ثواب زياد تسبيحات اربعه

■ ثواب زياد تسبيحات اربعه

ثواب زياد تسبيحات اربعه

ثواب زياد تسبيحات اربعه

پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله مى فرمايد:
در معراج ، داخل بهشت شدم ، در آنجا سرزمينى را ديدم كه فرشتگان با خشتهايى از طلا و نقره بنايى را مى ساختند. هراز گاه دست از كار مى كشيدند. از آنها پرسيدم كه چرا گاهى دست از كار مى كشيد. در جوابم گفتند هر گاه مومنى ذكر تسبيحات اربعه را مى گويد، ما برايش بنايى را استوار مى كنيم ، هر گاه آنها از ذكر باز مى ايستند، ما هم دست از كار مى كشيم ، تا اينكه آن مومن دوباره لب به تسبيح و ذكر خدا بگشايد.
تسبيحات اربعه جزو ذكر نماز است كه ثواب و پاداش زيادى را خداوند بر اين ذكر قرار داده . چه خوب است انسان در همه حال به اين دعاى پر فضيلت توجه و مداومت داشته باشد. (1)

 

پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله مى فرمايد:
هر كس بر ذكر تسبيحات اربعه يعنى كلمات سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اكبر مداومت داشته باشد و همواره بر زبان بياورد، خداوند براى هر ذكر او درختى در بهشت برايش مى نشاند.
مردى از پيامبر صلى الله عليه و آله پرسيد:
يا رسول الله ! پس در بهشت درختان زياد خواهيم داشت .
پيامبر فرمود:
بلى ، اما بترسيد از اينكه آتشى بفرستيد و آن درختان را بسوزانيد.
آن آتش چيزى جز گناه و سرپيچى از فرمان خدا نيست . خداوند اين اذكار نغز را در نماز قرار داده تا بدان وسيله موجب رستگارى انسان شود. (2)

نماز شب حضرت على عليه السلام در ليلة الهرير

روايت شده كه حضرت على عليه السلام فرمود:
از روزى كه پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود نماز شب نور است ، هرگز نماز شب من ترك نشده است .
ابن الكواء از حضرت پرسيد: در ليلة الهرير هم نماز شبتان ترك نشد؟ امام فرمود:
حتى در آن شب هم ترك نشد.
ليلة الهرير، يكى از شبهاى مشهور در جنگ صفين است كه در آن شب هزاران نفر از دشمن كشته شدند. حضرت على عليه السلام در آن شب 523 نفر را كشت . با چنين فضا و شرايطى از جنگ است كه امام به نماز شب مى ايستد و از معبود و محبوب خود استمداد مى طلبد. (3)

اذان ، سرود رهايى

منصور بن حازم مى گويد امام صادق عليه السلام فرمود:
وقتى كه جبرئيل دستور اذان را براى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله آورد، سر آن حضرت در دامن على عليه السلام بود. جبرئيل اذان و اقامه را خواند و رفت . هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه و آله از حال خاص دريافت وحى خارج شد، به حضرت على عليه السلام فرمود آيا اذان جبرئيل را شنيدى ؟ على عليه السلام عرضه داشت بلى ، حفظ كردم . پس پيامبر فرمود بلال را احضار كن تا اذان را به او ياد دهم . (4)

پاداش شب زنده داران در بهشت

رسول اكرم صلى الله عليه و آله مى فرمايد:
در بهشت درختى است كه از آن اسبهاى ابلق سياه و سفيد با دوبال و با زينهايى از ياقوت بيرون مى آيند. اولياء خدا بر آنها سوار مى شوند و به هر جاى بهشت بخواهند به پرواز در مى آيند. اهل بهشت از خدا مى پرسند، خدايا! اين بندگان تو چگونه به اين مقام و جايگاه رسيده اند كه ما از آن محروم هستيم . جواب مى شنوند:
آنها كسانى هستند كه در دنيا شبها از بستر خواب بيرون مى آمدند و به نماز و راز و نياز مشغول بودند، در حالى كه شما در خواب بوديد و روزها كه شما مى خورديد و مى نوشيدند، آنها روز مى گرفتند و هميشه از ترس و شوق من مى گريستند. (5)

نمازگزار و لباسى از نور

درباره حالات علامه شيخ حيدر قلى سردار كابلى نقل است كه او در طول سالها خلوص و تقوا و عبادت ، به طهارت نفس و مقام بسيارى عالى رسيده بود به طورى كه داراى فضايل و كرامات زيادى بود. چهره نورانى و معنوى اش حكايت از نورانيت دل و زيبايى باطن داشت . در كمال خشوع و خضوع و مداومت به نماز و عبادت و تهجد، مصداق بارز اين سخن امام سجاد عليه السلام بود كه مى فرمايد.
اينان متقين با خداى خود خلوت و راز و نياز مى كنند و خداوند هم با نور خود آنها را مى پوشاند. (6)

 

(1) - ارشاد القلوب ديلمى / ص 85

(2) - ذكر الله ص 31

(3) - بحار الانوار / جلد 41- ص 17
(4) - فروع دين .
(5) - رساله لقاء الله / ص 128
(6) - مجله نور علم ، شماره 49

 

منبع: کتاب بهترين پناهگاه حكايات و داستانهاى نماز، رحيم كارگر محمدياری

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 733 کلمه
مولف : رحیم کارگر محمد یاری
1400/3/23 ساعت 08:50
کد : 3031
دسته : داستان‌های نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
نماز شب
تسبیحات اربعه
داستان های نمازی
پاداش شب زنده داران
نماز شب امام علی
اذان
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز