اجلاس سراسری نماز (بخش دانش‌آموزی) برگزار شد

با حضور مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه نماز کشور؛
■ اجلاس سراسری نماز (بخش دانش‌آموزی) برگزار شد

اجلاس سراسری نماز (بخش دانش‌آموزی) برگزار شد

اجلاس سراسری نماز (بخش دانش‌آموزی) روز یکشنبه ۱۰ بهمن‌ماه با سخنرانی حجت‌ الاسلام سیدجواد بهشتی، مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه نماز کشور و چند نفر از مسئولان وزارت آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه و با مشارکت ستاد اقامه نماز استان تهران در محل تالار فرهنگ برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مهدی نعیمی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز استان تهران ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر اظهار کرد: در مهرماه سال ۱۳۷۰ اولین اجلاس سراسری نماز با پیام مقام معظم رهبری آغاز به کار کرد و امسال نیز سی‌امین اجلاس را در پیش داریم. در وزارتخانه آموزش و پرورش پیش اجلاس سراسری نماز قبل از آغاز اجلاس اصلی برگزار می‌شود. برپایی پیش اجلاس در ۱۹ منطقه آموزش و پرورش تهران منتج به برگزاری این پیش اجلاس شده است.

نعیمی افزود: با توجه بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری در مورد نماز و دانش‌آموزان بر خود لازم دانستیم که ارتباط بین سه ضلع خانه، مدرسه و مساجد را تقویت کنیم. نباید فراموش کنیم که مساجد از صدر اسلام پایگاه فعالیت‌ های مسلمانان بودند و اگر بتوانیم بین این سه ضلع مطروحه ارتباط مؤثری برقرار کنیم، جامعه به تعالی خواهد رسید.

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز استان تهران همچنین با تشریح فعالیت‌های این اداره پرداخت و گفت: شهر تهران از سال ۸۹ بعد از پیام رهبری فعالیت‌ های خود را در راستای تقویت فعالیت‌های فرهنگی و دینی آغاز کرد، که منتج به طرح‌ های فراوانی از جمله امین شد. ما در شهر تهران تقریباً ۹۵۶ مدرسه مجاور با مسجد داریم که از این فرصت برای استفاده از ظرفیت‌های مبلغان مساجد و انتقال مفاهیم دینی به دانش‌آموزان استفاده کردیم.

نعیمی در پایان سخنان خود اظهار کرد: بیش از ۴۵۰ روحانی در فضای مجازی مدارس فعالیت می‌کردند که بحث تبلیغ و آموزش دینی دانش‌ آموزان در ایام کرونایی را برعهده داشتند. همچنین ۱۳۰ مدرسه در طرح امین شرکت کردند و از ظرفیت‌های روحانیون در مدارس برای تبلیغ و ترویج مسائل دینی استفاده کردیم. ۱۰۵۰ امام جماعت در سامانه همگام ثبت شده بود که از این تعداد ۸۷۰ امام جماعت روحانی بودند که در مدارس حضور دارند.

اهمیت موضوع نماز در قرآن 
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی، مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور با بیان اینکه نگاه و چشم‌ انداز قرآن به خانواده چندین هزار ساله است، اظهار کرد: هر پدر و مادری که در تربیت فرزندان خود درست عمل کند، نسل‌های بعد از آن‌ها نیز از این مهم بهره‌مند می‌شوند و در عین حال ثواب رفتار و اقدامات مثبت نسل‌های بعد به پدر و مادران آن‌ها خواهد رسید.

وی ادامه داد: در کنار اهمیت خانواده موضوع نماز نیز بسیار مهم است، برخی از رفتار‌های دینی در طول رسالت پیامبر(ص) مطرح، اما نماز از همان آغاز رسالت بر پیامبر (ص) واجب شد. توجه به این فریضه بیانگر اهمیت آن است و به همین خاطر است که از نماز با عناوینی، چون ستون دین یا کلید بهشت و سیمای دین یاد می‌شود.

حجت‌ الاسلام بهشتی تأکید کرد: بر این اساس دو امر نماز و خانواده بسیار اهمیت دارد، شیطان همیشه به دنبال فرصت برای تهدید انسان‌ها است، به همین منظور در مقابله با دشمن همیشه باید اصولی، چون اهداف، امکانات، ابزار و شیوه‌های دشمن را بررسی و در عین حال عملکرد خودمان در مقابله با آن را مورد توجه قرار دهیم. فراموش نکنیم که شیطان به دنبال گسست میان انسان‌ ها است و این کار را از خانواده و اطرافیان آن آغاز می‌کند.

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور تصریح کرد: مهم‌ترین عامل در سعادت بشری توحید و انسجام اجتماعی است و این انسجام هم از خانواده آغاز می‌شود و وقتی ما در ایجاد این انسجام در خانواده و اطرافیان خود موفق باشیم قطعا شیطان را شکست خواهیم داد. به همین منظور در کتابی که با عنوان چلچراغ نماز و خانواده چاپ شد ما سعی کردیم ۴۰ فراز در خصوص ارتباط نماز و خانواده را مطرح کنیم.

حجت‌الاسلام بهشتی در مورد اقدامات صحیح برای ترویج فرهنگ اقامه نماز گفت: ما نقش همه نهاد‌ها را در کنار هم بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ابتدا باید روی آموزش و پرورش به عنوان پایگاه نسل نو و سپس روی هنر با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما تکیه کنیم و هر فعالیتی در این دو بخش انجام شود کم خواهد بود.

وی همچنین در ادامه از شیوه‌های مؤثر دعوت به نماز برای فرزندان سخن به میان آورد و گفت: باید بررسی کنیم که چگونه می‌توانیم بین فرزندان نسل امروزی با نماز پیوند و ارتباط مناسبی برقرار کنیم. بر همین اساس بیش از هزار ساعت روی این موضوع فعالیت کردم تا بتوانیم به راه درستی برای هدایت فرزندان به سمت نماز دست پیدا کنیم.

حجت‌الاسلام بهشتی افزود: با روش جدیدی وارد میدان شدم و بیش از صد تحقیق درباره علل نماز نخواندن بچه‌ها مطالعه کردم. اساسا بچه‌ هایی که نماز نمی‌خوانند ۱۳ دلیل برای نماز نخواندن خود آوردند که دروغ و دورویی و حسدورزی نمازخوان‌ها از علت‌های اصلی فرزندان برای نماز نخواندن بود. مجموعه این دلایل به ما می‌گوید که باید مجهز به تنوع شیوه‌ های هدایت شویم. قرآن کریم در کنار نماز ۵۰ موضوع دیگر هم آمده است از پاکدامنی و عفاف گرفته تا زکات تا خمس، در کنار نماز یاد شده است. وقتی از چند روش برای نماز خوان کردن فرزندان جواب نمی‌گیریم، چرا روش‌ های دیگر را امتحان نمی‌کنیم ما نباید ناامید شویم.

وی در پایان مؤثرترین روش در دعوت به نماز را پرورش ریشه‌های فطری نماز دانست و گفت: ریشه‌های فطری؛ احساس سپاسگزاری، ستایشگری، پناه‌جویی، عشق‌ورزی و نیازخواهی است که ماهیت و اجزای آن‌ها را باید بررسی کرد. بعد از کشف ریشه‌ های فطری آن‌ها را به آزمایشگاه بردم و راجع به ۴ ریشه تحقیق مبسوط کردم و راهکار‌هایی را پیشنهاد کردم که درخانه، اداره و مدرسه اگر این کار‌ها را بکنیم آن احساسات پرورش پیدا می‌کنیم. براساس آزمایش‌ های من و همچنین به اعتقاد شهید مطهری، دانشمندان بزرگ امروز جهان نبوغشان از دانشمندان هزار سال قبل بیشتر نیست بلکه از روش‌های پیشرفته‌ تر استفاده می‌کنند و فرق آن‌ها در بهره‌برداری از روش است و ما خیلی کم بر روی روش کار کرده‌ایم. 

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1400/11/11 ساعت 12:21
کد : 5299
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
اجلاس سراسری نماز
ستاد اقامه نماز کشور
حجت الاسلام بهشتی
نماز و دانش آموزان

■ نشست صمیمی اساتید و کارشناسان مرکز تخصصی نماز با حجت الاسلام کلباسی

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، نشست صمیمی مسئولین و دبیران کارگروه های یازده‌گانه تخصصی نماز و تعدادی از اساتید با سابقه و دارای تألیف مرکز تخصصی نماز با حجت الاسلام کلباسی مدیر جدید این مرکز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگ ...

■ فرهنگ نمازخوانی در مدارس ابتدایی ترویج یابد

حجت الاسلام محسن قرائتی در سی و دومین اجلاس سراسری مدیران و رؤسای آموزش و پرورش كشور كه در برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: باید با رفع موانع، نماز در مدارس ابتدایی گسترش یابد و همه در نماز بچه ها شركت كنند. وی با بیان اینكه نباید نماز را فقط به ...

■ بیست وششمین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع «مساجد و نماز» برگزاری شد

در این نشست محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به دستاورد های انقلاب اسلامی در حوزه نماز و مساجد و مقایسه جایگاه نماز قبل و بعد از انقلاب گفت: چند سال نخست پس از انقلاب، کشور درگیر نفاق و تروریسم بود، سپس جنگ به ما تحمیلی شد؛ پس از پ ...

■ فرهنگ اقامه نماز تنها به گفتار ترویج نمی‌یابد

«سید احمد زرهانی» در اجلاسیه نماز استان سمنان با عنوان «نماز و مدرسه» ضمن بیان اینکه مدارس و معلمان نقش غیرقابل‌انکاری در ترویج نمازخوانی در بین دانش آموزان دارندگفت: مدارس نیازمند تشکیل اتاق فکر برای ترویج نماز هستند. ...

■ اولین سامانه تخصصی آموزش مجازی نماز

با توجه به لزوم کم کردن هزینه های برپایی دوره های آموزشی و از سویی ارتباط روز افزون افراد به فضای مجازی، مرکز تخصصی نماز، سامانه آموزش مجازی خود را رو نمایی کرد، تا مرکزی تخصصی و نمازی در فضای مجازی باشد. در این سامانه، در کنار دوره آموزش عمو ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز