حدیثی که شهید مطهری در پی معنای آن بود/ یاسی که کفر محسوب نمی‌شود

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی مطرح کرد؛
■ حدیثی که شهید مطهری در پی معنای آن بود/ یاسی که کفر محسوب نمی‌شود

حدیثی که شهید مطهری در پی معنای آن بود/ یاسی که کفر محسوب نمی‌شود

 سلسله جلسات درس هایی از قرآن روزهای دوشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین استاد محسن قرائتی، مفسر قرآن در مسجد دانشگاه تهران برگزار می شود.

بنابر این گزارش آنچه در ادامه می آید مشروح جلسه دوشنبه، هشتم آذرماه است:

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان اینکه یکی از سنت های خداوند آزمایش است، اظهار کرد: حدود ۲۰ آیه درباره آزمایش در قرآن آمده است چنان که می فرماید: ابراهیم، اسماعیل و  همه مردم باید امتحان شوند. خدا استعداد ما را می داند اما برای این از ما امتحان می گیرد تا به ازای آن به ما مزد دهد؛ چنان که ما می دانیم فلان فرد خیاط است اما تا لباس برای ما ندوزد پولی به او نمی دهیم، خدا می داند امیرالمومنین علی(ع) در نهج البلاغه می فرمایند: خدا می داند چه کسی چه کاره است … خدا او در پی عکس العمل ما است.

وی ادامه داد: همه خیرات و شرور اسباب امتحان هستند، لذا قرآن از ما می خواهد که وقتی نقمتی دادند ناشکری نکنیم و وقتی نعمتی دادند، سکته نکنیم: «لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلى‌ ما فاتَکُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ؛ (این تقدیر حق را بدانید) تا هرگز بر آنچه از دست شما رود دلتنگ نشوید و به آنچه به شما می‌دهد مغرور و دلشاد نگردید،» یعنی شد، شد، نشد هم نشد!

این مفسر قرآن با بیان اینکه یکی با پول امتحان می شود یکی با پست و مقام، تصریح کرد: مردم در مقابل امتحان چند دسته اند: گروه اول جیغ و فریاد می کنند قرآن درباره آن ها می فرماید: «إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا» اینها بی تحمل هستند. اما عده ای صبر می کنند که قرآن درباره آن ها می فرماید: «وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ» و گروهی هم هستند که خود سراغ سختی ها می روند. مَثَل پیاز و فلفل در این باره خوب است، بچه که می خورد جیغ می زند، بزرگ می شود می خورد و جیغ نمی زند، بزرگ تر که می شود پول می دهد و پیاز و فلفل می خرد.

وی در ادامه تاکید کرد: در روایت است که پیامبر(ص) هر کاری را که سخت تر بود، می پذیرفتند. اینکه حضرت زینب(س) در تفسیر وقایع کربلا فرمودند: «ما رأیت الا جمیلاً» برای آن است که چون به خوان گسترده الهی می نگرند، ترش و شیرین را یکسان می دانند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه چه کنیم که در امتحانات رفوزه نشویم، گفت: یک راهش این است که از خدا طلب صبر کنیم: «رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا»؛ راه دیگر آن است که بدانیم دیگران هم صبر کردند، نباید کم حوصله باشید همه مشکل دارند؛ شخصی از من پرسید: چه کنم در نماز حضور قلب داشته باشم؟ گفتم: دکتری پیدا کن با هم برویم!

معلم درس هایی از قرآن با بیان اینکه همه باید امتحان شوند، ابراز کرد: گاهی انسان در یک امتحان موفق و در یکی رفوزه می شود البته گاهی این رفوزگی برای انسان خیر دارد، حدیث است برخی اگر چند شب نماز شب بخوانند دچار غرور می شوند! لذا دو سه شبی خواب می مانند یا نماز صبح‌شان قضا می‌شود تا تنظیم باد شوند. گاهی خدا چیزهایی به انسان نشان می دهد تا بگوید عجب من به این تکیه داشتم؟!

وی اضافه کرد: نقل است حضرت یوسف (ع) لب چاه خندید، دلیل را پرسیدند: گفت روزی به برادرانم نگاه کردم و گفتم با وجود آن ها گزندی به من نمی رسد، حالا همین ها من را به چاه می اندازند! … گاهی از همانی که دوست داری سیلی می خوری!

حجت الاسلام قرائتی در ادامه بیان کرد: استاد شهید مطهری زمانی به کاشان آمد و گفت: من معنای حدیثی را نمی دانستم و امروز آیت الله گلپایگانی برایم معنا کرد؛ پرسیدم چه حدیثی، شهید فرمود: حدیث داریم به هر کس تکیه کنی سیلی می خوری! آیت الله گلپایگانی در پاسخ سوال شهید مطهری فرموده بود: خدا می خواهد امید انسان از غیر او ناامید شود، این برای آن است که از غیر خدا مایوس شویم، این یاس نه تنها کفر نیست بلکه ارزشمند است.

وی با بیان اینکه در حدیث است که بپرهیز از شر کسانی که به آنها خیر کرده ای، افزود: شهید مطهری می گفت: من گفتم علامه طباطبایی(ره) را دوست دارم آیا به من سیلی خواهد زد؟، آیت الله گلپایگانی پاسخ داد: من و آیت الله اراکی هر دو همدوره و شاگرد شیخ عبدالکریم حائری(ره)، موسس حوزه علمیه قم بودیم هر دو از یک منطقه آمدیم و هر دو ملا و مجتهد و مرجع شدیم؛ من به طلبه ها شهریه می دهم اما آقای اراکی به طلبه ها شهریه نداده است، من اگر یک ماه چنین نکنم، از من ناراحت می شوند اما درباره آقای اراکی چنین نیست. این است معنای پرهیز داشتن از شر کسانی که به آنها خیر کرده ای!

رییس ستاد اقامه نماز در پایان خاطرنشان کرد: خدایا تو خودت می دانی ما در کدام گناهان رفوزه شده ایم، ایمان و بصیرت و صبری به ما بده که از این پس در امتحانات رفوزه نشویم.

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1400/9/9 ساعت 14:43
کد : 5187
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
حجت الاسلام قرائتی
شهید مطهری
تفسیر

■ فراخوان جشنواره سراسری “ترنم الهی” منتشر شد

باسمه تعالی دستور العمل اجرایی   ” اگر سرود مناسبی، متناسب وضع زمان داشته باشیم که جوانان در جاهای مختلف بخوانند، تکرار اینها گسترش معارفی است که به آنها  نیاز داریم.”              &n ...

■ ابتکار جالب امام جماعت مسجدی در ترکیه برای جذب کودکان

 به نقل از دیلی صباح، یک امام جماعت در استان نوشهر در ترکیه در اقدامی ابتکاری، باغی از گیاهان را در مسجد نگهداری کرده و کودکان را مسئولیت نگهداری از صدها گلدان گل و گیاه کرده است. تلاش های این امام جماعت برای پرورش گیاهان در داخل مسجدی در است ...

■ یکی از وظایف مدیران ایجاد فضایی مناسب و زیبا در جامعه برای نماز است

یکصدو شصت و چهارمین گردهمایی دبیران دستگاه های اجرایی استان با حضور مدیر ستاد و دبیران و برخی مسئولین محترم در سالن اجتماعات آب منطقه ای برگزار شد. به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان هرمزگان؛ حجت الاسلام فروزان نژاد مدیر  ستاد اقامه ن ...

■ چهارمین اجلاسیه استانی نماز در بهمن برگزار می شود

در ایام چهلمین سالگرد انقلاب، ستاد اقامه نماز فعالیت های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی متعددی را انجام می دهد.   رئیس ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی افزود: برگزاری دوره های آموزشی ویژه معلمان در شهرستان قاین، مدیران متوسطه اول و دوم در شهرستان بشر ...

■ درج زنگ اقامه نماز در برنامه درسی رسمی مدارس

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش طی نامه‌ ای خطاب به مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها، خواستار آغاز سال تحصیلی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد. وی در این نامه علاوه بر توصیه جهت ضد ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز