نماز و اعمال ماه شعبان

■ نماز و اعمال ماه شعبان

نماز و اعمال ماه شعبان

عابدان و مؤمنان بعد از یک ماه رازو نیاز به درگاه احدیت در ماه رجب المرجب، هم اینک آماده ورود به ماه شعبان می‌شوند که منتسب به ماه نبی اکرم (ص) است. در روایات آمده است که پیامبر (ص) این ماه را روزه مى‌گرفت و به ماه رمضان وصل مى‌کرد و مى‌فرمود: شعبان، ماه من است هر که یک روز از ماه مرا روزه بگیرد، بهشت برای او واجب می‌شود.

از امام صادق (ع) روایت شده است که چون ماه شعبان فرا می‌رسید، امام زین‌ العابدین (ع) اصحاب خود را جمع مى‌کرد و مى‌فرمود: اى اصحاب من! مى‌دانید این چه ماهى است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول (ص) مى‌فرمود: شعبان ماه من است، پس در این ماه براى جلب محبت پیغمبر خود و براى تقرب به سوى پروردگار خود روزه بدارید، به حق آن خدایى که جان على بن الحسین به دست قدرت اوست، سوگند یاد مى‌کنم که از پدرم حسین بن على (ع) شنیدم که فرمود شنیدم از امیرالمؤمنین (ع) که هر که در ماه شعبان براى جلب محبت پیغمبر خدا و تقرب به سوى خدا روزه بگیرد؛ خداوند او را دوست می‌دارد و در روز قیامت کرامت خود را نصیب او می‌گرداند و بهشت را براى او واجب می‌کند.

برای این ماه اعمال مشترکی ذکر شده است که در ادامه می‌آید:

اعمال مشترک ماه شعبان

مناجات شعبانیه: مناجات معروفى است و اهلش به خاطر آن با ماه شعبان مأنوس شده و به همین جهت منتظر و مشتاق این ماه هستند. سزاوار است که این مناجات در تمام ماه خوانده شود.

-روزه: از اعمال مهم در این ماه، روزه است، به اندازه‌اى که با حال انسان مناسب باشد. امام صادق (ع) فرمود: کسى که روز اول ماه را روزه بگیرد، حتماً وارد بهشت مى‌شود و کسى که دو روز را روزه بگیرد، خداوند در هر شب و روزى (به چشم رحمت ) به او مى نگرد و در بهشت نیز به این نگاه ادامه مى‌دهد؛ کسى که سه روز روزه بگیرد، با خداوند در عرش و بهشت او دیدار مى‌کند.

همچنین روایت شده که در هر روز پنجشنبه ماه شعبان آسمان‌ها را زینت مى‌کنند، پس ملائکه عرض مى‌کنند خداوندا! روزه‌داران این روز را بیامرز و دعاى ایشان را مستجاب گردان و در روایت نبوى آمده است که هر که روز دوشنبه و پنجشنبه شعبان را روزه بگیرد، حق تعالى ۲۰ حاجت از حوائج دنیا و ۲۰ حاجت از حاجت‌هاى آخرت او را برآورد.

صلوات شعبانیه: در هر روز از شعبان در هنگام ظهر و در شب نیمه آن صلوات هر روز شعبان که از امام سجاد (ع) روایت شده، خوانده شود که به شرح ذیل است:

«اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَمَوْضِعِ الرِّسالَةِ وَمُخْتَلَفِ الْمَلاَّئِکَةِ وَمَعْدِنِ الْعِلْمِ وَاَهْلِ بَیْتِ الْوَحْىِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الْفُلْکِ الْجارِیَةِ فِى اللُّجَجِ الْغامِرَةِ یَامَنُ مَنْ رَکِبَها وَیَغْرَقُ مَنْ تَرَکَهَا الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللاّزِمُ لَهُمْ لاحِقٌ

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الْکَهْفِ الْحَصینِ وَغِیاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَکینِ وَمَلْجَاءِ الْهارِبینَ وَعِصْمَةِ الْمُعْتَصِمینَ. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلوةً کَثیرَةً تَکُونُ لَهُمْ رِضاً وَلِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ اَداَّءً وَقَضاَّءً بِحَوْلٍ مِنْکَ وَقُوَّةٍ یا رَبَّ الْعالَمینَ

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الطَّیِّبینَ الاْبْرارِ الاْخْیارِ الَّذینَ اَوْجَبْتَ حُقُوقَهُمْ وَفَرَضْتَ طاعَتَهُمْ وَوِلایَتَهُمْ. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاعْمُرْ قَلْبى بِطاعَتِکَ وَلا تُخْزِنى بِمَعْصِیَتِکَ وَارْزُقْنى مُواساةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ بِما وَسَّعْتَ عَلَىَّ مِنْ فَضْلِکَ وَنَشَرْتَ عَلَىَّ مِنْ عَدْلِکَ وَاَحْیَیْتَنى تَحْتَ ظِلِّکَ وَهذا شَهْرُ نَبِیِّکَ سَیِّدِ رُسُلِکَ شَعْبانُ الَّذى حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَةِ وَالرِّضْوانِ الَّذى کانَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِه وَسَلَّمَ یَدْاَبُ فى صِیامِهِ وَقِیامِهِ فى لَیالیهِ وَاَیّامِهِ بُخُوعاً لَکَ فى اِکْرامِهِ وَاِعْظامِهِ اِلى مَحَلِّ حِمامِهِ

اَللّهُمَّ فَاَعِنّا عَلَى الاْسْتِنانِ بِسُنَّتِهِ فیهِ وَنَیْلِ الشَّفاعَةِ لَدَیْهِ اَللّهُمَّ وَاجْعَلْهُ لى شَفیعاً مُشَفَّعاً وَطَریقاً اِلَیْکَ مَهیَعاً وَاجْعَلْنى لَهُ مُتَّبِعاً حَتّى اَلْقاکَ یَوْمَ الْقِیمَةِ عَنّى راضِیاً وَعَنْ ذُنُوبى غاضِیاً قَدْ اَوْجَبْتَ لى مِنْکَ الرَّحْمَةَ وَالرِّضْوانَ وَاَنْزَلْتَنى دارَ الْقَرارِ وَمَحَلَّ الاْخْیار».

-ذکر: هر روز ۷۰ مرتبه ذکر «اَسْتَغْفِرُاللهَ وَاَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ» گفته شود و همچنین در این ماه صلوات بسیار فرستاده شود .

-از اعمال مهم این ماه، عمل کردن به روایت امیرالمؤمنین (ع) است که فرمودند: در هر پنج شنبه از ماه شعبان، آسمان‌ها زینت شده و آنگاه فرشتگان عرض مى‌کنند: خداى ما! روزه‌داران شعبان را ببخش و بیامرز و دعایشان را اجابت فرما!

بنابراین کسى که ۲ رکعت نماز به جا آورد که در هر رکعت سوره «فاتحه» را یک بار و سوره «توحید» را ۱۰۰ بار بخواند و بعد از سلام دادن، ۱۰۰ بار نیز صلوات بفرستد، خداوند تمام خواسته‌هاى دینى و دنیایى او را برآورده مى‌فرماید و کسى که یک روز از آن را روزه بگیرد، خداوند بدن او را بر آتش حرام مى‌کند.

-هر روز ۷۰ مرتبه ذکر «اَسْتَغْفِرُاللهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ الْحَىُّ الْقَیّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ» گفته شود، هر کس هر روز در این ماه ۷۰ مرتبه استغفار کند، مثل آن است که ۷۰ هزار مرتبه در ماه‌هاى دیگر استغفار کند.

صدقه دادن: در این ماه اگر چه به اندازه نصف دانه خرمایى باشد، خوب است و خداوند بدن صدقه‌دهنده را بر آتش جهنم حرام می‌کند. از امام صادق (ع) نقل شده است که آن حضرت در باب فضیلت روزه رجب فرمود، چرا از روزه شعبان غافل هستید؟ راوى عرض کرد: یا بن رسول الله! چه ثوابی دارد کسى که یک روز از شعبان را روزه بگیرد؟ حضرت فرمود: به خدا قسم بهشت ثواب اوست.

عرض کرد: یا بن رسول الله! بهترین اعمال در این ماه چیست؟ فرمود: صدقه دادن و استغفار، هر کس در ماه شعبان صدقه دهد، خداوند آن صدقه را رشد دهد، همچنان که یکى از شما شتر تازه متولد شده‌ای را تربیت مى‌کند تا آنکه در روز قیامت به صدقه دهنده برسد، در حالتى که به اندازه کوه احد شده باشد.

-در کل این ماه هزار بار ذکر «لا اِلهَ اِلا اللهُ وَلا نَعْبُدُ اِلاّ اِیّاهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَلَوُ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ» را که ثواب بسیار دارد؛ گفته شود، از جمله آن که عبادت هزار ساله در نامه عملش نوشته شود.

 اعمال روز اول ماه شعبان

- روزه‌ این روز فضیلت بسیار دارد و از امام صادق (ع) روایت شده هر که روز اول شعبان را روزه بگیرد، براى او بهشت واجب می‌شود.

-سید بن طاوس از حضرت رسول (ص) براى کسى که ۳ روز اول این ماه را روزه بگیرد، ثواب بسیارى نقل کرده است.

-در شب‌هاى سه روز اول دو رکعت نماز وارد شده که در هر رکعت «حمد» یک مرتبه و «توحید» ۱۱ مرتبه خوانده شود.

منبع:خبرگزاری فارس

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/1/18 ساعت 12:10
کد : 3166
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
عوامل ورود به بهشت
اعمال ماه شعبان
نماز
دعا
qunoot
namaz

■ اولین شماره نشریه تخصصی قنوت با موضوع نماز و جوان منتشر شد

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ شماره اول نشریه الکترونیکی فرهنگی ترویجی «قنوت» با پرونده ویژه تحت عنوان «نماز و جوان» از سوی مرکز تخصصی نماز منتشر شد، در این شماره به موضوعاتی نظیر جوان و هویت دین مدار، نماز تع ...

■ معلمان پایه سوم مدارس غیر دولتی با شیوه های جذب به نماز آشنا شدند

معلمان پایه سوم مدارس غیر دولتی نواحی ششگانه با شیوه های جذب دانش آموزان به نماز آشنا شدند. این دوره آموزشی به همت ستاد اقامه نماز استان اصفهان و با همکاری مدیریت مدارس غیر دولتی و هیئت امناء اداره کل آموزش و پرورش روز پنجشنبه سینزدهم مهرماه در دب ...

■ برای درخواست حاجت از امام زمان(ع) این نماز را بخوانید

برای درخواست حاجت از امام زمان(ع) این نماز را بخوانید در کتاب مفاتیح الجنان خواندن نماز امام زمان(عج) در شب جمعه برای اجابت دعای حاجت‌مندان توصیه شده است. در کتاب مفاتیح الجنان خواندن نماز امام زمان(عج) در شب جمعه برای اجابت دعای حاجت‌م ...

■ نشست شیوه های دعوت به نماز در اداره تعاون، کارو امور رفاه اجتماعی مشهد

با هماهنگی صورت گرفته دبیر اقامه نماز اداره تعاون، کار و امور رفاه اجتماعی خراسان رضوی نشست شیوه های دعوت به نماز برای جمعی از کارگرانی که دوباره به کار برگشته اند، برگزار شد. در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دوستی با بیان آثار و برکات نماز در ک ...

■ اقامه چندنوبتی نماز جماعت برای شرکت‌کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن

مساجد نقش ارزنده ای در پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند، سنگرهای امنی که وظیفه اصلی کادرسازی برای انقلاب را بر عهده داشتند و با پرورش تاریخ سازانی چون فرزندان انقلابی خمینی کبیر(ره)، اینک خود نیز بخشی از تاریخ پرافتخار ایران اسلامی شده اند. مسجد سید ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز