نمازی که بدون ولایت باشد عمود دین نیست

مشاور برنامه ریزی و نماز نسل نو ستاد اقامه نماز کشور:
■ نمازی که بدون ولایت باشد عمود دین نیست

نمازی که بدون ولایت باشد عمود دین نیست

با حضور سیداحمدزرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز، معاونین و اساتید دومین روز از جلسه توجیهی آموزشی دبیران شهرستان ها در روز دوشنبه ۱۲ دی ماه در هتل نماز مشهد برگزار شد.


حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان مشاور برنامه ریزی و نسل نو ستاد اقامه نماز کشور در ابتدای این نشست گفت: معمولا سه نکته در کارهای فرهنگی از امام صادق(ع) وام می گیرم و آن ها را مطرح می کنم. ما اگر بایستگی های و شایستگی های فعالیت فرهنگی را بخواهیم تبیین کنیم نیازمند شناخت زمان، زمینه و زمین فعالیت هستیم. امام صادق (ع) فرمودند کسی که زمان و روزگار خود را بشناسد دچار شبه و تردید نمی شود.

وی ادامه داد: نکته دوم ما باید زمین را هم بشناسیم. در چه عصری، مکانی و کسانی صحبت می کنیم. که حضرت به عنوان یک بایستگی فرمودند: نسبت به تربیت نسل با پدیده های جدید همت کنید پیش از آنکه منحرفان بر شما سبقت بگیرند. نکته سوم این است که ما اهم و مهم را بشناسیم.

مشاور برنامه ریزی و نسل نو ستاد اقامه نماز کشور افزود: ما در کنار نمازی که می خوانیم فقط نباید به خواندن اذکار نماز بپردازیم و دیگر تمام. نماز در کنار اینها شرایط دیگری هم دارد. آن شرایط دیگر را ما به شعر تبدیل کردیم که می گوید نماز بی هدایت معنا ندارد. پس عنصری به اسم عنصر سیاست که تحت عنوان ولایت مطرح هست وارد مقوله مقرون بودن نماز می کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان اظهار کرد: الصلاه عمود الدین. پس آن نمازی که بدون ولایت باشد عمود دین نیست. حالا اگر نماز ستون دین شد اون ذکر چه خاصیتی دارد که از کار مخصوصه است؟ الا بذکر الله تطمئن القلوب. آن نمازی که ما می خوانیم باید آرامش درونی بدهد.

وی اذعان کرد: حالا اگر ما بخواهیم دیگران را به نماز دعوت کنیم به کدام نماز دعوت می کنیم؟ نمازی که اقم الصلاه لذکری باشد. ما بزرگان دین را بر چه اساس می ستاییم؟ مثلا امام رضا (ع) را چوم مقیم صلاه بودند می ستاییم. نماز دغدغه جدی ما باید باشد زیرا بسیار مهم است اما این پیام با این ویژگی ها یک شرایطی دارد که در انتقال پیام باید با آن‌ها توجه کنیم.

 مشاور برنامه ریزی و نسل نو ستاد اقامه نماز کشور در پایان صحبت های خود بیان کرد: سومین نکته در پیام رسانی انتقال پیام به مخاطبان هست. باید ویژگی مخاطبان را شناسایی کنیم. اگر این ویژگی ها را نشناسیم خوب عمل نمی کنیم. یکی از این ویژگی ها زبان مخاطب هست ما باید ظرفیت علمی و فکری مخاطب را شناسایی و مانند پیامبران با مردم اندازه فهمشان صحبت کنیم.


در ادامه این نشست توجیهی سیدعلی مهدیان معاون نظارت، برنامه ریزی و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور در ابتدای صحبت های خود گفت: سه دهه است که از تشکیل ستاد اقامه نماز می گذرد و فعالیت ها را طی سه دهه  ابتدا تمهید مقدمات اقامه نماز و برگزاری نمازهای جماعت با اولویت مدارس و راه های مواصلاتی کشور، مرحله بعد بحث تولید محتوا در حوزه مکتوبات چندرسانه ای و نرم افزارهای تلفن همراه و مرحله سوم که از بعداز پیام مقام معظم رهبری به اجلاس ۱۳ آغاز شد بحث راهبری و هدایت دستگاه های اجرایی در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز بود.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین اسناد بالا دستی ستاد اقامه نماز پیام های مقام معظم رهبری به اجلاس های سراسری نماز است.

معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور افزود: ماموریت ها و وظایف دستگاه ها به همراه رویکردها و سیاست های ستاد که ابلاغ شده به دستگاه ها تبدیل به برنامه و تفاهم نامه می شود این هدف کوتاه مدت است که تبدیل به برنامه می شود و در طول سال نظارت، ارزیابی شده و نهایتا تقدیر، تجلیل و معرفی دستگاه های موفق صورت می گیرد.

سیدعلی مهدیان ادامه داد: یکی از ابزارهایی که در استان ها و شهرستان ها به عنوان زیرساخت های ایجاد شده برای توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز پیگیری و ایجاد شده است بحث تشدید شوراهای اقامه نماز در استان و شهرستان هاست.

وی اضافه کرد: پیگیری اصلاح، تکمیل و تصویب اساس نامه جدید ستاد اقامه نماز به عنوان یک فعالیت زیرساختی در حوزه ارتباطات می باشد که به دنبال احیا آن می باشیم.

معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور عنوان کرد: در شورای های تصمیم گیر ورود پیداکردیم یکی از شوراهایی که بحث ساماندهی فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی کشور را دارد شورای خدمات سفر است. و با مصوبه ای که در هیئت دولت تصویب شد ستاد اقامه نماز عضو این کارگروه شده و کمیته ساماندهی نمازخانه ها با محوریت و ریاست ستاد اقامه نماز ر این کارگروه تشکیل شد.

سیدعلی مهدیان اظهار کرد: دو سامانه ارزیابی ایجاد شد سامانه ملی سجاده (سامانه ی جامعه ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی کشور) در حوزه ترویج و توسعه اقامه نماز و دیگری سامانه ی راه نماز (ساماندهی، نظارت و ارزیابی فضاهای اقامه نماز راه های مواصلاتی کشور) که در راستای تسهیل و تسریع پیشبرد برنامه ها و فرآیندهای اقامه نماز در کشور است.

وی اذعان کرد: دو نوع نظارت داریم: رسمی و غیر رسمی، نظارت رسمی نمایندگان ما در استان و شهرستان ها در تعامل با دستگاه ها میزان  تحقق برنامه های مصوب را رصد می کنند و در زمان اجرای برنامه ها و نشست ها مراجعه کرده که این بازدیدها منجر به یک گزارش می شود و این گزارشات در پرونده دستگاه ثبت و بازخورد آن به رییس سازمان یا مدیرکل ارائه می شود.

معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور نظارت غیررسمی را اینگونه شرح داد: دبیران وضعیت اقامه نماز را مورد ارزیابی قرار داده و در موقع اقامه نماز مراجعه می کنند و کیفیت نگهداری نمازخانه ها، میزان حضور مدیران و کارکنان، نظافت، پخش محیطی اذان و حضور امام جماعت که جز این شاخص ها است مورد بررسی قرار داده می شود.

وی اضافه کرد: گزارش بازخورد به دستگاه ارائه، پیگیری و مستندسازی می شود و در زمان ارزیابی به عنوان یک سند عملکردی توسط مدیر استان یا دبیرشهرستان به هیئت ارزیابی ارائه داده و با گزارش سامانه سجاده که دستگاه ها پر کرده اند تطبیق داده می شود.

سیدعلی مهدیان در پایان صحبت های خود چهار فاکتوری که کمک می کند ارزیابی های ستاد اقامه نماز از دقت بیشتری برخوردار باشد را تشریح کرد: گزارش مستندات دستگاه- گزارش نظارتی ستاد اقامه نماز در طول سال-اطلاعات ارزیابان و توضیحات تکمیلی نماینده دستگاه که در جلسه ارزیابی حضور دارد و گزارش ارائه می دهند.


در پایان دومین روز از جلسه توجیهی آموزشی دبیران شهرستان ها حجت الاسلام و المسلمین محمدرحیمی قائم مقام مرکز تخصصی نماز قم در ابتدای صحبت های خود گفت: باید تلاش کنیم که نماز همگانی شود، یعنی جمعیت در نماز مهم است و هر جا در قرآن تعبیر داریم در مورد نماز با اقامو یا اقیمو می آید. یعنی جمع باید باشد. نماز باید در دسترس همه باشد. یعنی ما اگر تلاش می کنیم در ستادهای اقامه نماز، نماز در دسترس همگان باشد چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری. یعنی خانواده ها را کمک نماییم برای اینکه بهتر بتوانند فرزندانشان را دعوت به نماز بکنند.

وی به خدمات مرکز تخصصی نماز قم در این سال ها اشاره کرد و افزود: مرکز تخصصی نماز دارای ۴ واحد است یعنی ۴ بخش که در حوزه نماز دارد کار می کنند. بخش اول واحد آموزش هست که بدون تربیت نیروی مبلغ توانمند عملا ما دوره های آموزشی نمی تواند به سرانجام خوبی برسد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرحیمی ادامه داد: بخش دوم، واحد تحقیق و اعزام هستش که بیشتر استان ها با این واحد مرکز در ارتباط بودند. مبلغ و کارشناس تربیت می کنیم و یکی از محاسن این واحد این است که کارگروه های تخصصی در حوزه نماز برای کارشناسان تعطیل نمی شود. کار دیگری که انجام می شود تولید محتوای رسانه است.

محمدرحیمی اضافه کرد: در دو سال کرونا قریب به ۹هزار دقیقه محتوا برای فضای رسانه تولید کرده ایم. در این واحد از استان ها تقاضا داریم ارزیابی اساتید را خیلی جدی بگیرند. زیرا یکی از مولفه های ما دراعزام اساتید ارزیابی آنهاست که از استان ها می آیند. و دومین مورد ارزیابی مخاطبان می باشد که مشاهده کنیم این استاد آیا موفق بوده که در اعزام های بعدی از آنها استفاده کنیم و یا خیر.

قائم مقام مرکز تخصصی نماز قم اظهار کرد: بخش سوم مرکز واحد پژوهش است. برترین حسن ستاد اقامه نماز و مرکز تخصصی این است که در تولید محصولات، مخاطب محور آنها را تولید کرده است نه عمومی.

وی در پایان صحبت های خود گفت: واحد چهارم بخش رسانه است. سایت قنوت، سایت مرکز تخصصی نماز می باشد و محتوا محور کار می کند. این سایت یک مجموعه تخصصی در حوزه نوجوان است. این سایت هنوز به تولید نرسیده و در حال فرآوری است.

 

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/10/13 ساعت 10:23
کد : 5679
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مشاور برنامه ریزی و نماز نسل نو ستاد اقامه نماز کشور
دوره آموزشی و توجیهی
دبیران ستاد اقامه نماز شهرستان های کشور
حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان
سیدعلی مهدیان
حجت الاسلام محمد رحیمی
مرکز تخصصی نماز

■ اعتراض مسلمانان به ممنوعیت اقامه نماز در مدارس کِبِک

شش گروه که شامل انجمن مسلمانان کانادا(Muslim Association of Canada)، فروم مسلمانان کانادا (Canadian Muslim Forum) و چهار سازمان محلی است، این هفته شکایتی را تنظیم کردند و از دادگاه عالی کبک خواستند که دستور ممنوعیت تمام اشکال عبادت در مدارس دولتی را ...

■ جلسه شورای سیاستگذاری سی امین اجلاس سراسری نماز برگزار شد

جلسه شورای سیاستگذاری سی امین اجلاس سراسری نماز با حضور حجت الاسلام قرائتی رئیس و سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز و جمعی از نمایندگان وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان، صدا ...

■ نماز، سرلوحه همه ادیان آسمانی است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، در نخستین کارگاه دانش‌افزایی اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان با عنوان طرح عروج با اشاره به موقعیت کنونی کشور، انتقال تجربه از طریق فضای مجازی توسط معلمان را مهم خواند و ب ...

■ کودکان را با خاطره سازی به نماز دعوت کنیم

حجت الاسلام حسنعلی خویینی در حاشیه نشست نماز در مدرسه علمیه معصومیه(س) یزد، اظهار کرد: دوره های کارگاهی دعوت به نماز از سوی مرکز تخصصی نماز در قم در سراسر کشور برگزار می شود. وی افزود: در این دوره ها شیوه ها و راهکارهای مختلفی برای نهادینه کردن نم ...

■ جلسه هم اندیشی مرکز تخصصی نماز قم برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، جلسه هم اندیشی مدیر و کارکنان مرکز تخصصی نماز قم و معاون و کارشناسان فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشور، روز دوشنبه هجدهم اردیبهشت در مرکز تخصصی نماز برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین مجتبی کلباسی مدیر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز