جذب مفاهیم نماز باید با زبان نسل امروز بازتعریف شودتربیتی برای ترویج فرهنگ نماز در البرز

مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز گفت: گره‌های ذهنی نسل جوان درباره نماز را باید جدی گرفت؛ تا زمانی که به این پرسش‌ها پاسخ دقیق ندهیم، نمی‌توانیم انتظار تغییر رفتار یا گرایش به نماز را داشته باشیم.
■ جذب مفاهیم نماز باید با زبان نسل امروز بازتعریف شودتربیتی برای ترویج فرهنگ نماز در البرز

جذب مفاهیم نماز باید با زبان نسل امروز بازتعریف شودتربیتی برای ترویج فرهنگ نماز در البرز

حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل مرادی مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه، هنرمندان و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که با محوریت "نشست تخصصی معارف نماز" در سالن گفتگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز، برگزار شد با بیان اینکه پرداختن به مقوله نماز صرفاً در قالب مفاهیم کلیشه‌ای و تکراری نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت، گفت: ما نیازمند بازتعریف مفاهیم دینی در قالب‌های روان‌شناختی، تربیتی و فرهنگی هستیم. مفاهیمی مانند آرامش حاصل از نماز، باید ملموس و قابل تجربه برای مخاطب، به‌ویژه نسل جوان باشد، در غیر این صورت برای آنان باور پذیر نخواهد بود.


وی با طرح این پرسش که آیا ما در انتقال کارکردهای دنیوی نماز به درستی عمل کرده‌ایم؟ ادامه داد: جوان امروز از ما می‌پرسد اگر نماز چنین اثر عظیمی دارد، پس چرا در زندگی من تغییری ایجاد نمی‌شود؟ این سؤال‌ها ریشه در گره‌های ذهنی دارند که اگر به‌درستی پاسخ داده نشود، انتظار رفتار درست نیز بی‌معنا خواهد بود.
مرادی از آمادگی ستاد اقامه نماز برای راه‌اندازی ستون‌های محتوایی در رسانه‌های استان خبر داد و افزود: ما آماده‌ایم محتواهای علمی و تخصصی با رویکرد روانشناسی رشد، فلسفه دین و جامعه‌شناسی دینی تولید کنیم و از طریق رسانه‌ها، به دست مخاطبان برسانیم. این محتواها نباید صرفاً بر اساس آموزه‌های سنتی باشد، بلکه لازم است با نیازها و دغدغه‌های امروز جامعه هم‌راستا شود.
وی با اشاره به تجربه موفق همکاری با شهرداری‌ها و مراکز علمی برای اجرای برنامه‌های کوتاه‌ مدت و تأثیرگذار گفت: به‌عنوان مثال، ما پیشنهادی داریم برای برگزاری کارگاه‌های دو ساعته با موضوع نماز، با حضور استادان برجسته در محیطی صمیمی. وقتی مخاطب تجربه زیسته‌ای از نماز پیدا کند، ارتباط عمیق‌تری با آن خواهد گرفت.
حجت الاسلام مرادی افزود: در طراحی غرفه ستاد اقامه نماز، فضایی شبه‌روایی ایجاد شد که مخاطب با عبور از مسیر نورانی، تدریجاً به مفهوم قرب الهی نزدیک می‌شد. این نمایشگاه با استقبال بیش از ۵۶۰۰ نفر از دانش‌آموزان و ۸۰۰۰ نفر از بازدیدکنندگان عمومی مواجه شد.


وی با اشاره به اینکه تمرکز صرف بر ثواب‌های اخروی نماز، بدون تبیین اثرات دنیوی آن، کارکرد تربیتی دین را کاهش می‌دهد، گفت: وقتی جوان امروز از آرامش سخن می‌گوید، نمی‌خواهد به چیزی ارجاع داده شود که در آینده‌ای نامعلوم به‌دست خواهد آمد؛ بلکه به‌دنبال راهکاری برای مدیریت اضطراب و احساسات در لحظه اکنون است. نماز اگر درست تبیین شود، چنین کارکردی دارد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در پایان با دعوت از مجموعه‌های فرهنگی و هنری برای همکاری بیشتر با ستاد، اظهار کرد: ما از تمامی ظرفیت‌های موجود در رسانه‌ها، هنر، دانشگاه و آموزش و پرورش برای تبیین اثرگذار مفاهیم نماز استفاده خواهیم کرد. این مهم با هم‌افزایی میان دستگاه‌ها، قابل تحقق است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1404/1/25 ساعت 09:34
کد : 6368
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز،نسل جدید،البرز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز