قابلیت های نماز را برای مردم بگوییم/زمینه های گناه را از تارک الصلواة باید جدا کرد

حجت الاسلام کفیل:
■ قابلیت های نماز را برای مردم بگوییم/زمینه های گناه را از تارک الصلواة باید جدا کرد

قابلیت های نماز را برای مردم بگوییم/زمینه های گناه را از تارک الصلواة باید جدا کرد

حجت الاسلام محمدصادق کفیل، در پیش اجلاسیه نماز بخش راین در سخنانی گفت: نظام زندگی انسان بر اساس افق تعریف می شود و انسان وقتی افقی برای خود تعریف کرد، برنامه زندگی را بر همان اساس تعریف می کند.

رییس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه با افزود: انسان اگر فاصله «بودن» را با «آنچه می خواهد بشود یا باشد» را بفهمد و بداند، حرکت می کند زیرا ما همه از رکود و بی تفاوتی نفرت داریم البته عده ای{این فاصله را} نمی دانند اما رکود هم آنها را خسته کرده است.

وی با بیان اینکه وقتی افق در زندگی باشد به دنبال آن برنامه، نشاط، شادابی، هویت، ماهیت و امید هم می آید؛ گفت: افقی که خداوند برای ما تعریف کرده این است «يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ ۶/ انشقاق» در واقع خداوند، انسان را برای خود خلق کرد لذا نظام زندگی هم باید بر همین اساس و برای رسیدن به خدا تعریف شود و برای آن تلاش کرد و زحمت کشید.

حجت الاسلام کفیل با طرح موضوع جایگاه نماز در افق زندگی انسان گفت: گاهی فرد می گوید خدا برای من چه کرده که من نماز بخوانم؟! غافل از اینکه وجود بی نماز، خود سرطان داشتن است؛ مثال اینگونه افراد مانند بیماری است که در کنار دارویی که پزشک برای او تجویز کرده اما اهل پرهیز هم نیست و یا دارو را طبق دستور استفاده نمی کند. خب نماز هم وقتی اینگونه شد اثر خود را نمی گذارد.

وی نماز را نیاز انسان دانست و خاطرنشان کرد: وقتی این را بدانیم، حرکت می کنیم. خداوند می فرماید ما به نماز قدرت دادیم که نفس اماره را تبدیل به مطمئنه کند و نماز این قابلیت را دارد.

حجت الاسلام کفیل با بیان خاطره ای از مقید بودن یک فرد بدحجاب به نماز اول وقت، اظهار کرد: آن خانم به این دلیل که استاد نجوم او از انرژی زمان{اول وقت نمازهای پنجگانه} گفته بود، مقید به نماز اول وقت شده بود اما خیلی ها اثر زمان و قابلیت سحر را نمی فهمند در حالیکه در آیات و روایات گفتند باید اول وقت بخوانیم تا به آن افق برسیم.

وی نماز را برنامه الهی برای رسیدن به خدا دانست و با اشاره به حدیث نبودی « مَا أُوذِی نَبِی مِثْلَ مَا أُوذِیتُ. هیچ پیامبری به اندازه من اذیت نشد» اظهار کرد: پیامبر از اینکه سنگ به دندان ایشان می زدند و یا شکمبه گوسفند بر سرشان  می ریختند و... اذیت نمی شد بلکه آنچه ایشان را اذیت می کرد این بود که می دید مردم چگونه زندگی کنند در حالیکه چگونه می توانند زندگی کنند لذا تارک الصلواة که در نظام حیوانی زندگی می کند، خودش اذیت نمی شود اما امام عصر اذیت می شود و اینکه به کجا می توانستیم برسیم و نرسیدیم امام عصر را اذیت می کند.

رییس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه با اشاره به اینکه نماز به انسان انرژی می دهد و اینکه ما باید در سه وعده نماز بخوانیم برای این است که مرتب به این امر نیاز داریم همانگونه که غذای سه وعده را یکجا نمی خوریم بلکه در سه نوبت می خوریم؛ تأکید کرد: اگر دشمن و مخالف داری، نماز تو را درمان می کند.

 

وی ادامه داد: روزی طلبه ای گریه کنان نزد من آمد و گفت 20 سال طلبه ام، چند سال امام جماعت هستم و نماز اول وقت در مسجد خواندم اما{فقط} یک هفته است با آداب الصلواة امام(ره) آشنا شدم  و کمی نماز را فهمیدم، چرا اول طلبگی کسی به من نگفت دو تا کتاب درباره نماز بخوان؟

حجت الاسلام کفیل افزود: ما باید در مسجد، نماز را به مردم آموزش دهیم اما گاهی فقط احکام را گفتیم در حالیکه باید بگوییم نماز چه معجونی است که اینقدر قابلیت و توان دارد و  آدم امام زمانی نمی تواند جدای از نماز باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه خداوند رسماً در قرآن می فرماید«فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ، الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ» و این «ویل» به معنای وای نیست بلکه منطقه ای در جهنم است مخصوص نمازگزارانی که برای نماز کم گذاشتند همانگونه که در جای دیگر می فرماید« ویل للمطففین»کسی که کم می گذارد، کم می فروشد، کاهل الصلواة.

رییس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه با تأکید بر اینکه به داد نمازمان برسیم و هر جور که می خوانیم، بهتر از آن{وضع موجود} بخوانیم؛ گفت: کار دوم این است نسبت به نماز جامعه بی تفاوت نباشیم؛ امروز آمار تارک الصلواة های جامعه خاک بر سری دارد زیرا آنقدر افتضاح است که نمی شود آمار داد.

وی اظهار کرد: علل ترک نماز زیاد است اما یکی از آنها «انجام لهویات» است آدم هایی که با گناه زندگی می کنند نمی توانند نماز بخوانند باید زمینه های گناه را از آنان جدا کنید.

منبع: خبرگزاری شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1399/11/8 ساعت 10:19
کد : 4717
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
حجت الاسلام کفیل
جایگاه نماز
نماز اول وقت
مسجد

■ اعمال آخر ماه رجب

اعمال آخر ماه رجب پیامبر اعظم (ص) خواندن نمازی را توصیه کرده‌اند که علاوه بر برآورده شدن حاجات، جواز گذر از صراط و دوری از جهنم را برای اقامه کننده‌اش می‌نویسند. ماه رجب از ارزش و شرافت بسيار بالايی برخوردار است و اين شرافت و ارزش ...

■ تولید و پخش بیش از ۳۵ هزار دقیقه برنامه با موضوع نماز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، وحید کمالی در نشست شورای اقامه نماز استان گفت: خروجی برنامه های ترویجی فرهنگ نماز، باید جامعه را به سمت این فریضه الهی سوق دهد.  وی با تشریح برنامه های صدا و سیما در زمینه اشاعه فرهنگ نماز، عنوان ...

■ اقامه نماز جمعه ۵۵ هزار فلسطینی بدون حضور زنان و نوجوانان در مسجدالاقصی

 با وجود استقرار گسترده نظامیان صهیونیستی در ورودی های مسجدالاقصی و قدس اشغالی، حدود 55 هزار نمازگزار فلسطینی از قدس و داخل اراضی اشغالی فلسطین، نماز جمعه را در مسجدالاقصی اقامه کردند. نیروهای پلیس صهیونیستی در ورودی باب الاسباط، حطه و فیصل ک ...

■ ارزیابی دانش پژوهان خواهر دوره تربیت مربی عالی معارف نماز

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، روز یکشنبه شانزدهم مهرماه، ارزیابی دانش پژوهان خواهر دوره تربیت مربی عالی معارف نماز، در حوزه علمیه جامعه الزهرا سلام الله علیها قم انجام شد.     حجت الاسلام رجبی، مسئول اداره تبلیغ ...

■ ۷۰ گفتمان دینی با موضوع نماز در مدارس سرایان برگزار شد.

 حجت‌الاسلام حسن سهرابی‌نژاد، اظهار کرد: برگزاری گفتمان‌های دینی موجب افزایش معلومات دینی و کاهش معضلات فرهنگی می‌شود. وی افزود: با توجه به اینکه اکثر مخاطبان گفتمان‌های دینی، دانش‌آموزان و نوجوانان هستند لذا باید ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز