چه کنیم برای نماز صبح خواب نمانیم و اشتیاق بیشتری داشته باشیم؟

■ چه کنیم برای نماز صبح خواب نمانیم و اشتیاق بیشتری داشته باشیم؟

چه کنیم برای نماز صبح خواب نمانیم و اشتیاق بیشتری داشته باشیم؟

قضا شدن نماز، علت هاي مختلفي مي تواند داشته باشد. دير خوابيدن و عادت به خواب صبح، غفلت و گناه ، حضور در مجالس لهو و لعب و جلساتي که غفلت از خدا بر آن جلسات حاکم است، از جمله مواردي است که ممکن است توفيق نماز صبح را از انسان سلب ‏کند. پس بايد مشکل را در خود جستجو کنيد .

شناخت هر چه بيش تر فضليت و معنويت و حقيقت نماز، به همراه راهکارهاي عملي موثر براي تقويت روحيه نماز باوري موثر در انجام و مراقبت بر آن است.

عاملي که روح عبادت و معنويت مناجات و راز و نياز را از انسان مي گيرد و آسيب جدّي به روح و روان انسان مي زند،گناه و معصيت ، غفلت از خدا و سستي در نماز و آن را در اوّل وقتش نخواندن است.

اميرالمؤمنين(ع) از پيامبر اکرم(ص) نقل کرد :
"بنده‏اي نيست که به اوقات نماز اهميت دهد. مگر اين که من ضامن مي شوم براي او " راحتي هنگام مرگ، برطرف شدن غم و اندوه، و نجات از آتش دوزخ" را .(1)

بزرگ ترين عاملي که از انسان سلب توفيق مي کند و انسان موفق به اقامه فرايض نمي شود, گناه است .گناه موجب مي شود انسان دچار غفلت شود . انسان غافل از بسياري توفيق ها محروم مي شود. در قرآن کريم شيطان به عنوان منع کننده از نماز و ذکر خداوند معرفي شده است .(2)

اعمال انسان اگر شيطاني بود, دل دچار غفلت مي شود . انسان توفيق اقامه نماز شب و اقامه نماز صبح را ندارد. از اين رو بايد سعي گردد گوهر جان را به گناه و ستم و مال حرام آلوده نکرد تا امکان عبادت به راحتي ميسور گردد . ظرف و بستر مناسب مهيا شود . توفيق اقامه نماز صبح از انسان سلب نشود. انسان سعي کند با وضو بخوابد . با شکم پر نخوابد, به محاسبه اعمال روزانه خود بپردازد, به تدريج بر توفيقات او افزوده مي شود. در اين مسير نه تنها سقوط نمي کند. بلکه به سمت تعالي و کمال حرکت مي کند.

 

راهکارهاي عملي به منظور بيدار شدن از خواب مطرح مي شود :

1- توکل بر خدا و توسل به ائمه معصومين عليهم السلام را فراموش نکنيد:
انجام عبادت، به ويژه نماز خواندن توفيق مي خواهد. شايد بر همين اساس معصومان (ع) و بزرگان دين از خدا مى خواستند که به آنان توفيق عبادت دهد. در دعاى حضرت مهدى (عج) آمده است : "اللّهم ارزقنا توفيق الطاعهْ ..." که يکي از مصاديق بارز طاعت، عبادت است.

2- از آن جا که ممکن است كار در روز و خستگي ، باعث قضا شدن نماز صبح تان شود. لازم است حجم کاري را در روز کم تر کنيد . براي اوقات شبانه روزي خود برنامه داشته باشيد .

3- شب ها را نيز زودتر بخوابيد تا صبح با نشاط بيش تر برخيزيد . از ساعت زنگ دار يا دعاهايي که براي بيدار شدن در مفاتيح آمده ، استفاده کنيد. اگر نتيجه نداد ، با خود عهد و نذر کنيد که اگر يک نماز ترک شد ، در عوض آن مقداري صدقه بدهيد يا يک روز را روزه بگيريد . حتما قضاي نماز ترک شده را در اولين فرصت بخوانيد.

4- توجه به آثار و نتايج نماز در زندگي مادي و معنوي انسان. حتما درباره برکات بي نظير نماز صبح مطالعه کنيد و معرفت خود را افزايش دهيد و ببينيد چه برکات فراواني را با قضا شدن نماز از دس خواهيد داد. مطمئن باشيد تاثير بسزايي دارد

5- برنامه ريزي در امور داشته باشيد و برنامه خواب تان را منظم کنيد. ساعت خاصي را براي خوابيدن و بيدارشدن در شب و حتي روز در نظر بگيريد.

6- از تغذيه مناسب در ساعات مختلف روز استفاده کنيد و غذاي شب (شام) را  زود ميل کنيد و با شکم پر به رختخواب نرويد تا راحت تر صبح بيدار شويد.

7- آداب خوابيدن رارعايت کنيد (رو به قبله بودن ، اذکار وارده قبل از خواب را بخوانيد ، قبل از خواب وضو بگيريد ، سوره هايي که وارد شده است قبل از خواب بخوانيد مانند سوره توحيد و...) که تاثير زيادي در خواب آسوده و بيدار شدن سر وقت دارد.

8- براي رسيدن به هدفتان نذر کنيد . مثلا با بدست آوردن توفيق نماز اول وقت در هر ماه يک  زيارت حضرت معصومه در قم يا حضرت عبدالعظيم حسني در شهر ري ويا  هر جايي که خودتان دوست داريد. اين زيارت به انسان اميد و آرامش مي بخشد و روحيه انسان را مضاعف مي کند. 

9- استفاده از ساعت زنگ دار مناسب بسيار موثر خواهد بود

 

 

پي نوشت‏ها:
1. بحار، ج 83، ص 9.
2.مائده (5) آيه 91.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 755 کلمه
1400/4/23 ساعت 08:11
کد : 3065
دسته : اهمیت و جایگاه نماز,عمومی
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
نماز صبح
اهمیت نماز
قضا شدن نماز
سلب توفیق
ترک نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز