نماز مهمترین شاخصه و کارکرد مساجد است/ شیوه های مصونیت بخشی از آسیب های اجتماعی با اقامه نماز

در گفت و گو با مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز صورت گرفت؛
■ نماز مهمترین شاخصه و کارکرد مساجد است/ شیوه های مصونیت بخشی از آسیب های اجتماعی با اقامه نماز

نماز مهمترین شاخصه و کارکرد مساجد است/ شیوه های مصونیت بخشی از آسیب های اجتماعی با اقامه نماز

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان البرز و به نقل از خبرگزاری البرز، امیرالمومنین (ع) همه امور را تابع و وابسته به نماز می دانند، آنجا که می فرمایند: «واُعلمُ انّ کل شی من عملک تبع لصلاتک فمن ضیّع الصلا فانهُ لغیرها أضیعُ. معلومت باید که هرچیزی از عملت تابع نماز است».

برمبنای همین فرمایش امیرالمومنین(ع)، رهبرمعظم انقلاب در پیام بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز آورده اند:«همه بدانند، که یکی از موثرترین راه ها برای کاستن آسیب های اجتماعی، ترویج نماز است… این یکی از بهترین راه ها برای سلامت معنوی و روحی مردم ما و جامعه ما است».

از آنجا که یکی از کارکردهای شاخص مساجد اقامه نماز است؛ پای میز مصاحبه با حجت الاسلام ابوالفضل مرادی می نشینیم تا از اهمیت اقامه نماز و مصونیت آن در مقابل آسیب های اجتماعی بپرسیم.

به عنوان مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در نخستین بخش از سوالات بفرمایید:

* نقش نماز در مقابله با منکر و آسیب های اجتماعی چیست؟

نماز بندگی و عبادتی است، که یاد خدا را در دل زنده می گرداند و وجدان مذهبی انسان را رشد می دهد؛ همچنین انگیزه به شرّ، فساد و منکر را می کاهد و  تیرگی های ناشی از گناهان را که به روح و روان آسیب وارد می کند دور می کند.

همه این ها در ابعاد فردی و اجتماعی و در خاستگاه مسجد است.  نماز خواندن و توجه به آن انسان را به سمت خیر و نیکی سوق می دهد. انسان با اقامه نماز در مقابل وسوسه های شیطان هوشیار و آگاه می شود و اجازه نمی دهد شیطان بر او تسلط پیدا کند.

نماز ایمان انسان را رشد می دهدو  باعث آرامش روح و روان می شود. اعتماد به نفس انسان را بالا می برد و در مجموع آنکه نماز سلامت روانی را در انسان و جامعه گسترش می دهد. خودبازدارندگی و خودمهارگری را در انسان تقویت می کند و او را به سمت صراط مستقیم پیش می برد.

بر این اساس می توان گفت که میان هویت دینی و سلامت روان رابطه مستقیمی وجود دارد که در این رابطه نماز و توجه به خدا مهمترین پل ارتباطی تلقی می شود.

تقویت مسوولیت پذیری و احساس اعتماد به خداوند همچنین سبک زندگی ارزشمدار از جمله نتایج اقامه نماز است، که این مهم در میان فعالان مساجد از جمله فعالان پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد به خوبی دیده می شود و قابل ارزیابی است.

* شما در بخشی از صحبت های خودتان به سبک زندگی ارزشمدار اشاره کردید در این خصوص توضیح بفرمایید؟

سبک زندگی ارزشمدار به مجموعه‌ای از رفتارها گفته می شود، که فرد آنها را به کار می‌گیرد تا نه‌ تنها نیازهای جاری او را برآورده کند؛ بلکه روایت خاصی را که وی برای هویت شخصی خود انتخاب کرده است در برابر دیگران مجسم کند.

سبک زندگی را به زبان ساده می‌توان چنین تعریف کرد که در زندگی انسان اموری اعم از ابعاد فردی و اجتماعی، مادی و معنوی، مجموعه باورها و ادراکات و مجموعه‌ای گرایش‌ها و ارزش‌ها، تمایلات و ترجیح ها و… وجود دارند که یک قالب کلی و روش خاصی از زندگی کردن را برای فرد مشخص می‌کنند و فرد در آن چارچوب زندگی می‌گذراند.

مبنای مهم در سبک زندگی، جهان‌بینی و فلسفه‌ ای است که فرد برای خود تعریف کرده است؛ و از طرف دیگر، جامعه و اجتماعی که افراد در آن زندگی می‌کنند؛ جهان‌بینی و ایدئولوژی خاصی را تعریف نموده که افراد بر اساس آن زندگی خود را می‌گذرانند.

* شیوه های موثر با توجه اقامه امر نماز در مقابله با منکر و آسیب های اجتماعی چه مسائل و راهبردهایی است؟

نماز زمینه دوری انسان از بسیاری رذایل و اعمال ناپسند مانند غیبت، حسد و کینه می‌شود. نماز مصونیت بخشی است و واکسینه شدن در برابر هر گناهی را به همراه دارد، انسان با نماز به یاد خدا می افتد و می داند که خالق جهان هستی مراقب بر کار اوست.

فرد مومن و نمازگزار حتی از گویش های نادرست همانند دروغ، تهمت، زخم زبان واز رذایل مختلف فردی دوری می کند، به عنوان نمونه می توانیم به برخورد نادرست با پدر و مادر، همسر و فرزند، همسایگان و دوستان و آشنایان اشاره کرد. هر چه فرهنگ نماز بیش تر در جامعه ترویج شود دنیا و آخرت افراد جامعه به سمت تعالی و کمال پیش می رود.

* میزان تأثیرگذاری باور به اقامه نماز تا چه اندازه ای در تحقق آرامش و بهداشت روانی جامعه موثر است؟

به منظور بـرنامه‌ ای در جهت پیشگیری از منکر، باید بـه دین بـه‌عنوان منبعی جامع که تسلط دقیق و عمیق بر رفتار بشر دارد، توجه خاص داشـت‌. تـوجه‌ به‌ مبانی دینی و اعتقادی در هـر جـامعه‌ و تـرویج‌ اصول‌ مذهبی مـیان مـردم، می‌تواند باعث کـاهش آمـار منکر ایجاد فضای سالم برای رشد و تکامل اخلاقی افراد شود.

در واقع سبک زندگی اسلامی با توجه به مزایایی که در مطالب قبلی به آنها اشاره شد، این امکان را می‌تواند فراهم کند که افراد کمتر به جرم کردن بپردازند. اینکه بپذیریم انسان به حال خود رها نشده است. اگر غیر این باشد در مواجهه با مشکلات طاقت فرسای زندگی روحیه خود را می بازد و دچار تزلزل، اضطراب و پریشانی می شود و این عبادت و برقراری ارتباط با خدا است که تزلزل و پریشانی روحیه را از بین می برد.

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1400/6/4 ساعت 10:07
کد : 5038
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مسجد
روز جهانی مسجد
نماز
ستاد اقامه البرز

■ پیوند «مسجد، مدرسه و خانه» نیازمند تحول عملی است

 سیداحمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، روز گذشته، ۲۹ تیرماه در نشست ستاد اقامه نماز استان یزد با اشاره به اینکه مبحث نماز، مسئله اول از حیث تربیتی، فرهنگی و اجتماعی است اظهار کرد: اگر آن‌گونه که باید حق نماز، ادا شود از مسائل دیگر ...

■ ازامروز نماز جماعت در مساجد سوریه اقامه می‌شود

وزارت اوقاف سوریه امروز، سه‌شنبه اعلام کرد که مساجد این کشور از فردا، چهارشنبه بازگشایی می‌شود. وزارتخانه مزبور در صفحه فیسبوک خود تأکید کرد که مساجد سوری برای برپایی همه نمازهای جماعت از جمله نماز جمعه، ضمن رعایت نکات بهداشتی، از فردا ب ...

■ فعالیت های قرآنی و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت از اولویت های آموزش و پرورش است

محمدرضا مسیب زاده در مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان سراسر کشور با بیان اینکه در مسابقات قرآنی ذکر این نکته بسیار مهم است که مراسم اختتامیه برای مراسم و فعالیت های قرآنی وجود ندارد و قرآن برای ما همیشه سرآغاز است و هیچ ...

■ روحانی برجسته شیعیان آذربایجان به اتهام برگزاری نماز جمعه هنوز در زندان است

شیخ عاکف اوغلو بابایف، معروف به شیخ سردار حاج حسنلی، روحانی برجسته شیعیان جمهوری  آذربایجان مدتی قبل به اتهام برگزاری نماز جمعه از سوی مقامات قضایی دستگیر و روانه زندان شده است و اکنون پنج ماه از بازداشت او می گذرد. این روحانی شیعی که به زند ...

■ مناجات شبانه امام هادی علیه السلام

 مناجات شبانه امام هادی علیه السلام قطب راوندی در اخلاق و حالات حضرت امام هادی علیه السلام گفته است: وقتی شب می شد، رو به قبله مشغول عبادت می شد و ساعتی از عبادت باز نمی ایستاد. و بر تن شریفش لباسی بود از پشم و سجّاده اش  حصیری بود و پیو ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز