مرکزی تخصصی از جنس بندگی

■ مرکزی تخصصی از جنس بندگی

مرکزی تخصصی از جنس بندگی

مرکزی تخصصی از جنس بندگی

نگاهی اجمالی به فعالیت‌های مرکز تخصصی نماز

حجت الاسلام محمد صادق کفیل (مدیر مرکز تخصصی نماز)

با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ ستاد، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین کلباسی.

کمبودها و نیاز‌ها

سیاست این مرکز از بدو حرکت، شناساییِ کمبودها و نیازها در ترویج فرهنگ اقامۀ نماز و حرکت در جهت رفع کمبودها و تولید نیازها بوده است. این حرکت در سه حوزه بوده ‌است: 1. تربیت کارشناس توان‌مند و تأمین کارشناس برنامه‌های فرهنگی و آموزشی؛ 2. تولید پژوهش‌های کاربردی و راهبردیِ مورد نیاز؛ 3. تولید محصولات فرهنگی ـ هنریِ جذاب و اثرگذار. مرکز در این سه حوزه، نشست‌ها، پژوهش‌ها و تولیدات متعددی داشته است.

مرکز تخصصی نماز، سه گروه تأثیرگذار «مربیان و مبلغان»، «خانواده» و «اهل رسانه» را در صدر خدمات‌دهی خود قرار داده است. یکی از کمبودها در ترویج فرهنگ اقامۀ نماز، در حوزۀ هنر و رسانه است. در این باره «واحد نماز و رسانۀ» مرکز، متکفل ارسال مطلب برای رسانه‌ها و در حقیقت، ترویج رسانه‌ایِ نماز است. کمبود دیگر، کاری جدّی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و ارائه راه‌کار برای نهادینه شدن فرهنگ نماز در بخش‌های گوناگون جامعه است. سندِ ما، پیام‌های مقام معظم رهبری به اجلاس‌های نماز است. «گروه پی‌گیر مطالبات مقام معظم رهبری» در مرکز شکل گرفته است؛ با این هدف که در چارچوب خط‌دهی‌های حضرت آقا، چشم‌انداز مرکز و نهادهای فرهنگی را در جهت اقامۀ نماز تبیین کند. کمبود دیگر، توجه نکردن به موضوع «تارکانِ نماز» است. «گروه پژوهشیِ دعوت به نمازِ» مرکز، در کاری عمیق، علل ترک نماز را به ‌دست آورده و در راستای آن، به دنبال دست‌یابی به راه‌کارهای اساسی است. کمبود دیگر، نبود سایتی قوی برای به ‌دست آوردن مطالبِ به‌روز دربارۀ نمازی است، که درگاه الکترونیکیِ «معارف نماز» را در اجلاس رونمایی می‌کنیم.

رويكردهای محتواييِ مبلغان

مبلغان مرکز از میان مبلغان موفق حوزۀ خانواده، دانش‌آموزی و دانشجویی پذیرفته شده‌اند. مرکز با آموزشِ معارف نماز به آن‌ها، حرکت تبلیغیِ آن‌ها را برنامه‌ریزی کرده است. سیاستِ اصلیِ تبلیغ معارف نماز، تعمیقِ نماز برای نمازگزاران و دعوت به نماز برای ترک‌کنندگان و بی‌توجهان به نماز است؛ به همین جهت، دو رویکرد و سرفصل اصلیِ ما، «تکمیل نماز» و «دعوت به نماز» است.

در راستای سیاستِ توجه به خانواده، مرکز تاکنون 2000 نشست خانواده، 100 نشست مدرّسان آموزش خانوادۀ آموزش و پرورش، 100 دورۀ آموزشیِ مربیان مهد کودک (شکوفه‌های باغ بندگی) و 5000 نشستِ دانش‌آموزی داشته است.

حضور مرکز در مدارس علمیه در این قالب‌ها بوده است: 300 نشست مدراس علمیّه (محراب)، 360 دورۀ کوتاه‌مدت معارف نماز (مفتاح) و 35 دورۀ تربیت‌ مربی (معراج). گفتنی است، امسال در خود مرکز، پنجمین دورۀ آموزشیِ یک‌سالۀ اساتید مرکز، در حال برگزاری است.

پژوهش‌هاي مركز نماز

پژوهش مرکز نماز برای این تعریف نشده است که تنها اسمی داشته باشد و سردرِ کتاب‌خانه نصب کند و چند صفحه کتاب چاپ کند؛ این حوزه قرار است مرکز اتاق فکر و برنامه‌ریزی برای آموزش، تبلیغ و تولید مرکز و حرکت‌های فرهنگ‌سازِ دیگر باشد؛ به همین دلیل، تولید محتوای مورد نیاز اساتید، مبلغان و مربیان نماز، اولین حرکت اساسی این واحد بوده است. برای این هدف، تولید درس‌نامه‌های تخصصی و صنفی را در دست دارد. بحمدالله دورۀ درس‌نامۀ تخصصی «معراج» در پنج جلد: «آداب»، «اسرار»، «آثار»، «نماز در ادیان» و «نماز در فرق اسلامی» را تولید کرده است و کتاب‌های: «دعوت به نماز»، «تفسیر نماز» و «فلسفۀ نماز» را پیش رو دارد.

کتابِ درس‌نامۀ عمومی نماز با عنوان «مفتاح» تولید دیگری است که می‌تواند مرجعی برای فرهیختگان جامعه باشد. این واحد به سبب اهمیت بحث خانواده، کتاب «خانۀ بهشتی» را تولید کرده است و به جهت استقبال گسترده، در کمتر از یک سال، به چاپ سوم رسیده است. قدم بعدی، نگارش درس‌نامه‌های تخصصی برای اقشار مختلف جامعه است که چند جلد آن، از جمله برای مربیان مهد کودک و مدیران دستگاه‌ها تولید شده است و در صدد تولید برای قشرهای دیگر هستیم؛ به‌ویژه درس‌نامۀ ویژۀ دختران و مادران. یکی از وظایف ستادی ما، تأمین محتوای مبلغان در صف است. در این راستا نیز کتاب‌های متعددِ کمک‌تبلیغی تولید شده است.

خدمات ویژه به پژوهش‌گران

واحد پژوهش و کتاب‌خانۀ تخصصی نمازِ مرکز، در خدمت پژوهش‌گران و مطالعه‌کنندگان این حوزه است. آن‌ها می‌توانند با شمارۀ 37740920 ـ 025 یا ایمیل: m.namaz@chmail.ir  و یا حضور در مرکز، از خدمات مشاوره و راهنماییِ پژوهشی بهره‌مند گردند.

تدوينِ كتاب‌هايي در تمام عرصه‌هاي مرتبط با نماز در جامعه

هدف واحد تولید مرکز تخصصی نماز، تولید محصولات متنوع برای اقشار، سلایق و نیازهای گوناگون است. این واحد در کنار طرح‌ریزی و تولید محتوا، از طرح‌های جذاب هنری و فرهنگی استقبال کرده و در جهت تولید، اقدامات لازم را انجام می‌دهد. اهمّ تولیدات در حوزۀ کودک و نوجوان، محصولات فرهنگی، ترویجی و کمک‌آموزشیِ نماز است. این واحد نیز به جهت اهمیت تربیتیِ خانواده، نگاهی ویژه به این بستر تربیتی دارد.

در پایان از تمامی فرهیختگان، پژوهش‌گران و هنرمندان می‌خواهیم که این مرکز را از خود بدانند و آن را یاری کنند، چون ترویج نماز وظیفۀ اداریِ این مرکز نیست، بلکه وظیفۀ یکایک و لحظه به لحظۀ مؤمنان است.

شماره‌های مرکز:

مدیریت مرکز:02537841860

آموزش:02537733090

تبلیغ و ارتباطات: 02537740930

پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537740920

تولید محصولات: 02537841862

آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 992 کلمه
مولف : حجت الاسلام محمد صادق کفیل
1394/2/10 ساعت 10:16
کد : 307
دسته : فرهنگ‌سازان و دعوت کنندگان به نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز