هدف مجمع خیرین مسجد ساز، کمک به احداث مساجد و نمازخانه های مناطق محروم است

دبیر اجرایی مجمع خیرین مسجد ساز:
■ هدف مجمع خیرین مسجد ساز، کمک به احداث مساجد و نمازخانه های مناطق محروم است

هدف مجمع خیرین مسجد ساز، کمک به احداث مساجد و نمازخانه های مناطق محروم است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، سید علی مهدیان دبیر اجرایی مجمع خیرین مسجد ساز و معاون برنامه ریزی نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور، با توجه به وظایف و هدف مجمع خیرین مسجد ساز که  کمک به احداث، بهسازی و مرمت مساجد مناطق محروم حاشیه شهرها، مساجد و نمازخانه های بین راهی و نمازخانه مدارس بوده گفت و گویی را با روابط عمومی ستاد اقامه نماز داشته که در ادامه میتوانید بخوانید.

* مجمع خیرین مسجد ساز از چه سالی و زیر نظر چه سازمانی فعالیت های خود را آغاز نموده و در طول این سال ها چه تعداد مسجد ساخته و یا بازسازی شده است؟

– بسم الله الرحمن الرحیم

رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق واجعلنی من لدنک سلطانا نصیرا

در ابتدا لازم می دانم ضمن تشکر از زحمات جنابعالی و همکاران، فرارسیدن هفته وحدت و میلاد مسعود نبی مکرم اسلام (ص) را تبریک عرض نموده، از خداوند متعال صحت، سلامت و حسن عاقبت برای خادمین نماز و مسجد مسئلت نمایم.

همانگونه که‌ مستحضرید یکی از ویژگی بارز و قابل تحسین استاد قرائتی پیگیری امور بر زمین مانده است، بر همین اساس در سال ۱۳۹۱ او به همراه جمعی از دلسوزان مجمع خیرین مسجدساز را با هدف کمک به احداث، تعمیر و بهسازی مساجد با اولویت مناطق محروم، کم برخوردار و حاشیه شهرها تشکیل دادند و باذن الله تاکنون در حدود ۴۰۰ مسجد در حال ساخت از کمک ها و مساعدت های مجمع خیرین مسجدساز بهره مند شده اند.

* از اولویت های مجمع خیرین مسجد ساز در کمک به ساخت، تعمیر و بازسازی مساجد کشور نکاتی را بیان فرمایید.

– هدف گذاری مجمع خیرین مسجدساز، کمک به احداث، بهسازی و مرمت مساجد مناطق محروم، کم برخوردار، حاشیه شهرها، مساجد و نمازخانه های بین راهی و نمازخانه مدارس بوده و نیازمندی های اصلی که جنبه تشریفات و تزئینات ندارند؛ همچون تکمیل فضای شبستان مسجد، سرویس های بهداشتی، سرمایش و گرمایش، امور فنی همچون برق کشی، تاسیسات و احتیاجات قطعی و امثالهم در اولویت پرداخت های مجمع می باشند.

* باتوجه به شرایط موجود در کشور و شیوع ویروس کرونا، آیا مجمع خیرین مسجدساز از ظرفیت های موجود در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی جهت جذب منابع و شناسایی مساجد بهره برداری نموده است؟

– در حوزه فرهنگ سازی و معرفی مجمع خیرین مسجدساز از سنوات قبل اقدامات و پیگیری های ارزشمندی توسط مسوولین وقت انجام گرفته، لکن با توجه به تنوع و تعدد انواع رسانه ها و ظرفیت های ایجاد شده در فضای مجازی نیازمند، بازنگری، اصلاح و تکمیل نقشه راه مجمع در این حوزه هستیم.

البته تعامل با مسوولین نهادهای و سازمان های مسوول در این زمینه همچون رسانه ملی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و امثالهم در دستور کار آتی مدیریت روابط عمومی مجمع خیرین مسجدساز قرار دارد.

* راه های ارتباط و کمک به مجمع خیرین مسجدساز را بیان کنید.

– راه های ارتباطی خیرین محترم با مجمع خیرین مسجدساز عبارتند از؛

۱ – سایت مجمع خیرین مسجدساز به نشانی masjedsaz.ir

۲ – سایت ستاد اقامه نماز به نشانی namaz.ir

۳ – دفاتر استانی و شهرستانی ستاد اقامه نماز کشور

۴ – دبیرخانه مرکزی مجمع خیرین مسجدساز با شماره تماس  ۰۲۱۸۸۹۱۲۱۶۸

* مجمع خیرین مسجد ساز به مساجد استان های زلزله زده و سیل زده هم کمک می کند؟

– براساس مصوبه هیات مدیره مجمع خیرین مسجدساز اعتبار ویژه ای جهت مرمّت و بازسازی مساجد در مناطق زلزله زده اختصاص داده شده است که به اعتبار مصوب استان های زلزله زده اضافه خواهد شد.

* استان های پیشتاز در جذب منابع، شناسایی و کمک به ساخت، تجهیز و بازسازی مساجد مناطق محروم کدام استان ها هستند؟

– ضمن تشکر از زحمات و تلاش های همه عزیزان و همکاران در ستادهای اقامه نماز استان ها که به حق و بدون هیچ گونه چشم داشت مادی در این امر مهم ما را یاری می کنند، بنابر بررسی های انجام گرفته در شش ماه اول سال‌جاری استان های خراسان جنوبی، سمنان، کرمانشاه و مرکزی در جذب و هزینه کرد اعتبارات مصوب استان نسبت به سایر استان ها موفق تر بوده اند و بر همین اساس بخش دوم مساعدت برای شش ماهه دوم‌سالجاری با لحاظ نمودن تورم و افزایش قیمت ها به این ۴ استان تخصیص و ابلاغ شده است.

* منابع جذب شده توسط استان ها برای ساخت، تجهیز و بازسازی مساجد همان استان هزینه می شود یا برای سایر استان ها استفاده می شود؟

– با عنایت به پیش بینی های انجام گرفته و شناسه های تخصیص یافته به هر یک از شهرها و شهرستان های کشور در حساب مجمع نزد بانک‌ عامل پارسیان، در صورتی که خیّرین محترم دارای نیت خاصی باشند، مبالغ کمک در همان نیت مدنظر خیرین هزینه می‌شود و در صورتی که نیت عام و به تشخیص مسوولین مجمع گذاشته شده باشد به اعتبارات مصوب استان ها اختصاص می یابد.

*  مجمع خیرین مسجد ساز در خصوص مساجد بین راهی، شهرک های جدید التاسیس هم ورود پیدا کرده است؟

– بله، مساجد و نمازخانه های بین راهی و نیز مساجد شهرها و شهرک های جدید و نیز مسکن مهر و ملی در اولویت مجمع خیرین مسجدساز می باشند و تاکنون علاوه بر پیگیری تحقق تکالیف مصرح قانونی دستگاه های اجرایی همانند ادارات کل راه و شهرسازی، ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، شهرداری ها و … انجام شده است.

* کدام نهادها و سازمان ها در ساخت، تجهیز و بازسازی مساجد با مجمع خیرین مسجد ساز همکاری دارند؟

– برای پاسخ به این سوال در ابتدا لازم است ما به طور کلی بین نهاد های حاکمیتی که قوانین و مقررات به طور مشخص و به صراحت تکالیفی در حوزه ساخت مسجد و نمازخانه بر آن ها واگذار نموده و خیرین مسجد ساز ،نهاد ها و ثمن ها که حسب ضررورت ها و دغدغه های دینی و فرهنگی به این حوزه پا نهاده اند تفکیکی قائل شویم.

قبل از پرداختن به بعد حاکمیتی لازم است کمی درباره ساختار اجرایی مجمع توضیحاتی بدهم، در ستاد اقامه نماز حسب پیگیری امر نماز در وزارتخانه ها و نهاد ها، بنیاد ها و سازمان ها امر پیگیری امور جاری و مدیریتی مجمع خیرین مسجد ساز به معاونت برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی واگذار شده که خود متولی امر برنامه ریزی و نظارت در دستگاه های اجرایی کشور بوده و به دلیل این ویژگی الحمد لله بحث «نهضت مسجد سازی» در توافقنامه های فی مابین ستاد اقامه نماز و دستگاه های ذیربط همه ساله منعقد شده و پیگیری امر ساخت، تجهیز مسجد و نمازخانه برابر ظرفیت ها و اهداف هریک از سازمان ها در حال پیگیری می باشد و  به طور مشخص می توان از از وزارتخانه های کشور، وزارت آموزش و پرورش در رابطه با ساخت و تکمیل نمازخانه های مدارس، وزارت راه و شهرسازی ، وزارت نفت (نمازخانه های جایگاه های عرضه سوخت شهری و بین شهری)، بنیاد مسکن (در روستا ها و مناطق کم برخوردار ) مرکز رسیدگی به مساجد ، سازمان اوقاف، وزارت صمت ،وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ورزش و جوانان ،وزارت علوم،وزارت دفاع، نیروهای مسلح، بانک ها و موسسات اعتباری، وزارت نیرو، شهرداری ها و…  نام برد.

اما درباره بعد مردمی می توان از خیرین (داخل و خارج از کشور) ثمن هایی که در حوزه ساخت مسجد فعالیت می نمایند.

همچنین قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران (کوثر) بنیاد هایی که تحت پوشش ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از جمله بنیاد برکت ، استان قدس رضوی و… نام برد.

* در خصوص شیوه نامه ها و بخشنامه های ابلاغی به دستگاه های اجرایی و استان ها اگر نکته ای هست بفرمایید؟

– آیین نامه ها‌، شیوه نامه ها و به طور کلی اسناد بالا دستی،‌ مسیر‌ اجرای‌ مناسب‌ برنامه را ‌تعیین ‌می کنند و ‌هدف ‌از تدوین مقررات،‌ایجاد‌ هماهنگی‌ در‌ فعالیت ها،‌ انتظام‌ بخشی‌ به‌ امور‌ ‌از ‌طریق ‌تعیین ‌چارچوب ‌قانونی ‌برای ‌اجرای‌ صحیح‌ برنامه ها و فعالیت می باشد.

اسناد بالا دستی که مجمع خیرین مسجد ساز از آن ها تبعیت دارد  و مورد وثوق است عبارتند از:

فرمایشات و پیام های مقام معظم رهبری به اجلاسیه های سراسری نماز

اساسنامه مجمع خیرین مسجد ساز

مجموعه قوانین نماز و مسجد (گردآوری و تنظیم : شورای انقلاب فرهنگی)

برنامه های توسعه کشور

آیین نامه هیات محترم وزیران

بخشنامه های وزیر کشور

و سند راهبردی مجمع خیرین مسجد ساز در افق ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۱۰ است.

 

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1400/8/1 ساعت 13:38
کد : 5128
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز