انسان با نماز در قلمرو معنویات و روشنایی قرار می گیرد

■ انسان با نماز در قلمرو معنویات و روشنایی قرار می گیرد

انسان با نماز در قلمرو معنویات و روشنایی قرار می گیرد

حجت الاسلام عباس درویشی، در جمع مربیان و فعالین قرآنی شهر سنندج اظهار داشت: نماز مومن در برابر خداوند متعال اقرار به بندگی و کوچک بودنش در مقابل این همه نعمت و بزرگی پروردگار است.

رئیس امور فرهنگی و روحانیون صنعت نفت در منطقه ۷ کشور ادامه داد: نماز به نوعی چشمان دل و باطن انسان را به سمت معنویات باز می کند و بالعکس این، غریبه بودن با نماز و عبادت خداوند دل و ضمیر انسان را سیاه و تاریک می کند.

این فعال فرهنگی تصریح کرد: شیخ «نجم‌الدین کبری» عارف نامیدر این باره می‌گوید: «مردم نابینایند؛ مگر کسی‌که خداوند پرده از برابر چشمان وی برگیرد و پرده چیزی بیرون از مردم نیست؛ بلکه از وجود خود مردم است و آن تاریکی وجود ایشان است.

حجت الاسلام درویشی در ادامه سخنان خود گفت: با وجود اینکه هر کدام از احکام و دستورات دین مبین اسلامی برای خود اهمیت و ارزش خاصی دارند، ولی با این وجود باید گفت که بعد از شناخت وجود خداوند و اقرار به وحدانیت وی، هیچ فریضه ‌ای به جایگاه نماز نمی رسد.

این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه نماز معراج مومن و عامل تقرب وی به درگاه خداوند متعال می باشد، عنوان کرد: نماز دین اسلام معیار پذیرفته شدن سایر اعمال مومن شناخته شده است، از این رو رسول اکرم (ص) سفارش اکیدی درباره اقامه نماز دارند.

رئیس امور فرهنگی و روحانیون صنعت نفت در منطقه ۷ کشور گفت: با این وجود برخی از افراد و حتی جریان ها با فلسفه بافی های خود این سخن و کلام را بیان می کنند که خداوند که وجودی بی نیاز و صمد است، چه نیازی به نماز بنده ناچیز خود دارد.

وی تصریح کرد: در جواب این افراد باید گفت که پرورگار متعال به نماز و عبادت‌ها نیازی ندارد و آنچه فرایند عبادت خواهد بود چیزی جز بهره‌ مندی ما نسبت به آثار عبادت و تبعات ناشی از آن نیست.

حجت الاسلام درویشی با اشاره به اینکه همواره نام و یاد خداوند آرامش دهنده قلب ها و دلها می باشد، گفت: انسان ذاتا موجودی مضطراب است و گاه عامل این اضطراب و بیفراری عوامل مادی و دنیوی است و گاه عوامل معنوی و روحی و احساس خلا معنویت می تواند باشد، لذا نماز و راز و نیاز بدون واسطه با خداوند متعال می تواند این اضطراب ها را از ما دور سازد.

وی ادامه داد: نماز یعنی اینکه بنده در برابر خداوند بایستد و اظهار بندگی کند و دست نیاز به سوی او دراز کند. کسی‌که به نماز می‌ایستد باید محضر خدا را درک کند و بداند در برابر چه مقامی ایستاده و در نتیجه وظیفه‌ بندگی را با نهایت خضوع و خشوع بجا آورد.

حجت الاسلام درویشی با اشاره به اینکه حقیقت نماز همچون سایر امور در باطن و روح او نهفته شده است، بیان کرد: هرگاه آن حقیقت بخواهد در عالم خارج تحقق یابد، قطعاً باید در همین صورت و قالب خاص باشد در غیر این صورت نماز نیست، بلکه پدیده‌ دیگری است.

وی در ادامه به حدیثی ار رسول اکرم (ص) درباره جایگاه نماز در دین و زندگی انسان اشاره کرد و بیان داشت: پیامبر اسلام (ص) درباره نماز می‌فرمایند: « مثل نماز مثل ستون خیمه است، اگر ستون خیمه برپا باشد طناب‌ها و میخ‌ها و پوشش خیمه نیز سودمند است. آنگاه که ستون خیمه بشکند میخ‌ها و طناب‌ها و پوشش خیمه سودی نخواهد داشت.»

حجت الاسلام درویشی در پایان سخنان خود گفت: کسی‌که با نماز مأنوس است بدون شک و تردید در قلمرو نور و روشنایی معنوی و خدایی قرار دارد و آنکه با نماز فاصله دارد از این نور و روشنایی دور افتاده و خود را در محیط  تاریکی و ظلمت جای داده است.

منبع:حوزه

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/7/29 ساعت 10:27
کد : 3745
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
معنویات
ترک نماز
افراد با نماز
مرکز تخصصی نماز
qunoot
namaz

■ پیام آیت الله سبحانی به هفتمین اجلاس استانی نماز در قم

متن پیام آیت الله العظمی جعفر سبحانی به شرح زیر است:   بسم الله الرحمن الرحیم فاقیموا الصلاه ان الصلاه کانت علی المومنین کتابا موقوتا سلام و تحیات خداوند بر کسانی که نماز اقامه را اقامه کرده و ندای آسمانی توحید را پاسخ مثبت داده اند. ...

■ شاخص نماز در برنامه هفتم توسعه

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور در نامه‌ای به آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران خواستار اضافه شدن بند «اهتمام برای ارتقاء و بهبود شاخص ترویج اقامه نماز، تفسیر و تدبر در آیات قرآن، تقویت جایگاه مسجد و ع ...

■ آغاز پروژه بازسازی مسجد تاریخی ۱۱۸ ساله در پاکستان

گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از «آناتولی»، هلال احمر ترکیه سنگ بنای بازسازی مسجد تاریخی 118 ساله در شمال پاکستان را گذاشت. مسجد حضرت ابراهیم در روستایی به نام «هوکران چاک» در شهر «ژهانگ» واقع در ایالت پنجا ...

■ نماز مستحبی شب دوازدهم ماه مبارک رمضان

از امام علی علیه السلام روایت شده است: أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ فَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ عَنْ فَضْلِ الصَّلَاةِ فِيهِ فَقَالَ مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ اثْنَتَيْ عَشْرَةَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ثَمَانِيَ رَكَعَاتٍ که از فضایل ماه رمضان فضایل نم ...

■ عربستان درهای مساجد را بست/ درخواست برای برگزاری جلسه سران گروه ۲۰

عربستان سعودی اعلام کرد مساجد این کشور برای برگزاری نمازهای پنجگانه و نماز جمعه باز نخواهند بود. این یک اقدام استثنایی از طرف مقامات عربستان برای محدود کردن شیوع ویروس کرونا بود که تا حالا 171 نفر را در این کشور مبتلا کرده است.  عربستان سعودی ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز