نماز جماعت در محاصره دشمن

■ نماز جماعت در محاصره دشمن

نماز جماعت در محاصره دشمن

اولين نماز وحدت در خط مقدم

نمازهاى جماعت خيلى در روحيه بچه ها تاثير داشت . به اين نتيجه رسيديم كنار نمازهاى جماعت روزانه كه همه جاى جبهه برگزار مى شد، نمازهاى جماعت ديگرى هم برگزار كنيم . يعنى نماز وحدت .
اولين نماز وحدت بعد از آزاد سازى پادگان حميد خوانده شد به امامت حجت الاسلام موسوى جزايرى . اطراف پادگان پر بود از نيروهاى رزمنده ؛ هم ارتشى هم سپاهى و هم بسيجى . بعد از نماز، سكوت دشت با فرياد وحدت و همبستگى رزمندگان شكسته شد. دعاى وحدت را با شوق واميد به پيروزى خوانديم و پيروز هم شديم .
دومين نماز جماعت با همان روحيه وحدت آفرين در دشت عباس برگزار شد؛ سه راهى ابو غريب . در اين نماز، بيش از ده هزار رزمنده شركت داشتند؛ به امامت حجت الاسلام انصارى ، از بيت حضرت امام ره .، اولين ايستگاه صلواتى در محوطه برگزارى نماز جماعت دشت عباس ‍ تاسيس شد، كه تا پايان جنگ هم برقرار بود و از رزمندگان پذيرايى مى كرد. (1)

نماز دشمن شكن

يكى از نمازهاى دشمن شكن ، در طول تاريخ اسلام ، همانا نماز جماعت پيامبر صلى الله عليه و آله و مسلمين در فتح مكه است .
در فتح مكه وقتى ابوسفيان و اطرافيانش ، همينه و شكوه پيامبر صلى الله عليه و آله و مسلمين را در نماز ديدند، سخت مبهوت و حيران ان همه عظمت اسلام شدند.
ابوسفيان وقتى ديد كه پيامبر صلى الله عليه و آله در جلو ايستاده و مسلمين پشت سر او به نماز ايستاده اند و با تكبير او همه تكبير مى گويند و با ركوع و سجودش ، همه با او هماهنگ عمل مى كنند، مجذوب آن همه عظمت و شكوه گرديد.
ابوسفيان كه مى ديد چگونه مسلمين در تبعيت و پيروى از پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله از يكديگر پيشى مى گيرند و دستوراتش را با جان و دل انجام مى دهند، نمى توانست آن هم ابهت و احترام را ببيند و خاموش بماند و سرانجام با ميل خود اسلام آورد. (2)

رعايت اطرافيان در نماز جماعت

روزى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله در نماز ظهر، دو ركعت آخر را به سرعت و با حذف مستحبات خواند.
بعد از نماز عده اى پرسيدند يا رسول خدا صلى الله عليه و آله ! در نماز حادثه اى پيش آمد كه نماز را چنين سريع تمام كردى ؟ پيامبر صلى الله عليه و آله پاسخ داد:
مگر صداى گريه و بى تابى كودك را در ميان زنان نشنيديد؟ (3)

ثواب نماز جماعت

در جامع الاخبار آمده است كه پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله فرمود:
جبرئيل با هفتاد هزار فرشته مقرب بعد از نماز بر من فرود آمد و خبر داد كه اى محمد! خدايت سلام مى رساند و هديه اى برايت فرستاده كه براى هيچ پيامبرى قبل از تو نفرستاده است . گفتم آن هديه چيست ؟ گفت : آن هديه ثواب خواندن نمازهاى پنجگانه است به جماعت . وقتى از ثواب آن پرسيدم ، گفت :
اى پيامبر خدا! هر گاه نماز جماعت با دو نفر برگزار شود، خداوند براى هر ركعت آن ثواب 150 ركعت نماز فرادا را عطا مى كند. و اگر با سه نفر خوانده شود، ثواب هر ركعت آن 600 ركعت خواهد بود.
هر گاه تعداد نمازگزاران از يازده نفر بيشتر شود، اگر درياها مركب و درختان عالم قلم شوند، جن و انس و ملك نمى توانند ثواب يك ركعت آن را بنويسند. (4)

نماز جماعت در محاصره دشمن

بيمارستان از هر طرف در محاصره دشمن بود. صد انقلاب بيمارستان را بشدت زير انواع گلوله گرفته بود. با تاريك شدن هوا، شهيد دكتر چمران چند نفر را بيرون بيمارستان گذاشت تا دشمن را سرگرم كنند به بقيه دستور داد كه براى خواند نماز جماعت بروند داخل بيمارستان . خودش با آرامش ‍ تمام به نماز ايستاد و ما هم به او اقتدا كرديم .
نماز عاشقانه اى بود. هر لحظه ممكن بود گلوله اى تمام هستى ما را به آتش ‍ بكشد، اما چنان در جذبه شورانگيز نماز غرق بوديم كه هيچ نمى شنيديم .
بعد از تمام شدن نماز متوجه شديم كه در اين فاصله ، چهار گلوله آرپى جى به بيمارستان خورده است . (5)

(1) - پيشانى و خاك / به نقل از محمد باقر نيكخواه
(2) - درس سخنورى / جلد 3- ص 40
(3) - كافى / جلد 6- ص 48
(4) - آيين پارسايى و فلسفه نماز در اسلام / ص 248
(5) - صخره ها و پروانه ها / ص 26 و 27

 

منبع: کتاب بهترين پناهگاه حكايات و داستانهاى نماز، رحيم كارگر محمديارى

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 723 کلمه
مولف : رحیم کارگر محمد یاری
1400/2/20 ساعت 09:17
کد : 2986
دسته : اهمیت و جایگاه نماز,داستان‌های نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
نماز وحدت
نماز جماعت
ثواب نماز جماعت
داستان های نمازی
اهمیت نماز
جایگاه نماز جماعت
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز