■ مي خواستم بدانم نماز از لحاظ فرهنگي چه فايده اي مي تواند بر جامعه داشته باشد؟

پاسخ: زنده نگه داشتن و فرهنگ سازي ارزش هاي اسلامي در جامعه و نهادينه كردن آن ارزشها از مهم ترين آثار نماز مي باشد كه در اينجا به تعدادي از آنها اشاره مي نمائيم.
الف – نهادينه كردن تعليم و تعلم در جامعه
نمازگزار اگر بخواهد نمازش صحيح باشد بايد يک سري آموزش هايي را ببيند، آموزش کلمات عربي قرآن، آموزش احکام، آمورش قبله، آموزش تطهير و غسل و وضو، آموزش شرايط نماز، مقدمات آن و...چون نماز با تفکر و تعميق و علم بهتر از نماز بدون تفکر وتعميق است، پس نماز باعث گرايش به علم و علم آموزي مي شود.
ب – محو كردن تبعيض هاي نابجا
در نماز جماعت امام جماعت براى همه مردم به طور يكسان امام است، نه براى گروه خاص. فقير و غنى و زشت و زيبا در كنار هم قرار مى گيرند، امتيازات پوچ با نماز جماعت از جامعه حذف شود، حتي اگر امام در نماز اشتباه كرد مردم به او هشدار مى دهند.
ج – نهادينه كردن توجه به تمامي اقشار جامعه
در نماز جماعت يكي از وظايف امام مراعات ضعيف ترين مردم است بگونه اي كه نبايد نماز را بيش از حد طول ندهد و اين خود درسى است كه مسئولين بايد در برنامه ريزى ها و حركت ها توجّه به همه اقشار داشته باشند.
د - نماز و اطلاع رسانى
امروزه در دنيا دولت ها با صرف بودجه هاى سرسام آورى براى امر اطلاع رسانى به جامعه كوشش مى كنند.
در اسلام طرح نماز آنهم با حضور مردم در صحنه بصورت جماعت و جمعه، در خانه خدا، بهترين فرصت براى آشنايى مردم با يكديگر و آشنايى با توطئه هاى دشمنان و پيش بينى راه حل ها براى خنثى كردن آن و شنيدن آخرين اخبار و گرفتن تحليل درست از زبان امام جماعت و جمعه با سواد و با تقوى مي باشد.
هـ – نهادينه كردن مرز بندي بين دوست و دشمن
يكي از دستورات اكيد قرآن پرهيز از دوستي نمازگزاران با كسانى است كه نماز را به بازى مى گيرند.
در اين خصوص نقل شده دو نفر از مشركان به نام رفاعه و سويد اظهار اسلام كردند، ولى جزء منافقان شدند. بعضى از مسلمانان با آنها رفت و آمد داشتند. آيه نازل شد:
« يا ايها الذين آمنوا لاتتخذوا الذين اتخذوا دينكم هزوا ولعبا... اولياء... اذا ناديتم الى الصلوة اتخذوها هزوا و لعبا» ؛« اى مؤ منين ! كسانى كه دين شما را به بازى گرفته اند، دوست خود قرار ندهيد، آنان كه چون شما نداى نماز (اذان ) سر مى دهيد آن را به بازى مى گيرند.»
در اين دو آيه، ابتدا مى فرمايد: آنان دين شما را به بازى مى گيرند. سپس مى فرمايد: آنان اذان را به بازى مى گيرند.
و – نهادينه كردن فرهنگ وادب:
اينکه در نماز سفارش شده که در نماز با ادب باشيم،دست ها روي ران ها،بدن آرام،نگاه ها پايين وبه محل سجده، داشتن لباس تميز و...مجموعه اين دستورالعمل ها روحيه ادب وفرهنگ را در انسان تقويت مي کند،آن هم ادبي براساس ارزش هايي چون شناخت ومحبت،تواضع وادب.
ز- فراهم آورنده محيطى پاك و دينى
نماز علاوه بر شرايط صحت شرايط قبول، يا به تعبير ديگر شرايط کمال دارد که رعايت آن ها نيز يک عامل مؤثر ديگر براي ترک بسياري از گناهان است. در کتب فقهي و منابع حديث، امور زيادي به عنوان موانع قبول نماز ذکر شده است از جمله مسئله شرب خمر است که در روايات آمده:« نماز شرابخوار تا چهل روز مقبول نخواهد شد مگر اين که توبه کند» و در روايات متعددي مي خوانيم: از جمله کساني که نماز آن ها قبول نخواهد شد پيشواي ستمگر است و در بعضي از روايات ديگر تصريح شده است که نماز کسي که زکات نمي پردازد قبول نخواهد شد ، و همچنين روايات ديگري که مي گويد: خوردن غذاي حرام و... از موانع قبول نماز است، پيدا است که فراهم کردن تمامي شرايط قبولي نماز تا چه حد در ترويج فرهنگ ديني در جامعه و آماده شدن محيطى پاك و دينى سازنده است !
1394/10/5 ساعت 09:04
کد : 95
لینک مطلب

■ بعد از اينكه وارد دانشگاه شدم به مرور زمان نمازم رو ترك كردم علت آن چيست؟

همانطور که مي دانيد دين همانند درختي است که نياز به مراقبت وحراست دارد ودر صورتي که انسان از آن غافل شود اين درخت با ارزش، رشد خود را ازدست داده وخواهد خشکيد ونماز ستون وپايه دين است.بنابراين در اين مورد که نماز تان را ترک مي کنيد لازم است آسيب شناسي ...

■ اگر در دوره امام جماعت مدارس دو درس رو نمره قبولی نگیریم چه اتفاقی می افتاد آیا گواهی نامه پایان دوره به ما می دهید یا نه؟

سلام علیکم میانگین نمرات کل دوره محاسبه می شود لذا اگر یک درس رو نمره قبولی کسب نکردید اشکالی ندارد می توانید با نمرات خوب امتحانات درس های بعدی جبران کنید. ...

■ چه سري در نماز است که اصلا تعطيلي ندارد و بايد آن را هر روز و هر وعده بخوانيم گذشته از اينكه بايد هر ركعت آن را 2 بار مثل هم بخوانيم و يا اذكار آن مثل سبحان الله و الله اكبر و... چندين بار تكرار نمائيم؟آیا بهتر نبود هر روز یک بار نماز می خواندیم؟

پیش از پاسخ باید یادآوری نماییم، انسان براي ادامه حيات مادي خود بسياري از كارها را بدون هيچگونه تعطيلي، خواسته يا ناخواسته تكرار مي نمايد و اگر روزي اين امور را تعطيل كند حيات مادي اش به خطر مي افتد، به عنوان نمونه: انسان نفس كشيدن را بدون تعطيلي تكر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز