معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدیریت اقامه نماز باید مبتنی بر مشارکت مردمی باشد/مدیریت صحیح حضرت زینب(س) در تاریخ باقی است

■ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدیریت اقامه نماز باید مبتنی بر مشارکت مردمی باشد/مدیریت صحیح حضرت زینب(س) در تاریخ باقی است

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدیریت اقامه نماز باید مبتنی بر مشارکت مردمی باشد/مدیریت صحیح حضرت زینب(س) در تاریخ باقی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، حمیدرضاکفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش امروز (7 آبان) در دوره آموزش مدیریت برنامه‌های یاوران نماز (مبین)، ویژه مدیران مدارس سراسر كشور که در مجتمع یاوران مهدی واقع در جمکران برگزار شد، عنوان کرد: دوره آموزش مدیریت برنامه‌های یاوران نماز (مبین) که به همت وزارت آموزش و پرورش و با همکاری ستاد اقامه نماز در حال اجراست، از جمله دوره‌هایی است که به خوبی طراحی شده است و جای خود را در نظام آموزشی پیدا کرده است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: نماز، اساس حرکت دینی ما و مبنای اصلی حکومت صالحان است، بنابراین از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

اطلاع از نکات مدیریتی حضرت زینب (س) در واقعه کربلا برای مدیران راهگشاست

 

کفاش با بیان این که انقلاب کربلا را نمی توان بدون انقلاب زینبی کامل دانست، تصریح کرد: اطلاع از نکات مدیریتی حضرت زینب (س) در واقعه کربلا می‌تواند برای مدیران راهگشا باشد.

 

وی اظهار داشت: پرچم امام حسین (ع) که در عاشوار با شهادت آن حضرت به زمین افتاد، حضرت زینب (س) به همراه امام سجاد (ع) این پرچم را برداشتند و نشان دادند که اسلام به بزرگترین بخش اسلام یعنی واقعه عاشورا،  نه مردانه است نه زنانه، بلکه انقلابی، انسانی،  بزرگ و مافوق جنسیت است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح است: پیامبر اول این حرکت بزرگ امام حسین (ع) است و رسالت مدار بزرگ، حضرت زینب (س) است که این دو با هم کامل می‌شود.

 

کفاش با بیان این که حضرت زینب (س)، مدیر جریان بعد از کربلاست، گفت: بعد از واقعه عاشورا، مدیریت زینبی که قویترین مدیریت برای هدایت جریان کربلا بود، در کنار امام سجاد (ع) شروع شد که این مسأله نشان می‌دهد که مدیریت در اسلام جنسیت نمی شناسد، به طوری که هیچ کس مانند حضرت زینب (س) نمی توانست این کار بزرگ را به سرانجام برساند.

 

وی افزود: حضرت زینب (س)، مدیریت حرکت بزرگ انقلاب خونین کربلا را به عهده داشتند، خطابه، سخن گفتن قاطع و محکم و حضور در اجتماعی از جمله خصوصیات مدیریتی حضرت زینب (س) بود و می‌توان گفت که حضرت زینب (س)، آزادی را به زنان عطا کرد.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: زنان ما توان و قدرت دارند، به ویژه آنهایی که منعم از روح مکرم حضرت زهرا و حضرت زینب (س) هستند، اما متأسفانه ما این انرژی و توان را کم گرفتیم.

 

حضرت زینب (س) از شروع تا پایان حرکت، تمام اسرا را فرزندان حسین (ع) نامید

 

کفاش تأکید کرد: این دوره‌های آموزشی و کار تربیتی در بخش دختران دانش‌آموزان واجب و واجب تر است، چرا که دانش‌آموزان دختر، مادران فردا و تربیت کننده نسل آینده و تقویت کننده جریان هستی بخش جامعه هستند و شاید یکی از دلایلی که حضرت زینب (س) برای این جریان انتخاب شد برای همین بوده است.

 

وی تصریح کرد: رسالت و هدایت به دست مادری توانمند و خطیبی توانا به نام حضرت زینب (س) سپرده می‌شود، حضرت زینب (س) از شروع تا پایان حرکت، تمام اسرا را فرزندان حسین (ع) نامید و با این مدیریت، اجازه نداد که دشمن بین اسرا فاصله بیندازد.

 

تبعیض، بزرگترین معضلی که می‌تواند تربیت دینی  و نماز را تحت الشعاع قرار دهد

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: حضرت زینب (س) با نگاه عمیق خود، راهبری را در یکسان دیدن انجام می‌دهد، امروز نیز بزرگترین معضلی که می‌تواند تربیت دینی  و نماز را تحت الشعاع قرار دهد، تبعیض است.

 

کفاش افزود: اگر در مدارس، دانش‌آموزان را چند دسته کنیم و بین دانش‌آموزان تبعیض قائل شویم، راه به جایی نخواهیم رساند، حضرت زینب (س)، مجموعه کاروان را خاندان حسین (ع) نامید به طوری که دشمنان نتوانستند در میان آنها خلل ایجاد کنند.

 

مدیریت صحیح حضرت زینب (س) در تاریخ باقی است

 

وی با بیان این که مدیریت صحیح حضرت زینب (س) در تاریخ باقی است، عنوان کرد: برخورد سطح بالا، سنگینی و وقار، رفتار عادلانه نسبت به مخاطبان، حمایت و عدم تبعیض و همه را به بزرگی نام بردن و فاصله نیانداختن میان همراهان، از رموز موفقیت حضرت زینب (س) در طول مسیر بود.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: هر جا که رد پای حضرت زینب (س) است نشانه ای از تفکر و اندیشه مبارزه با ظلم و ستم در آنجا حک شده است و به عنوان پایگاه‌های مبارزه با ظلم و ستم و جور ایجاد شده است.

 

کفاش ادامه داد: اگر امروز نمایی از تفکر تشیع ولایت و حمایت از خط ولایت در سرزمین شام وجود دارد، از برکت وجود قدم‌های زینب (س) است، اگر امروز حافظان حرم در کنار مضجع شریف حضرت زینب (س)  و حضرت رقیه (س) مقاومت می‌کنند و نمی گذارند که دشمن پیشرفت کند، به برکت حرکت زینب (س) است.

 

وی ادامه داد: او توانست نمونه ای از مدیرت مدبرانه، صبر، ایستادگی، نگرش عادلانه به انسانیت و ایستادگی در مقابل عمال ستمگر را به یادگار بگذارد و ثابت کرد که زن می‌تواند بزرگترین جریان تاریخ را هدایت کند.

 

انسان در مسیر دفاع از ارزش‌های دینی، دچار اذیت و آزار می‌شود

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: بزرگترین درد حضرت زینب درد اذیت و آزار مسیر نبود، درد شهادت امام حسین (ع) و یارانش نبود، بزرگ ترین درد آن حضرت، این بود وقتی وارد شام شد، کسی که در خاندان وحی رشد کرده است، در هنگام ورود شام بگویند که خارجیان وارد شدند؛ درد زینب (س) این بود که کسی که در خاندان وحی رشد کرده است به عنوان ضددین با او برخورد شود.

 

کفاش یادآور شد: انسان در مسیر دین، نماز، احیای حق و مسیر دفاع از ارزش ها، دچار اذیت و آزار می‌شود، به طوری که این مسیر، مسیری است که حضرت زینب (س) را در شام بی دین خطاب می‌کنند، بنابراین در این مسیر سختی‌ها باید دید تا یک نمازگزار حاصل شود و به میدان بیاید، اما اگر حاصل شود، یکی از شخصیت‌های بزرگ تاریخی می‌شود، بنابراین این کار، جدیت، پافشاری، تحمل، ایستادگی، قوت قلب و دانش می‌خواهد که امید است به حد کفایت به ما عنایت شود.

 

جوان باوری می‌تواند ما را به ترویج فرهنگ نماز در جامعه سوق دهد

 

وی با بیان این که جهت توسعه اقامه نماز باید به نکاتی توجه کرد، عنوان کرد: جوان باوری می‌تواند ما را به ترویج فرهنگ نماز در جامعه سوق دهد، یعنی اعتقاد به نیرو و انرژی جوان و دانش‌آموزان که در دبیرستان هستند و هدایت آنها به دست دبیران و معلمان است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: 36 هزار شهید دانش‌آموز در انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس، نشان از جوان باوری امام (ره) است؛ شهید باقری، همت، باکری، خرازی و شهدای دیگر در دوران دفاع مقدس سن کمی داشتند، اما امام راحل (ره) آنها را باور کرد و تاج فرماندهی را روی سر آنها گذاشت و آنها به امام وفادار بودند و دفاع مقدس را رقم زدند.

 

کفاش افزود: باور امام (ره) به جوانان، با عث تداوم انقلاب و دفاع مقدس شد؛ امروز نیز در هر بخشی که بخواهیم جریان تداوم پیدا کند، باید نوجوانان و جوانان جامعه را که فرزندان ما هستند، باور کنیم.

 

وی با بیان این که باید از مشارکت دانش‌آموزان استفاده کرد، گفت: مدیران مدارس باید از مجری به هدایتگر تبدیل شود، یعنی نقش راهبری و هدایت باید داشته باشند و با نگاه نافذ خود بر فعالیت‌های دانش‌آموزان نظارت کنند.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: جوان باوری باعث می‌شود که دانش‌آموزان از همان دوران نوجوانی مسئولیت پذیری را یاد می‌گیرند، فعالیت‌هایی تمرین می‌کنند که اگر ما باور کنیم، دیگر مشکلات اجتماعی نخواهیم داشت، دانش‌آموزان در انتخابات یاد می‌گیرند که مسئولیت پذیر باشند، یاد می‌گیرند که اگر انتخاب شوند، نماینده همه هستند، یاد می‌گیرند که اگر در انتخابات، رای نیاورند، به طرف مقابل تبریک بگویند، همچنین آنها یاد می‌گیرند که چگونه تبلیغ کنند، بدون این که کسی را تکفیر کنند.

 

کفاش یادآور شد: اگر جوان باوری در درون مدیر ایجاد شود، مدارس ما قطعا گام‌های موثری خواهد برداشت، اما مدیری که این کارها را جزیی می‌داند، متوجه نیست که این حرکت تمرینی برای دوران بزرگسالی است.

 

وی اضافه کرد: ما باید نوجوانان و جوانان را باور کنیم و کارها را به خود آنها بسپاریم، ما باید در امر نماز، کارهای اجرایی را به خود دانش‌آموزان واگذار کنیم و وظیفه ما این است که بدون هیاهو و بدون تبلیغ در کنار آنها حضور داشته باشیم.

 

تشکل‌های دانش‌آموزی جدی گرفته شود

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که تشکل‌های دانش‌آموزی باید جدی گرفته شوند، گفت: بسیج دانش‌آموزی، انجمن اسلامی، جوانان هلال احمر و همچنین پیشتازان و فرزانگان به عنوان 4 تشکل دانش‌آموزی شناسنامه دار هستند که در بخش‌های مختلف باید حضور پیدا کنند و برای روزی که باید مدیریت را به آنها تحویل دهیم، تمرین کنند.

 

کفاش با بیان این که در زمان قبل از انقلاب، 23 تشکل در مدارس فعال بودند، عنوان کرد:  تشکل‌های دانش‌آموزی و تقسیم کار از هنرهای مدیریت است و مدیر باید فسلفه این تشکل‌ها را بداند، دانش‌آموزان را ساماندهی کند و به آنها مسئولیت بدهد تا هویت آنها شکل بگیرد.

 

وی با بیان این که فضای مجازی تکنولوژی نسل جوان است، اظهار داشت: صاحبان این فضاهای مجازی سن کمی دارند و کاربران این مسیر، افراد نسل جوان است که این مسأله نشان می‌دهد که نسل جوان معجزه قرن است و تکنولوژی، مدیون آنها ست.

 

نماز فرابخشی، فراقسمتی، فرافعالیتی و اساس کار است

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: مدیران مدارس باید از ظرفیت دانش‌آموزان در امورات مدرسه به ویژه در امر نماز استفاده کنند، دانش‌آموزانی که به فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی علاقمند هستند، باید به میدان بیایند و مدیران بدانند که این گونه فعالیت‌ها وابسته به مسائل مالی نیست.

 

کفاش افزود: زمانی که نماز اصل باشد، امکانات آن نیز فراهم می‌شود، اگر معنویت و شور و اشتیاق ایجاد شود، به مرور امکانات آن نیز تأمین می‌شود، بنابراین تشکل‌ها را باید هماهنگ کرد و نقش مدیران در اینجا باید به عنوان راهبر باشد.

 

وی با بیان این که نماز در مدرسه یک فعالیت در کنار دیگر فعالیت‌ها نیست، تصریح کرد: نماز مافوق همه فعالیت‌های دیگر در مدرسه است، نماز فرابخشی، فراقسمتی و فرافعالیتی است و اساس کاراست، همان طور که منظور و مقصد انبیای الهی بوده است.

 

نماز، اساس جمهوری اسلامی و مبنای حکومت است/ موضوع نماز به لحاظ مدیریتی، فراسلیقه‌ای، فراخطی و فراجناحی است

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نماز تسلیم در برابر حق است و نماز، اصل، مبنا، راهنما و ستون دین است، بنابراین برای اقامه امر نماز باید از همه امکانات استفاده کرد و از آنجا که نماز رکن و اساس دین است، بنابراین در این حوزه همه باید مشارکت کنند.

 

کفاش با اشاره به این که نماز، اساس جمهوری اسلامی و مبنای حکومت است، بیان داشت: موضوع نماز به لحاظ مدیریتی، فراسلیقه ای، فراخطی و فراجناحی است، بنابراین نماز و نمازخانه را به عده ای خاص محدود نکنیم.

 

در امر اقامه نماز، مشارکت همگانی داشته باشیم

 

وی با بیان این که در امر اقامه نماز، مشارکت همگانی داشته باشیم، عنوان کرد: برخی امور مشارکت پذیر است و مردم علاقمند به مشارکت هستند، امور مذهبی نیز از جمله امور مشارکت پذیر است، مشروط بر این که صحیح و ودرست مطرح شود.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: اگر آثار امور مذهبی به ویژه نماز در قالب هنر و مجسم عرضه شود، انسان‌های زیادی در این امر مشارکت می‌کنند.

 

کفاش افزود: مسائل مذهبی و دینی را به بودجه دولتی گره نزنیم، اگر عاشورا به بودجه مذهبی گره می‌خورد، این عظمت را هم اکنون نداشت؛ کمبودهای مالی را می‌توان با همت و تلاش رفع کرد.

 

مدیریت اقامه نماز باید مبتنی بر مشارکت مردمی باشد

 

وی تصریح کرد: مدیریت اقامه نماز باید مبتنی بر مشارکت مردمی باشد، مدیریت اقامه نماز در مدرسه نیز مشارکت پذیر است و اگر خوب بتوانیم برای افراد متدین این تأثیر را مجسم کنیم، به میدان می‌آیند و با ما مشارکت خواهند داشت.

 

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در پایان عنوان کرد: امروز تعریف محرومیت تغییرکرده است، محروم جایی است که نیروی انسانی توانمند و کارآمد نداشته باشد، متأسفانه ما خود را محروم معرفی می‌کنیم، در حالی که همه استان‌ها و مناطق کشور دارای نیروهای انسانی کارآمد، توانمند و باانگیزه است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/8/9 ساعت 10:17
کد : 468
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز