امتیازات مسجد طراز

■ امتیازات مسجد طراز

امتیازات مسجد طراز

حجت الاسلام عباسعلی اختری، امام جماعت مسجد جامع جمهوری تهران و عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه مسجد در دین مبین اسلام و ویژگی های مسجد طراز اسلامی گفت: آیات و روایات نشان می دهد که برکات مسجد به خاصیت ها و فوایدی است که از یک مسجد ایجاد می شود.

 

وی ادامه داد: مسجد دارای برکات بسیاری است که برای فهم آن باید به رهنمودهای پیامبر(ص) و ائمه(ع) توجه کنیم. مطابق گفته پیامبر(ص) و ائمه طاهرین مسجد باید از جهات مختلفی بازدهی داشته باشد. یک نکته این است که مسجد جایگاه اجتماع و ارتباط اسلام است. به طور کلی اسلام به اجتماع و ارتباط اهمیت زیادی داده است که خود بخش مستقلی از معارف ما را تشکیل می دهد.

 

امام جماعت مسجد جامع جمهوری اظهار کرد: یکی از جایگاه هایی که اجتماع و ارتباط را در بر می گیرد و البته به نوعی مولد فکر محسوب می شود، مسجد است. بنابراین مسجد هرچه بیشتر بتواند بین مردم اجتماع و ارتباط ایجاد کند موفق تر است و چنین مسجدی یک امتیاز و فاکتور مثبت را دارا شده است چرا که اصل جامعه به ارتباط و پیوستگی است و چه بهتر که این پیوستگی از طریق مسجد باشد.

 

وی با بیان اینکه مسجد باید پایگاه و ماوایی برای اجتماع دینی مردم باشد، گفت: در مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) جمعیت فراوانی برای اقامه نماز حضور می یابند، اما این جمعیت ارتباطی با یکدیگر ندارند، حتی تلاش می شود که مردم فقط حضور یابند و اعمال را انجام دهند و هیچ ارتباطی میان شان نباشد بنابراین مقصود ما صرف حضور جمعیت در مسجد نیست. جمعی که در مسجد حاضر می شوند باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

 

حجت الاسلام اختری افزود: نکته دیگر اینکه مسجد محل پرورش و روح تعاون است. با این اوصاف اگر مسجد روح تعاون و همکاری و دستگیری از دیگران را داشته باشد باز هم از امتیازات و فاکتورهای دیگری باید برخوردار باشد تا تمام کارکردهایش احیا شود. مسجد باید روحیه از خود بیگانگی که دشمن سعی می کند در مسلمانان ایجاد کند تا مسلمین خویشتن را گم کنند را بزداید.

 

وی گفت: از دیگر ابعاد برتری مسجد همین بیدارگری جامعه است. مسجد باید نمازگزار و اهل مسجد را بیدار کند. بیداری در مسجد عامل بیداری دیگر اقشار جامعه می شود به همین دلیل است که مساجدی که  ویژگی بیدارگری دارند موجب خشم دشمن هستند. شواهد تاریخی بسیاری نشان می دهد که استعمارگران مانند استعمار فرانسه در الجزایر و استعمار آمریکا و انگلیس، وقتی به مستعمره های اسلامی خود تهاجم می کنند سعی می کنند که مساجد را تخریب کنند و بی فایده جلوه دهند.

 

عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به چالش موجود در جذب جوانان به مسجد اشاره کرد و افزود: ماهواره ها روحیات جوان را به سمت دنیا گرایی می برد. توجه داشته باشیم که دلبستگی به زندگی مادی و چشم دوختن به مادیات مردم را از مسجد دور می کند. مسجد یک مرکز عرفان عملی و پایگاه سلوک و ارتباط با خدا است.

 

وی به ارایه رهنمود و توصیه برای بهتر شدن فعالیت در مساجد پرداخت و گفت: اگر بتوانیم این مسئله را به درستی جا بیندازیم که اولین و مهمترین پایگاه اسلام مسجد است در این صورت فعالیت در مسجد بیش از پیش افزایش پیدا می کند.

 

 

پایان پیام/248

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/6/28 ساعت 10:15
کد : 279
دسته :
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز