نماز با تدبر

■ نماز با تدبر

نماز با تدبر

- پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) : اى مردم ، همانا نمازگزار هنگام نماز ، با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى  كند . پس بايد بداند چه مى  گويد .
- هر گاه بنده به نماز بايستد و گرايش و دلش به سوى خدا باشد ، همچون روزى كه از مادر زاده شده باز مى  گردد .
- هيچ يك از شما نيست كه وضويى كامل بسازد ، سپس برخيزد و دو ركعت نماز با توجه و حضور قلب بخواند ، مگر اينكه آمرزيده و بهشت برايش واجب مى  شود .
- هر كس دو ركعت نماز بگزارد و در آن به هيچ كار دنيايى نيانديشد ، خداوند گناهانش را مى آمرزد .
- بنده نماز مى  خواند و يك ششم [ يك سوم ] و حتى يك دهم آن را هم نمى  نويسند . از نماز بنده ، فقط آنچه را كه درك مى  كند مى  نويسند .
- از معصوم روايت شده است : براى تو از نمازت
- جز آن مقدار كه حضور قلب دارى
- چيزى نيست .
- پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) : دو ركعت نماز مختصر با تفكر ، بهتر از يك شب به عبادت ايستادن است .
- از معصومان روايت شده است : دو ركعت نماز با تدبر ، بهتر از يك شب به عبادت ايستادن با قلبى بى توجه است .
- پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) : خداوند نماز بنده اى را كه دلش همراه تنش نيست ، نمى  پذيرد .
- امام باقر ( عليه السلام ) و امام صادق ( عليه السلام ) : براى تو از نمازت ، فقط آنچه كه به آن توجه دارى هست . پس اگر همه آن را به وهم و خيال بگذراند يا از انجامش غفلت بورزد ، نمازش را درهم مى  پيچند و به صورتش مى  زنند .
- امام صادق ( عليه السلام ) : هر كس دو ركعت نماز بگزارد و بداند كه چه مى  گويد ، بى هيچ گناهى ميان او و خدايش باز مى  گردد .
- امام باقر ( عليه السلام ) : هنگامى  كه به نماز مى  ايستى ، پيوسته باتوجه باش كه از آن ، فقط آنچه توجه دارى به حساب مى  آيد .
- امام صادق ( عليه السلام ) : همانا من دوست دارم شخص با ايمان شما هنگامى  كه به نماز واجب مى  ايستد ، دلش را به سوى خدا كند و به كار دنيايى مشغول ندارد . هيچ شخص با ايمانى در نماز دل به سوى خدا نمى  كند مگر اينكه خداوند به او رو مى  آورد و دلهاى مؤمنان را به او علاقمند مى  سازد ، پس از آنكه خود نيز او را دوست دارد .
- هنگامى  كه به قبله رو كردى ، دنيا را و آنچه در آن است و مردم را و آنچه در پى آنند ، فراموش كن و به چشم دل ، بزرگى خدا را نظاره كن و ايستادنت را در پيشگاهش
- آن روز كه هر كس از آنچه فرستاده آگاه مى  شود و به سوى مولاى حقيقيش باز گردانده مى  شود
- به ياد آر ، ايستادنى بر يك پاى ترس و يك پاى اميد . پس هنگامى  كه خدا را بزرگ دانستى ( تكبير گفتى ) ، آنچه را در ميان آسمان برين و خاك زيرين است كوچك بشمار ، بى گمان آن هنگام كه خداوند از دل كسى كه او را بزرگ شمرده اما از حقيقت آن امتناع دارد آگاه شود ، مى  گويد : اى دروغگو آيا مرا گول مى  زنى ؟ به عزت و جلالم سوگند ، از شيرينى ذكرم محرومت مى  سازم و از نزديكى به درگاهم و شادمانى مناجاتم ، مانع مى  شوم . و بدان كه خدا به خدمت تو احتياجى ندارد و از عبادت و دعاى تو بى نياز است و تنها براى اين دعوتت كرده كه تو را ببخشايد و از مجازاتش دور كند و بركتهاى رحمتش را به تو مژده دهد و راه رضايتش را به تو بنمايد و در آمرزشش را بر تو بگشايد .
- از سنتهاى ادريس : هنگامى  كه به نماز داخل شديد ، فكر و ذكر خود را به آن مشغول كنيد و خدا را با پاكى و خالى بودن از غير بخوانيد و مصلحت و سود خويش را با خوارى و فروتنى و فرمانبردارى و بىچارگى از او بجوييد .
 فروتنى قرآن : " حتما مومنان رستگار شدند . آنان كه در نمازشان فروتنند . "
- امام على ( عليه السلام )
- در باره گفته خداوند : " آنان كه در نمازشان فروتنند " - فرمود : منظور ، فروتنى در دل است و اين كه مسلمانان را در سايه مهر خود بگيرى و در نماز به اين سو و آن سو رو نكنى .
- امام صادق ( عليه السلام ) : هنگامى  كه نماز را آغاز كردى ، فروتن باش و به نمازت توجه كن كه خداوند مى  فرمايد : " آنان كه در نمازشان فروتنند " .
- در باره گفته خداوند متعال : " آنان كه در نمازشان فروتنند "
- فرمود : فروتنى ، پايين انداختن نگاه در نماز است .
- پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) : كسى كه در نمازش فروتنى نكند ، نمازى ندارد .
- امام على ( عليه السلام ) : پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) مردى را ديد كه در نماز با ريشش بازى مى  كند . پس فرمود : اگر دلش فروتن مى  بود ، اندامش نيز فروتن مى  شد .
- انسان بايد در نمازش فروتنى كند ، كه اگر كسى دلش براى خداى عز وجل فروتن باشد ، اندامش نيز فروتن مى  شود و با چيزى بازى نمى  كند .
- اين گونه نيست كه فقط نماز بخوانى و روزه بگيرى و صدقه بدهى ، بلكه چنين بايد كه نماز با دلى پاك و عملى مقبول خداوند و خشوعى استوار باشد .
- پيامبر خدا ( صلى الله عليه وآله ) : نگاهت را به سجده گاهت ، بدوز .
- فروتن آن است كه به راست و چپش پى نمى  برد ، تنها به سجده گاهش مى نگرد .
- امام باقر ( عليه السلام ) : نگاهت را به پايين فرو انداز و به سوى آسمان بالا مبر . بايد چهره ات درست رو به سجده گاهت باشد .

 

منبع: کتاب الصلاة في الكتاب والسنة، محمد محمدي رى شهری

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

نوع محتوا : مقاله
تعداد کلمات : 1065 کلمه
مولف : محمد محمدي رى شهرى
1399/12/14 ساعت 08:40
کد : 2962
دسته : آداب باطنی و حضور قلب در نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
حضور قلب
اهمیت نماز
تفکر در نماز
توجه در نماز
نماز مقبول
سالمه :
#1385
22:23:23 - 1399/12/18
نماز با توجه مقبول درگاه حق است
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز