گفتگو با نویسنده کتاب “بی نمازها خوشبخت ترند؟!”

توسط مرکز تخصصی نماز انجام شد؛
■ گفتگو با نویسنده کتاب “بی نمازها خوشبخت ترند؟!”

گفتگو با نویسنده کتاب “بی نمازها خوشبخت ترند؟!”

خانم فاطمه دولتی نویسنده کتاب “بی نمازها خوشبخت ترند؟!” از سال ۱۳۹۷ تاکنون با مرکز تخصصی نماز همکاری دارند. دغدغه ایشان در نگارش این کتاب، بررسی شبهات و سوالات درباره نماز و پاسخ به این سوالات با شیوه داستانی، نو و جذاب می‌باشد در این گفتگو که توسط روابط عمومی مرکز تخصصی نماز انجام شد، درباره کتاب « بی نمازها خوشبخت ترند؟! » با وی همراه می شویم.

چند سال قلم میزنید و چند اثر دارید و چند اثر شما در مورد نماز است؟

من دلبسته نوشتن هستم و این دلبستگی به کودکی‌ام می‌رسد. به روزهایی که قصه ها را از زبان مادرم می‌شنیدم و سپس سعی می‌کردم برای اشیاء و افراد اطرافم داستانی بسازم. دوران مدرسه همیشه با شوق در مسابقات انشاء نماز شرکت می‌کردم و در دوران نوجوانی هم با شرکت در کلاس‌های نویسندگی سعی کردم تا اصول این هنر را بیاموزم. از سال ۹۳ به طور جدی وارد عرصه نگارش شدم و در حال حاضر هفت اثر منتشر شده دارم که کتاب بی‌نمازها خوشبخت‌ترند به موضوع نماز می‌پردازد.

 

انگیزه شما از نوشتن کتاب با موضوع نماز چه بود؟

در کتاب«وسائل الشیعه» و « مستدرک الوسائل» که شامل تمامی روایات و احادیث فقهی مکتب شیعه است؛ تقریبا نوزده هزار روایت مربوط به نماز وجود دارد، و پیامبرعزیز ما فرموده‌اند:«جایگاه نماز در دین، مانند جایگاه سر در بدن است» پس اهمیت نماز بسیار بالاست، اما همواره در ذهن آدمی سوالات و شبهاتی پیرامون چیستی و چرایی و چگونگی نماز وجود دارد. مثلا چرا باید نماز به عربی خوانده شود؟ چر ا نماز شرط قبولی اعمال است و… دغدغه من این بود که تا حدودی به این پرسش‌ها پاسخ دهم تا مخاطب کتاب با دلی قرص و ذهنی آرام و مطمئن نماز بجا بیاورد.

 

در چند جمله کتاب بی نمازها خوشبخت ترند؟! را معرفی کنید؟

ماجرای این کتاب بررسی شبهات و سوالاتی درباره نماز است که با نگاهی تازه، جذاب و در دنیایی دخترانه نگاشته شده و برای ذهن مخاطب حرف های جدیدی  دارد. در این کتاب ما با زبان داستان، که می‌توان آن را زبانی مشترک و دوست‌داشتنی در میان همه‌ی اقشار و سنین دانست به سراغ موضوع نماز رفته‌ایم تا مخاطب با همذات پنداری با قهرمان هر داستان به راحتی شبهه مطرح شده را درک و پاسخ آن را دریابد.

 

اگر بخواهید در چند خط ارکان اصلی کتاب را توضیح بدین؟

در بی‌نمازها خوشبخت‌ترند ما با چهارده داستان کوتاه رو به رو هستیم. چهارده داستان که هر کدام در فضایی متفاوت از دیگری روایت می‌شوند و سعی دارند «عقل و دل» مخاطب را با خود همراه کنند. کتاب ۱۳۶ صفحه است.

 

خاطره ای از نوشتن این کتاب نماز دارید؟

بعد از انتشار هر کتاب، نویسنده چشم انتظار است تا از مخاطب بازخورد بگیرد. حدود دو ماه پس از انتشار کتاب خانمی به من پیام دادند که مادر دو دختر بودند. پیام ایشان سرشار از لطف بود. گویا دو دختر این خانم مدتی از نماز فاصله گرفته بودند، این مادر می‌گفت با هدیه دادن بی‌نمازها خوشبخت‌ترند به دخترانشان علاقه‌ای دوباره به نماز در وجودشان ایجاد شده است. مهر بی پایان مادری که از نماز اول وقت خواندن دخترانش پر از شوق بود، زیباترین خاطره من از نگارش این کتاب است.

 

مخاطب اصلی این کتاب چه کسانی هستند و بیشتر برای چه اقشاری مفیده است؟

مخاطب اصلی این کتاب نوجوانان ۹ الی ۱۵ ساله دختر است. از آنجایی که قهرمان همه‌ی داستان‌ها دختر هستند من توصیه می‌کنم تا دختران بی‌نمازها خوشبخت‌ترند را بخوانند. چون دنیای هر داستان به دنیای دختران، دغدغه‌ها و مسائل آن‌ها مرتبط است و این خوانش کتاب را برای مخاطبان دختر لذت بخش می‌کند.

 

نکته خاصی که خودتان بخواهید به آن اشاره کنید ولی در کتاب شما نیامده؟

الحمدلله با همراهی و همدلی کارشناسانی که سال‌ها در زمینه نماز فعالیت کرده بودند و با درک بالایی که دوستان مرکز از داستان داشتند مجموعه حاضر که جز پیشگامان پاسخ به شبهات با زبان داستان است، مجوعه ای مقبول از آب در آمده. تنوع و گوناگونی قهرمان‌های داستان از نظر محیط زندگی، وضعیت اقتصادی، جایگاه اجتماعی و… از مواردی بود که اصرار داشتم در کتاب رعایت شود که به فضل خدا انجام شد.

 

اگر الان بخواهید این کتاب را بنویسید چه تغییراتی در کتاب ایجاد می کنید و چه خلاء پژوهشی در موضوع بحث شما باقیمانده است؟

در کتاب حاضر نه به دنبال پاسخ عقلی محض بودم و نه به دنبال پاسخی‌های سرسری که فقط احساس آدمی را درگیر می‌کند. بلکه سعی کرده‌ام تا با پاسخی اقناعی مخاطب را از تردید و شبهات دور کنم. اما اکنون که نگاهی دوباره به داستان‌ها دارم به نظرم می‌شد در بعضی موارد پاسخ‌های مستدل‌تری به بدنه داستان افزود.

 

به نظر شما در حوزه نماز چه موضوعاتی جای کار دارد و باید کار شود؟

ما پژوهش‌های بسیاری پیرامون نماز داریم. کتاب‌های گران‌سنگ، مقالات علمی و… اما جای خالی هنر در میان این کتاب‌ها حس می‌شود. اینکه بتوان به تحقیقات و پژوهش‌ها چاشنی، هنر افزود و با زبان داستان، روایت، شعر، نمایشنامه و… به ذهن و قلب مخاطب امروز، خصوصا مخاطب نوجوان و جوان که به شدت تحت تاثیر فضای مجازی است ورود کرد بسیار مهم است. اگر ما بتوانیم این خلاء را برطرف کنیم می‌توانیم بیش از پیش ارزش نماز را روشن نماییم.

 

نوشتن در مورد نماز چه امتیازی دارد و چه سختی هایی؟

مهمترین بخش مسئله در نگارش برای موضوع نماز این است که ما در دام شعار نیافتیم و از کلیشه‌ها به دور باشیم. مخاطب ما هوشمند است پس اگر قرار باشد با گفتن جملات تکراری و بدیهی با او وارد بحث شویم به حتم شکست می‌خوریم. پس باید بدیع بودن، شگفتی آفرینی و تعلیق را در جای جای کار لحاظ کرده و با شخصیت آفرینی، توصیف صحنه و تصویرسازی‌های بکر مخاطب را تا پایان داستان با خود همراه کنیم. شیرین‌ترین قسمت کار پیرامون نماز هم این است که شما یقین دارید برای تک تک لحظاتی که صرف مطلب می‌کنید اجر معنوی دریافت خواهید کرد که مهترینش آرامش خود نویسنده حین نگارش کار است.

 

در حوزه انتشار مکتوبات نمازی چه پیشنهادی برای مرکز تخصصی نماز دارید و چه نقدی در این زمینه دارید؟

باید فضا را برای ورود نویسندگانی که دغدغه‌های مذهبی دارند فراهم کنند. نویسندگان خلاق می‌توانند با ورود به این عرصه به کمک اساتید حوزه نماز بیایند و موجب آشتی هر چه بیشتر جامعه با نماز شوند. گاها اساتید و پژوهش گران نحو پرداخت نویسندگان و نوع نگاه آن‌ها به موضوع را نمی‌پسندند این در حالی‌ست که غیر مستقیم گویی، تصویرسازی و شخصیت پردازی پیش بردن کار لازمه کار هنری است. به نظرم فضا باید برای حضور نویسندگان خوش قلم فراهم شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/9/14 ساعت 14:11
کد : 5637
دسته : اخبار مرکز تخصصی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
ترویج نماز
شبهات نماز
فاطمه دولتی
مرکز تخصصی نماز
نماز
نماز دانش آموزان
نماز فرزندان
نماز کودکان

■ احیاء فریضه نماز در مدارس راهبردی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی است

کاوه حدادپور طی نشست شورای اقامه نماز شهرستان اشتهارد که دوشنبه ۳۰ آبان در فرمانداری اشتهارد برپا شد گفت: اصول و چارچوبی های اقامه نماز در سطح اداره ها و مراکز اجرایی شهرستان ابلاغ شده است. معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز افزود: احیاء ف ...

■ نماز خواندن افضل اعمال است/شفاعت شامل کسانی است که نماز می‌خوانند

حجت الاسلام والمسلمین کرمی: نماز خواندن افضل اعمال است/شفاعت شامل کسانی است که نماز می‌خوانند استاد حوزه با اشاره به اهمیت نماز گفت: اهمیت نماز تا جایی است که امام حسین(ع) در بهبه جنگ و در سراسر نبرد شمشیرها به نماز خود اهمیت داد، همچنین اما ...

■ برگزاری مرحله شهرستانی جشنواره قرآنی مدهامتان در لرستان

محمد ابدالی پور، سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد لرستان، در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری سیزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان به همت ستاد عالی کانون‌ های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات قرآنی در ...

■ برگزاری مسابقه «بانگ اذان» در استان مرکزی

محمدرضا توحیدنژاد، سرپرست این اداه کل در استان، با اشاره به اهمیت جایگاه اذان در اسلام و توسعه فرهنگ قرآنی، اظهار کرد: سبک زندگی شهدا بهترین الگوی اقامه نماز برای جامعه است، برخورد، رفتار، زندگی و فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی شهدا  باید مدنظر ...

■ اهدای دوچرخه به کودکان برای شرکت در نماز صبح

بنیاد «محراب هندوستان» یک موسسه خیریه در حیدرآباد هند، اقدام به اهدای دوچرخه به کودکانی کرده که در نماز صبح شرکت کرده اند. این بنیاد 200 دوچرخه را به کودکانی که به مدت 40 روز پشت سرهم در نمازهای صبحگاهی شرکت کرده بودند، هدیه داد. به ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز