مسجدی که فقرزدایی می‌کند

■ مسجدی که فقرزدایی می‌کند

مسجدی که فقرزدایی می‌کند

واژه فقر به معنای نداری، تهی دستی و تنگ دستی است، ولی فقر در مفهوم عام خود به حالتی که نیازهای فطری و طبیعی انسان تامین نگردد، هم اتلاق می شود. این روزها مسئله فقر و توجه به قشر محروم جامعه در سیاست و اقتصاد كشور به كلید واژه ای اساسی تبدیل شده است و هر دولتی جزء وظایف ذاتی خود آن را تلقی می کند؛ در این بین سوای از دولتی ها می بینیم خیران همواره دوش به دوش دولت و حتی جلوتر از آنها درصدد فقرزدایی هستند، و یا مشاهده می کنیم که حتی مساجد در راستای کمک رسانی به ابن اقشار پیشقدم می کند

یکی از دغدغه های همیشگی رهبر معظم انقلاب، رفع فقر و محرومیت زدایی از جامعه است؛ ایشان همواره به مدیران و نهادهای مسئول بر رسیدگی به امور محرومان جامعه و بهبود شرایط معیشت آنها تاکید می کند. «در جامعه‌ی ما باید عادت کمک به ضعفا که یک عادت اسلامی است، روزبه‌روز بیشتر شود. صدقاتی که مردم می‌دهند، اطعام هایی که می‌کنند و کارهای بزرگی از قبیل وقف و حبس و امثال آن‌ها که انجام می‌شود، از سنت‌های حسنه‌ی اسلامی است. این سنت‌ها به حیات اجتماعی طیب کمک می‌کند. لذا نباید بگذارید در جامعه تعطیل شود. وقتی که مردم خود را در رفع گرفتاری مستضعفان، ضعفا و مستمندان سهیم بدانند، کارها اصلاح می‌شود.»

جمعی از مسئولان کانون های محله مساجد و معاون محرومیت زدایی آستان قدس رضوی نمایندگی خراسان جنوبی راهی کانون قائم آل محمد شد تا از نزدیک در جریان پتانسیل های این کانون قرار گیرد

«حسن علی سالاری»، مدیر کانون محله ای خادمیاری رضوی مسجد قائم آل محمد(عج) و مسئول مجتمع فرهنگی مذهبی این مسجد، در این دیدار از کارهای انجام شده و برنامه های در دستور کار می گوید و اظها می کند: سرکشی از کانون ها سبب می شود که مسئولان از مسیر در پیش گرفته کانون ها آگاه شوند و در مقابل، اعضای کانون با توان بیشتر و بهتر خدمات به مخاطبان خود ارائه دهند.

وی می افزاید: مجتمع فرهنگی مذهبی قائم آل محمد(عج) شامل مسجد، هیئت، دو پایگاه بسیج، صندوق قرض الحسنه و کانون امام رضا علیه السلام است که یک اتاق در اختیار کانون محله ای آستان قدس قرار دارد و پزشک برای وزیت رایگان به اینجا می ‌آید.

وی با بیان اینکه بسیاری از معتمدان و افراد توانمند منطقه با علاقه فراوان عضو کانون شده اند تا قدم های موثرتری برداریم، گفت: تعداد خادمیاران رضوی این کانون ۱۱۰ نفر هستند.

در این مسجد برنامه کانون فراتر رفته و حتی با معرفی افراد بیمار به بیمارستان، درمان رایگان هم انجام می شود؛ یعنی از ابتدای امسال پنج بیمار در بیمارستان ولی عصر (عج) و چهار بیمار در بیمارستان امام رضا علیه السلام بیرجند رایگان درمان شده اند

توزیع بیش از 9 هزار غذای گرم در ایام شعبان و رمضان، عید غدیر، 13 رجب و دهه کرامت از پتانسیل های مسجد قائم آل محمد است، این مطلب را مدیر کانون محله ای مسجد قائم آل محمد(عج) می گوید و ادامه می دهد: همچنین ۶ میلیون و 200 هزار تومان بسته های غذایی غیر از کمک های آستان های قدس در این محله توزیع شده است؛ درست است که مردم این منطقه از قشر کم برخوردار شهر هستند و گاهی شاید برخی از این  افراد به نان شب خود محتاج باشند ولی با با همه این شرایط در کمک به همنوع، پیشقدم هستند.

او از بازسازی یک خانه 40 متری برای یک خانواده هفت نفره که مادر و پدر در بستر بیماری بودند، هم می گوید و می افزاید: در برآورد اولیه هزینه تعمیر این خانه ۶ میلیون تومان بود، ولی پای کار که رفتیم 15 میلیون تومان هزینه شد که بسیجیان در این زمینه سه میلون تومان کمک کردند.

سالاری می گوید: با بازسازی این خانه؛ عیدشان را عید کردیم چرا که مستحق کمک بودند، همچنین چند سری خانه دیگر هم بازدید و امکاناتی برای رفاه زندگی آن ها تهیه کردیم

محله ما محله کارگری و مستضعف؛ ولی مردمانش نیت های پاکی دارند و از هر چه دارند؛ بذل و بخشش می کنند؛ در همین راستا از 15 خانه نامقاوم سرکشی و مسجد مرمت این تعداد را در دست اقدام دارد.

سالاری با ابراز تاسف از اینکه تاکنون غیر از بسیج، هیچ نهاد دیگری ما را حمایت نکرده است؛ بیان می کند: خدا را شکر؛ هنوز محتاج نهاد دولتی نشده ایم.

طی بررسی مشخص شد دو بچه فلج در یک خانه زندگی می کنند، لذا یک نفر از کانون قائم آل محمد(عج) مامور غذای این خانواده شده است؛ مسجد و کانون در محدوده کانون و مسجد قدم بر نمی دارد؛ خارج از محدوده و محله فعالیت و خانواده های بی بضاعت را کمک می کنیم، همچنین فرزندی با 70 درصد سوختکی را حمایت کردیم.

مدیر کانون محله ای مسجد قائم آل محمد(عج) بیان می کند: اگر امام رضایی(ع) پیش می رویم باید مسئولیت ها را بپذیریم، محرومان باید در محدوه محله شناسایی و توزیع بسته های آستان قدس و کانون باید به تناسب و عادلانه باشد.

سالاری می گوید: تا توان داریم؛ با استعانت از امام رضا(ع) و کمک های خیرین و آستان قدس باید محله شمال شهر بیرجند را دریابیم، مردم این محله نیازمند لطف و محبت آستان قدس و مسئولان دولتی هستند.

او با بیان اینکه ما به سراغ خیرین نمی رویم، خود مردم خیر هستند و به مسجد مراجعه می کنند، می‌افزاید: تاکنون قول تهیه لوازم التحریر را برای 100 نفر از کمتیه امداد گرفته ایم ولی غذای گرم را خود کانون طبخ و توزیع می کند.

سالاری دلیل موفقیت کانون قائم آل محمد (عج) را همکاری نیروهای خوب، یک دل، بچه های جبهه و جنگ و جهادی عمل کردن آن ها بیان می کند و ادامه می دهد: نیروهای این کانون همیشه یک قدم جلوتر از برنامه ها گام بر می دارند.

همچنین «نصرالله عبدالهی»، عضو دیگر کانون قائم آل محمد می گوید: وضعیت مالی مردم این محله خوب نیست و هم اکنون 60 دانش آموز این منطقه به لوازم التحریر نیاز دارند، و چشم امید آن ها به مسجد است.

او در بیان خاطراتش می گوید: یک روز که مسئولی را برای دیدن حال محرومین از یک خانه که یک مادر با یک پسرش زندگی می کرد با خودم همراه کردم؛ بعد از دیدن این صحنه ها، گفت: «مگر چنین جایی در دنیا وجود دارد، خانواده ای بدون یخچال، پنکه، و حتی فرش زندگی کند!» می توان گفت امید در این خانه مرده بود چراکه وسط گرمای 45 درجه تابستان بدون پنکه و بدون فرش زندگی می کردند.

عبداللهی می افزاید: 120 خانوار زیر خط فقر در محله موسی بن جعفر بیرجند شناسایی شده اند؛ باید مسئولان بیایند؛ ببینند و این محله را در دریابند که افرادی در این محله به صورت مستاجری و در یک اتاق کوچک نمور زندگی می کنند.

او با ابراز تاسف از اینکه «اعتیاد»، مشکل اساسی محلات محروم شهر بیرجند است، می گوید: باید برای این مشکل از سوی مسئولان چاره اندیشی شود.

همچنین «زینب جلالی»، عضو کانون قائم آل محمد(عج) هم گفت: شب ولادت حضرت زهرا(س) از 18 خانواده‌ی محروم محله بازدید و بسته هایی را توزیع کردیم، آخر آن شب با دیدن فقر و محرومیت، عازم بیمارستان شدم!

وی افزود: ویزیت رایگان پزشک را در مناسبت های مختلف داریم و در هر نوبت 40 نفر ویزیت می شوند، در این محله معلولی هست که با دست راه می رود و نیاز به ویلچر دارد و مسئولان و خیران باید ورود کنند.

در این نشست همچنین امام جماعت مسجد قائم آل محمد(عج) اظهار می کند: بسته های لوازم التحریر بنا به تناسب و به عدالت در کانون ها تقسیم شده و در خصوص توزیع غذای گرم بین نیازمندان؛ از ظرفیت خادمیاران که نعمتی است؛ استفاده می شود.

همچنین «صابر یوسفی»، معاون محرومیت زدایی آستان قدس رضوی نمایندگی خراسان جنوبی که جهت بازدید از این کانون در این نشست حضور داشت، اظهار داشت: بازدید از کانون ها هر ماهه و چرخشی ادامه خواهد داشت تا واقعیت ها را از نزدیک سنجیده، ضعف ها برطرف و نقاط قوت، هم تقویت شود.

وی ادامه داد: کانون و مسجد محله موسی بن جعفر(ع) با همه مشکلات و نیت های خالص؛ مشکلات زیادی را مرتفع کرده است که جای تقدیر و تشکر دارد.

او با ابراز تاسف از اینکه بیشتر جمعیت محله موسی بن جعفر (ع) محروم و از اقشار کم برخوردار هستند، می گوید: ولی تعداد محرومین شناسایی شده و تاکنون به همت کانون قائم آل محمد 120 خانوار حاد و بحرانی در این محله شناسایی و نیازمند مساعدت هستند.

 یوسفی با بیان اینکه کانون فرهنگی هنری قائم آل محمد(عج)، کانونی مردمی است، می گوید: دستگاه های دولتی به طور کامل قادر به انجام این خدمات نیستند؛ باید تیم های خدمات رسان را در محله بیشتر کرد، آستان قدس هم تا جایی که بتواند در هر برنامه؛ به این منطقه کمک خواهد کرد.

یوسفی در خصوص توزیع لوازم التحریر بین دانش آموزان محروم این محله، گفت: منتظر هستیم ابلاغیه هستیم تا این کار را شروع کنیم، همچنین پویش بیرجند بدون گرسنه را اجرا خواهیم کرد و کانون های فرهنگی و هنری هفته ای یک بار به صورت مستمر و به صورت عادلانه غذای گرم را بین نیازمندان توزیع خواهند کرد.

وی درخواست بانک اطلاعاتی دقیق محرومین محله موسی بن جعفر(ع) را از کانون قائم آل محمد(عج) کرد و ادامه می دهد: باید این بانک اطلاعاتی به آستان قدس، کمیته امداد و بهزیستی برسد تا بر اساس کد ملی بسته های حمایتی را تحویل نیازمندان دهیم.

معاون محرومیت زدایی آستان قدس رضوی نمایندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه توزیع 9 هزار غذای گرم توسط یک کانون اقدامی جهادی و با مشارکت جمع زیادی حاصل شده است، می افزاید: آستان قدس هم در نظر دارد برای خانواده های نیازمند واقعی، پویش غذای گرم را در بیرجند اجرا کند.

منبع:شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/7/14 ساعت 11:16
کد : 3705
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
مسجد
فقرزدایی
اقامه نماز
اهمیت نماز جماعت
کارهای جهادی
qunoot
namaz

■ عالی‌ترین مقام دستگاه‌ها به عنوان رئیس ستاد اقامه نماز آن دستگاه منصوب شوند

با عنایت به مکاتبه حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور به آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران اسلامی و موافقت وی با مفاد کامل نامه، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر ریاست جمهوری اسلامی ایران در نامه ای خطاب به معاون رئیس جمهور و رئیس سازما ...

■ سیل آرامش در سیل

گزارش تصویری ...

■ رئیس شورای مرکزی اقامه نماز سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب شد

 سید مسعود میرکاظمی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در حکمی رحیم ممبینی را به عنوان رئیس شورای مرکزی اقامه نماز سازمان برنامه و بودجه کشور و نماینده رئیس سازمان در ستاد اقامه نماز منصوب کرد. در این حکم بر انجام وظایف و تکا ...

■ اکنون حدود ۲هزار مسجد در جاده‌ ها وجود دارد

 حجت الاسلام «محسن قرائتی» در مراسم سوگواری رحلت پیامبر اکرم(ص) که در آستان مقدس امامزاده حسین(ع) قزوین برگزار شد، بیان کرد: وقف مبارزه با حرص و مصداق بارز باقیات صالحات است. رئیس ستاد اقامه نماز کشور افزود: وقف یعنی در اعمال خیر ...

■ سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز

حجت‌ الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، در ششم بهمن ماه و در محل وزارت کشور در بیست‌ و نهمین اجلاس سراسری نماز پس از قرائت پیام مقام معظم رهبری به این اجلاس، سخنرانی کرد. حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز با اش ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز