جشن تکلیف،آغازی شیرین برای عبادت و بندگی

■ جشن تکلیف،آغازی شیرین برای عبادت و بندگی

جشن تکلیف،آغازی شیرین برای عبادت و بندگی

جشن تکلیف خاطره‌ای شیرین معنوی - تربیتی است که در آن دانش‌آموزان دختر و پسرکه به این سن رسیده‌اند، در آیین‌های گروهی با خدایشان عهد می‌بندند و دستورات دین مبین اسلام را برای رسیدن به تعالی و اوج بندگی تمرین می‌کنند.
سن تکلیف در واقع آغاز بلوغ دختران و پسران است که با جشن تکلیف احکام روحبخش دین مبین اسلام برای این قشرها ساری و جاری می‌شود.
در نظام تربیتی آموزشی ایران اسلامی یکی از اقدامات برای آشنایی نوجوانان با راه و رسم زندگی معنوی برگزاری جشن تکلیف است، برنامه‌ای که آغازگر یک حرکت منسجم برای گام برداشتن در مسیر ارزش‌های دینی و معنوی محسوب می‌شود.
در این برنامه تربیتی برای نسل آینده‌ساز آموخته‌های دینی تبیین و دستورات الهی تشریح می‌شود براین اساس آنچه را خداوند بر انسان واجب ساخته و از ما خواسته است باید عمل کرد.
هر ساله در مدارس دخترانه و پسرانه برای دانش‌آموزانی که به سن تکلیف می‌رسند، جشن‌های آموزنده‌ای به نام جشن تکلیف برگزار می‌شود.
در فرهنگ کهن ایرانی برای هر عید یا هر مناسبت خوب که از طرف پروردگار، نعمتی به ما رسیده باشد، جشن می‌گیریم تا بدین وسیله سپاسگزاری و شکر و شادی خودمان را نشان دهیم که جشن تکلیف یکی از این عید و جشن هاست.
در این راستا و با هدف نهادینه کردن فرهنگ نماز و آغازی معنوی در برقراری ارتباط با خدای متعال مراسم جشن تکلیف ۷۰۰ دانش آموز دختر مدارس ابتدایی شهر قروه در محل مسجد جامع قروه برگزارشد.
جعفر عبدالملکی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان قروه در این مراسم معنوی و نورانی ضمن خیر مقدم فرارسیدن خجسته سالروز ولادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار را تبریک گفت.
وی آغاز سن تکلیف و انس و ارتباط با خدای متعال را به دختران پایه سوم مدارس قروه را تبریک گفت و اعلام کرد: امروز آغاز مرحله جدیدی از زندگی شماست و لازم است برای حفظ پیوند و دوستی با پروردگار مهربان از به جا آوردن نماز سر وقت غافل نشوید.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قروه افزود: در این جشن بزرگ عبادی دانش آموزان به سن تکلیف رسیده سجده شکر برای سلامتی و نعمت تکلیف به جای می‌آورند. 
اکبر عظیمی، رئیس ستاد اقامه نماز استان کردستان هم از زینب سلام الله علیها به عنوان اسوه صبر، پاکدامنی و حجب وحیا یاد کرد و گفت: در آیات نورانی قرآن کریم هدف از خلقت بشر را عبادت خدای لایزال اعلام شده است.
وی افزود: برای به جا آوردن این وظیفه الهی توسل به نماز،الگو قراردادن راه پر فروغ پیامبراعظم وسنت وسیره پاک ائمه هدی علیهم السلام بهترین راه وروش است.
عظیمی با بیان اینکه باید خاطره تربیتی و دینی این جشن عبادی به قدری با شکوه و همراه با هدایایی متناسب با سن آنان باشد که به عنوان یک خاطره ماندگار در ذهنشان نقش ببندد. 
یادآور می‌شود؛ قرائت سوگند نامه، اجرای سرود همگانی ،اجرای دکلمه ،نمایش وپذیرایی ، از دیگر بخش های این جشن با شکوه بود.

منبع : خبرگزاری ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/10/24 ساعت 12:00
کد : 2913
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
عبادت
بندگی
جشن تکلیف
بهار زندگی
مرکز تخصصی نماز

■ گفتگو با نویسنده کتاب “فرودگاه فرشتگان”

حجت الاسلام و السلمین اصغر آیتی، از مولفین پر تلاش حوزه نماز هستند که از بدو تاسیس مرکز تخصصی نماز یعنی سال ۸۹ با این مرکز همکاری داشته اند و هم اکنون به عنوان مدرس در این مرکز مشغول به تدریس می باشند. بیشترین دغدغه ایشان در حوزه نماز ترغیب نوجو ...

■ یک اشتباه در نویسندگی و نشر در عرصه نماز

با توجه به تحقیقی که داشتم و رفتم دیدم حجم کتابهای  مستقیمِ دینی چندین برابر کتابهای غیر مستقیم است ولی مسائل اخلاقی رو خیلی غیر مستقیم کار میکنند و کتاب های بایدها و نباید هاشون کمه و بیشتر در داستان و ماجرا، بچه ها را علاقه مند می کنند به یک خ ...

■ مسجد فاطمه زهرا(س)؛ غریب‌ترین مسجد مدینه النبی(ص)

مدینه منوره، یکی از شهرهایی است که مساجد تاریخی بسیاری دارد و زائران بیت الله الحرام در زیارت های دوره ای خود به بازدید از این مساجد می روند. از جمله این مساجد، مساجد مشهور به مساجد سبعه هستند که در شمال غربی شهر مدينه منوره در رشته كوهی به نام &l ...

■ نشست شورای دبیران اقامه نماز ادارات چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام محمد کریمی، مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری با اعلام این خبر گفت: این نشست ساعت ۹ صبح روز یکشنبه، ۳۰ دی‌ماه جاری در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد برگزار می‌شود. وی برنامه‌ریزی جهت نظار ...

■ نماز مشحون از عظمت الهی است/ اگر در زندگی فردی نقصی دیدید نماز خود را بررسی کنید

نماز نه تنها قرب و نزدیکی به خداوند را برای انسان به ارمغان می آورد بلکه تاثیرات آن در زندگی فردی و اجتماعی انسان نیزبی شمار است، آثاری که در بهبود زندگی آدمی نقش بسزایی دارد و بی شک با پرپا داشتن نماز ، با توجه به آثار و فواید بی شمار آن ، جامعه رفت ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز