بررسی عوامل نماز گریزی جوانان از منظر علمی و دینی

■ بررسی عوامل نماز گریزی جوانان از منظر علمی و دینی

بررسی عوامل نماز گریزی جوانان از منظر علمی و دینی

نماز از جمله مباحثی است که در دین مبین اسلام از جایگاه والایی برخوردار است .
با توجّه به اهمّیّت آن،مسئله¬ای که در میان جوانانی که خود را مسلمان می نامند شیوع بیشتری دارد؛انجام ندادن نماز و تکالیف دینی می¬باشد، انسانی که فطرتا مشتاق دین است، به دین گریزی روی آورده و در خواندن نماز بی¬میل است، این پدیده یکی از مشکلات اساسی امروزجامعه است که همواره دغدغه¬هایی را ایجاد کرده است و تهدیدی جدّی برای نسل جوان محسوب می شود .
هدف: هدف از تدوین طرح ((بررسی عوامل نمازگریزی جوانان از منظر علمی و دینی )) ،جواب به چند سوال است که عبارتند از : 1لف: ایا علت نمازگریزی جوانان عوامل روان شناختی است ؟ ب: ایا علت نمازگریزی جوانان عوامل معرفتی است ؟پ:ایا علت نمازگریزی جوانان عوامل اقتصادی است ؟ ت:ایا علت نمازگریزی جوانان عوامل جامعه شناختی است ؟ ث:ایا علت نمازگریزی جوانان عوامل سیاسی است ؟ ج :ایا علت نمازگریزی جوانان عوامل اخلاقی است ؟    
بنابراین، لازم بود تحقیقی در این مورد صورت گرفته و راه حلّی برای¬ آن ارائه¬ گردد. 
روش: عمده¬ی مطالب در این باره از طریق اسناد نوشتاری و روش کتابخانه¬ای و همچنین با استفاده از تحقیقات میدانی و استفاده از نرم افزار و سایت های اینترنتی می باشد .
یافته¬ها: این پژوهش در چهارفصل تدوین شده است که فصل اول اختصاص به مفاهیم و کلیات موضوع دارد سه فصل دیگر هم در مورد جواب به سوالات و شبهاتی است که در مورد موضوغ مورد نظر ما مورد بحث قرار گرفته است . 
محقّق پس از مطالعه و بررسی و با کمک کمیته¬ی ¬اخلاق حوزه¬ی علمیّه، به ¬این نتیجه ¬رسید که مجموعا ¬شش¬ عامل ¬روان¬شناختی، جامعه¬شناختی، معرفتی، اخلاقی، اقتصادی¬ و سیاسی، به¬عنوان عوامل تعیین کننده¬ی نمازگریزی مطرح هستند که نتایج و یافته¬ی نهایی آن به شرح زیر است :
در گرایش نسبت به نماز جوانان دانش¬آموز و غیردانش¬آموز وقتی این شش متغیّربا هم ¬در نظر گرفته ¬شوند، "عدم شناخت نسبت به خداوند و آگاهی نداشتن به دستورات الهی، خصوصا "نماز"بیشترین تاثیر را بر عدم تمایل ¬جوانان ¬به ¬نماز¬¬¬¬¬¬ را دارد و پس ¬از آن عوامل جامعه شناختی و اخلاقی و اقتصادی و...است که تاثیر معکوس بر گرایش جوانان به نماز را دارد .
مشکلات : در این رساله بنده مشکلات زیادی داشتم از جمله اینکه این موضوع منبع قابل توجّهی نداشت به جز مقالات پیش پا افتاده و ابتدایی و کتاب¬های بسیار اندک و آن هم فصلی از آن کتاب به این بحث ما ربط داشت که  خیلی از آنها هم تکرار مکرّرات بودند.

 

 

نگارنده: ایوب شرفی قدم

 

اصل این پایان نامه در کتابخانه مرکز تخصصی نماز موجود است.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 467 کلمه
1401/7/18 ساعت 08:59
کد : 3316
دسته : نوجوانان و نماز,جوانان و نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
ایوب شرفی قدم
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی مختاری
حجت الاسلام والمسلمین عبدالمجید قائدی لامردی
علل ترک نماز، نمازگریزی
صلاه، جوانان، علمی، دینی
دین گریزی
دین
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز