حداقل در هنگام نماز، یک سری گناهان را انجام نمی دهد اما در خارج از نماز، بستگی به کیفیت نماز من دارد.

هر چه کیفیت نماز بیشتر باشد، اثر نماز در زندگی من بیشتر است و به مراتب، گناهان کمتر می شود؛ (قدرت بازدارندگی نماز بیشتر می شود.)

مثلا کسی هست نمازش را سریع و بدون توجه به کلمات و مفاهیم آن به پایان می رساند، اما کسی هم هست وقتی نماز می خواند، به آنچه می گوید، فکر می کند؛ { بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ، الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ}؛ وقتی دارد از خدای خودش تشکر می کند، مدام نعمت هایی را که خدا به او عطا کرده، در ذهنش متصور می شود.

وقتی می رسد به {مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ‌} و اعتراف می کند به اینکه خدا، مالک روز جزاست، به این فکرمی کند که خدا در این دنیا، شاهد اعمال و در قیامت، قاضی اعمال اوست.

وقتی می رسد به { إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعینُ}، شرمنده ی خدای خویش می شود که چرا گاهی اوقات، امیدش به غیر خدا بوده است، چرا خیلی از اوقات دلبسته به غیر خدا شده است؟

یا وقتی به هنگام قنوت، دست های خالی خود را بالا می آورد، به این فکر می کند که خدایا ببین دست هایم خالی است و آهی در بساطم نیست و اینطور با خدای خویش ارتباط دارند.

اگر در روز، پنج بار به این شکل با خدای خودم ارتباط بگیرم، قطعا در خارج از نماز هم بخواهم سمت گناه بروم، خدا را بیشتر به عنوان یک ناظر حس می کنم و وقتی وجود خدا را حس می کنم، آن قدرت بازدارندگی هم بیشتر می شود.

حجت الاسلام رجبی

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 427 کلمه
1402/3/6 ساعت 12:30
کد : 3447
دسته : آثار اخلاقی و عرفانی نماز,آسیب‌شناسی اخلاقی نماز(نماز و گناه)
لینک مطلب
کلمات کلیدی
فصل آشتی
نماز
آثار نماز
گناه
بازدارنگی نماز
حجت الاسلام رجبی
مرکز تخصصی نماز
سایت قنوت
qunoot.net
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز