امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) در گفت وگو با شبستان: چراغ مسجد وقتی روشن است که در هر سه نوبت نماز جماعت داشته باشد

■ امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) در گفت وگو با شبستان: چراغ مسجد وقتی روشن است که در هر سه نوبت نماز جماعت داشته باشد

امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) در گفت وگو با شبستان: چراغ مسجد وقتی روشن است که در هر سه نوبت نماز جماعت داشته باشد

حجت الاسلام علی ابراهیمی، امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه امام جماعت رکن اصلی مسجد است که می تواند با سعه صدر خود مسجدی پویا را به مردم محل بشناساند، گفت: حضور مستمر امام جماعت در مسجد و زمانی که او برای رسیدگی به مسایل و پرسش های نمازگزاران مسجد می گذارد از مهمترین دلایلی است که می تواند یک مسجد را در سطح محل مطرح کند. به بیان دیگر حضور مستمر روحانی در مسجد است که زمینه ساز شکل گیری یک مسجد فعال می شود.

 

امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) ادامه داد: فارغ از این فعالیت هایی که در مسجد از سوی امام جماعت و هیات امنا برنامه ریزی می شود باید مرتبط با نیازهای دینی، فرهنگی و حتی اجتماعی مامومین باشد یعنی امام جماعت وقت بگذارد و در حد توان اش مشاوره دهد، در واقع این فعالیت ها باید  به نحوی باشد که نمازگزار حاضر در مسجد اطمینان داشته باشد که با حضور در این برنامه ها به سوالات اش پاسخ داده می شود.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با تاکید بر اینکه مسجد متعلق به اقشار مختلف مردم است و نباید قشری نگری در مسجد وجود باشد، افزود: متاسفانه در برخی مساجد می بینیم که فضا را به گونه ای شکل داده اند که گویی جز قشر و گروه خاصی نباید در مسجد حضور یابند در حالی که هر طیف و عقیده ای می توانند به مسجد بیایند و در کنار یکدیگر نماز بخوانند همان طور که در زمان پیامبر نیز اینگونه بود.

 

حجت الاسلام ابراهیمی در ادامه به مشکلات پیش روی مساجد و ائمه جماعات اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسایلی که می تواند در موفقیت امام جماعت مسجد نقش داشته باشد سکونت او در محله ای است که مسجدش در آن قرار دارد، اما گاهی می بینیم که مثلا یک روحانی در منطقه 10 زندگی می کند اما مسجدش در منطقه 18 است و این آسیب است چرا که اولا نمی تواند در تمامی نوبت های نماز حضور داشته باشد و در وهله بعد با مردم آن محل ارتباط قوی نخواهد داشت، این شرایط فقط باعث می شود که یک مسجد در یک نوبت نماز جماعت داشته باشد، البته برخی مساجد هم هستند که امام جماعت برای خود نائب می گذارد اما حتی با این وجود بهتر است که محل سکونت امام جماعت در همان محلی باشد که مسجد در آن قرار دارد.

 

 امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) تصریح کرد: چراغ مسجد وقتی روشن است که هر سه نوبت نماز صبح، ظهر و عصر، مغرب و عشا در آن به جماعت تلاوت شود اما نکاتی که اشاره کردم بعضا سبب می شود که برخی مساجد فقط یک نوبت نماز جماعت داشته باشند در حالیکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تاکیدشان بر اقامه نماز صبح در مسجد بود و این مساله از دغدغه های رهبری است.

 

مدیریت امام جماعت در مسجد چگونه باشد؟

 

حجت السلام ابراهیمی در ادامه مباحث خود به موضوع مدیریت امام جماعت در مسجد اشاره کرد و گفت: البته مدیر مسجد بودن به این معنا نیست که همه کارهای مسجد صرفا بر اساس سلیقه امام جماعت باشد، پس نباید این نگاه نادرست را با مساله مدیریت مسجد اشتباه گرفت. بنابراین امام جماعت باید از تمامی نظرات دست اندرکاران و متولیان فعالیت های مسجدی استفاده کند و نهایتا تصمیم بگیرد. ضمن اینکه کارهایی که در مسجد سامان می یابد باید با هماهنگی امام جماعت باشد ولی دخالت مستقیم او در بسیاری از فعالیت های مسجدی درست نیست، برخی فعالیت های مسجد جنبه مردمی دارند.

 

امام جماعت مسجد امیرالمومنین در ادامه به تاریخچه ساخت این مسجد اشاره کرد و گفت: این مسجد چهل سال قبل توسط مردم ساخته شد، مردم و خیرین جمع شدند و برای ساخت این مسجد هزینه کردند. از آن زمان تا به امروز طبیعتا بنای مسجد دچار مشکلاتی هم شده بود که ما بنای سابق را با تغییراتی جزئی که در آن دادیم اصلاح و مشکلات اش را رفع کردیم.

 

گفتنی است مسجد امیرالمومنین(ع) در یافت آباد، خیابان سجاد جنوبی، کوچه اسلامی واقع شده است.

 

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/8/27 ساعت 12:06
کد : 613
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز