■ اگر کسی نمازهای قضاي زیادی داشته باشد آیا خداوند متعال او را نمی بخشد و به جهنم می اندازد؟ چنین فردی چگونه می تواند این همه نماز قضای خود را به جا بیاورد؟

پاسخ از طرف محمدسعید اختریان پور: خير، خداوند متعال وعده داده تمام گناهان را (مگر شرك) را مي بخشد:«إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ» ؛« خداوند(هرگز) شرك را نمى‏بخشد! و پايين‏تر از آن را براى هر كس(بخواهد و شايسته بداند) مى‏بخشد»
البته توبه قضا شدن نماز که از حقوق خداوند محسوب می شوند به این است که انسان علاوه بر توبه و تصمیم به خواندن به موقع تمامي نمازها، قضای نمازهاي گذشته را نیز به جا می آورد.
در خصوص چگونه خواندن نمازهاي قضا شده نيز براي اينكه بتوان تمام آن را به جا آورد بگونه اي كه خسته کننده نشده و باعث زدگي نگردد چند راهکار و توصيه پيشنهاد مي شود:
الف – در خواندن قضاي نمازها نبايد خود را تحت فشار قرار داده بلكه بايد براي آن برنامه ريزي بلند مدت نمود و به مرور زمان و به تدريج بايد آنها را خواند.
ب‌- مي توان به تعداد نمازهاي قضا يک جدول تنظيم نموده و تمام روزهاي ماه را در آن نوشته و يک ستون را هم به نمازهاي پنج گانه اختصاص داد و هر وقت قضاي نمازي را خوانده مي شود در اين جدول و در روز مخصوص خود يک علامت زد.
ت‌- يکي از بهترين اوقات براي نمازهاي قضا قبل يا بعد از نمازهاي يوميه مي باشد كه در اينصورت در كنار هر نماز يوميه اي يك نماز قضا نيز خوانده مي شود.
ث‌- بايد از شرايطي که براي خواندن نماز قضا به وجود مي آيد استفاده نمود. مانند برخي مساجد که در ايام ماه مبارك رمضان، نماز قضا چندين روز را به جماعت انجام مي دهند.
ج‌- شروع هر کاري براي انسان سخت است اما وقتي انسان به کاري عادت کرد برايش ساده مي شود.
ح‌- از نمازهايي كه در سفر نيز قضا شده نبايد غافل بود و آنها را نيز بايد به همان صورت كه در سفر واجب بوده بجا آورد.
1401/9/29 ساعت 13:25
کد : 180
لینک مطلب

■ آیا خواندن نماز هنگام گفتن اذان صحیح است؟

برای دست یابی به پاسخ، بیان دو نکته لازم به نظر می رسد. 1. بر هر مکلفی واجب است در هر شبانه روز در 5 وقت نماز بخواند[1] صبح، ظهر و عصر، مغرب و عشا.[2] 2. مکلف باید نمازهایش را بعد از رسیدن وقت آن نماز بخواند؛ مثلاً نماز صبح را بعد از داخل شدن و ...

■ مستحبات و مکروهات رکوع را نام ببرید؟

الف. مواردی که انجام آن در رکوع، بر نمازگزار مستحب است، عبارت است از: 1. در حال خم شدن برای رکوع «اللّٰه اکبر» بگوید. 2. در حال رکوع زانوها را به عقب برده و جلو نیاورد. 3. پشت خود را راست نگه دارد، به‌ نوعى که اگر قطرۀ آبى ‌بر آن ریخته شود به‌جاى ...

■ آیا نماز جماعت مسجدالحرام که دایره‌وار بر گرد کعبه اقامه می‌شود، صحیح است؟

نخست باید گفت؛ شایسته است زائران خانه خدا، نمازهاى واجب یومیه خود را با نماز جماعتی که در آنجا برقرار می‌شود بخوانند و پس از برپاشدن نماز، از جماعت تخلّف نکرده و خارج نشوند، بلکه اگر این کار موجب وهن مذهب تشیع و بدبینى به آنها باشد، جایز نخواهد بود.[ ...
رقیه عظیمی :
#1259
03:46:39 - 1399/7/17
سلام من از سن نه سالگی ک تکلیف شدم تا الان که بیست چهار سال دارم شاید کلا یک ماه نماز خونده باشم من با این همه نماز نخوانده چه کنم آیا راهی وجود دارد به جز قضای نمازهای نخوانده خواهش میکنم جوابمو بدین
مدیر قنوت - برنامه نویس :
13:29:40 - 1399/7/29

با سلام

راه دیگری برای نماز نخوانده نیست مگر قضا کردن. 

آن مقدار که یقین دارید نماز قضا دارید باید بخوانید و راه دیگری هم ندارد.

مجید موسوی :
#1335
22:39:23 - 1399/11/18
مادرزنم فوت کرده و به دلیل بیماری خیلی از نمازهایش یا قضا یا درست ادا نشده .وراثش پول لازم و خودش هم کن مال داشته ایا باید هزینه تمام نمازهایش اجیر کرد و پرداخت شود ؟
مدیر قنوت - برنامه نویس :
14:53:18 - 1400/1/17

سلام علیکم
نسبت به نماز های که درست ادا نکرده اگر در حد توانش انجام داده که قضا ندارد

ولی اگر توان درست انجام دادن نماز داشته و درست ادا نکرده قضا لازم است.

در هر صورت می تواند به دو روش قضای نماز مادر را انجام دهد :

1- اینکه خودش و یا نزدیکان نماز قضای مادر را بجا بیاورند.
 2- شخصی را با هر قیمتی که می تواند اجیر کند تا قضای نماز آن مرحومه را بجا بیاورد.

محمد :
#1465
18:59:31 - 1400/7/15
سلام علیکم . گمان میزنم که مادر ده سال است که نماز قضا دارد . ولی اکنون نمازهایش را اول وقت و بدون قضا میخواند . متاسفانه او از کار افتاده و توانایی به جا آوردن نماز هایش را ندارد. آیا شفاعت اهل بیت و خدا شامل حالش میشود؟
مدیر قنوت - برنامه نویس :
10:37:06 - 1400/8/4

سلام علیکم نکته اول: با توجه به روایات و آیات، نماز جایگاه ویژه ای در دین ما دارد و فراتر از صحیح خواندن نماز، قبولی نماز هم اهمیت دارد. هم چنانکه حتما شندیده اید شرط قبولی سایر اعمال هم قبولی نماز است. نکته دوم: هر مکلف تا زمانی که زنده است نماز های قضا شده اش بر عهده  خودش است و مانند نماز واجب باید به جا بیاورد. نکته سوم: نماز واجب قضا آن مقداری است که یقین دارید مثلا نمی دانید 8 سال یا 10 سال نماز  قضا دارد، همان مقدار یقینی یعنی همان 8 سال در مثال ما می شود. نکته چهارم : به هر صورت که می تواند نماز هایش را بخواند مثلا اگر بستری است و نباید بلند شود همان خوابیده و اگر می تواند نشسته باید نشسته بخواند و ... ودر آخر باید گفت: ایشان باید تلاش کند که تامی تواند نماز قضاهایش را بخواند و خود این جدیت در منظر خداوند دیده خواهد شد و اگر در حیاتشان نتوانستند. بهتر است بازماندگان مابقی نماز هایشان را بخوانند. با امید این که خداوند به همه ما کمک کند و ما را پاکیزه بپذیرد.

فیض آ بادی :
#1487
04:22:02 - 1400/8/25
سلام من الان که نشستمو کلاه خودمو قاضی کردم میبینم احتمالا فقط یه سال نماز خوندمو الان37سالمه و هرجور فکر میکنم باعقل جور درنمیاد که من 22سال نماز قضا رو چه جوری به جا بیارم؟می فرمایید کنار نماز یومیه نماز قضاهاتم بخون برفرض من روزی ۱۷رکعت اضافه هم بخوانم حالا قبل ادای همه نماز هام اگه مردم . فرزند و وارث هم ندارم پولی هم ندارم که بعد مرگم کسی بدن نماز قضاهامو بخونه تکلیف چیه؟
مدیر قنوت - برنامه نویس :
08:57:24 - 1400/9/2

سلام

ما حکم دهنده و قاضی نیستیم ولی دستورات الهی و ایمه معصومین این تاکید را دارند که این اتفاق باید بیفتد.

حد الاقل این است که جوابی برای قیامت داشته باشیم که تلاشمون رو کردیم و بیشتر از این نتونستیم.

درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز