ستوني كه براي نماز خواندن در کنار آن قرعه كشي ميكنند!

■ ستوني كه براي نماز خواندن در کنار آن قرعه كشي ميكنند!

ستوني كه براي نماز خواندن در کنار آن قرعه كشي ميكنند!

عقیق:اين ستون از ستون‌هاي روضة النبي است كه از سوي منبر پيامبر(صلي الله عليه و اله) و قبر شريف رسول خدا(صلي الله عليه و اله) ستون سوم به شمار مي‌آيد و كنار محراب فعلي قرار دارد.
به ديگر سخن، استوانه عايشه وسط استوانه‌هاي اصلي قرار دارد و ميان آن تا منبر پيامبر(صلي الله عليه و اله) دو ستون و ميان آن و قبر شريف نيز دو ستون و نيز ميان قبله تا محراب كنوني دو ستون فاصله است و از هر طرف سومين ستون به شمار مي‌آيد و در كنار ستون توبه و سَرير قرار دارد.
در وجه نام‌گذاري آن اختلاف است. مشهور آن است كه چون عايشه درباره فضيلت نماز ‌گزاردن كنار آن روايتي از پيامبر(صلي الله عليه و اله) گزارش كرده، به اين نام خوانده شده است. شايد هم به اين سبب باشد كه عايشه از آن خبر داده و مكانش را معين كرده است. برخي نيز بر اين باورند كه اين نام پس از عايشه برگرفته شده است.
نام ديگر اين ستون «قرعه» است. سبب اين نام‌گذاري را چنين دانسته‌اند كه عايشه از پيامبر خدا(صلي الله عليه و اله) روايت كرده است: در مسجد من، نزد اين ستون، جايگاهي است كه اگر مردم پاداش و فضيلت نماز در آن را بدانند، براي نماز خواندن در آن‌جا قرعه خواهند زد.
اين ستون به نام «استوانه مهاجران» نيز شناخته مي‌شود؛ زيرا مهاجران مكي كنار آن به گفت‌و‌گو مي‌نشستند. از اين رو، آن‌جا را «مجلس مهاجران» نيز مي‌گفتند. برخي از آن به «استوانه مُخَلَّقه» ياد كرده‌اند؛ زيرا اين ستون نيز مانند ستون مخلّقه، با «خَلوق» خوشبو مي‏شده است. اكنون بالاي آن به خطي زيبا عبارت «هذه اسطوانة عايشه» نوشته شده است.
بر پايه رواياتي، دعا نزد اين ستون مستجاب است. گويند برخي صحابه نزد آن نماز مي‌‌گزاردند. برخي از خلفا و نيز ابن زبير و فرزندش عامر نيز كنار آن نماز ‌گزارده‌اند.


منبع:حج

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/10/9 ساعت 09:49
کد : 702
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز