عمل صالح و پرهیز از گناه مهمترین شرط رسیدن به مقامات معنوی

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
■ عمل صالح و پرهیز از گناه مهمترین شرط رسیدن به مقامات معنوی

عمل صالح و پرهیز از گناه مهمترین شرط رسیدن به مقامات معنوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رییس ستاد اقامه نماز، دوشنبه پس از نماز ظهر و عصر در مسجد دانشگاه تهران به ایراد سنخرانی پرداخت و گفت: گاهی سوال می‌شود که آیا امام صادق(ع) خودش به آن مقام بالا دست یافت یا اینکه خداوند ایشان را امام صادق(ع) کرد بنابراین اگر خداوند ایشان را به این درجه رسانده آیا نمی‌شد به ما نیز همان مقام معنوی را عطا می‌کرد.

وی در پاسخ به پرسش مطرح شده با استناد به آیه 12 سوره نحل«اِنّ ابراهيم كان امة قانتا لله حنيفا ولم يك من المشركين»، ابراز کرد: حضرت ابراهیم(ع) یک نفر بودند اما ارزش و ظرفیت ایشان براساس آیات الهی به اندازه یک امت به شمار می‌رفت، حضرت با تمام وجود اهل تواضع بودند بلکه به جد از گردنکشی پرهیز می‌کردند همچنین شرک در وجود ایشان راه نداشت و شکر الهی را به بهترین شکل بجا می‌آوردند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی ادامه داد: خداوند به سبب صفات خوب و شایسته‌ای که در شخصیت حضرت ابراهیم(ع) وجود داشت به ایشان درجه و مقام عطا کرد بنابراین انسان نمی‌تواند تا اراده کرد امام صادق(ع) شود بلکه نیاز است ابتدا ظرفیت وجودی خودش را بالا ببرد تا خداوند به او مقامات عطا کند.

رییس ستاد اقامه نماز اضافه کرد: بازاری‌ها زمانی که برای بار اول به کسی پولی قرض می‌دهند و می‌بینند طرف خوش حساب است در مراحل دیگر نیز این امر را تکرار می‌کنند و این تکرار به جایی می‌رسد که میلیاردها تومان به یکدیگر قرض می‌دهند بنابراین این مقدار قرض دادن‌ها یک شبه میلیاردها تومان نشده بلکه ذره ذره با خوش حسابی طرف مقابل این قرض دادن‌ها با مبالغ بالا ایجاد شده است، حضرت ابراهیم(ع) نیز ابتدا عبدالله بود سپس با ترفیع درجه به ترتیب به مقام نبی‌الله، رسول‌الله، خلیل‌الله و سپس به مقام امامت دست یافتند.  

وی در ادامه با اشاره به فرازی از دعای ندبه، گفت: در دعای با فضیلت ندبه چنین می‌گوییم خداوند با شما شرط کرد و شما نیز آن شرط را پذیرفتید و خداوند نیز چون می‌دانست که شما خلف وعده نمی‌کنید به شما مقام و رتبه عطا کرد بنابراین انسانی که دزدی می‌کند و امانتدار نیست چگونه از خداوند مقام می‌خواهد و دعا می‌کند که مردم به او اطمینان کنند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی ادامه داد: انسان زمانی که از خداوند مقام و رتبه درخواست می‌کند ابتدا باید طرفیت وجودی خودش را بالا ببرد که رحمت الهی نصیب او شود بنابراین انسان اگر به خداوند چیزی بدهد می‌تواند از پروردگار چیزی دریافت کند امیر مومنان علی(ع) می‌فرمایند: گاهی ما در جبهه نبرد خویشاوند خودمان را که در لشکر دشمن بود، می‌کشتیم.

رییس ستاد اقامه نماز در ادامه خاطر نشان کرد: خداوند می‌دانست که اولیای الهی به عهد خود وفادار هستند برای همین به آنان مقام و رتبه عطا ‌کرد اگر انسان نیز به عهد خود وفادار باشد و هرگز مرتکب گناه نشود خداوند به او هم مقام و رتبه عطا می‌کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1396/8/21 ساعت 11:56
کد : 1679
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز