■ بهتر است نماز را چگونه بخوانيم؟

پاسخ: از مهمترين مسائل نماز ، اول وقت خواندن آن است ؛ كسي كه نمازش را اول وقت مي خواند و هر كاري كه دارد كنار مي گذارد تا با خداي خويش مناجات كند ، نشانه ي اين است كه سخن گفتن با خدا برايش بيشتر اهميت دارد تا دنيا و خدارا بيشتر از ديگران دوست دارد « والذين آمنوا اشد حبا لله – كساني كه ايمان دارند شديد ترين محبت را به خدا دارند »

كتاب داستانهايي از نماز اول وقت روايات آيات وداستانهاي مربوط به اين موضوع را آورده است كه بخشي از مطالب آن را در اينجا مي آورم :

در سوره ي مباركه نور آيه 37

رجال لا تلهيهم تجاره و لا بيع عن ذكر الله و اقام الصلوه و ايتاء الزكوه يخافون يوما تتقلب فيه القلوب و الابصار- مرداني كه نه تجارت و نه معامله ف آنها را از ياد خدا و بر پا داشتن نماز و اداي زكات غافل نمي كند ، آنها از روزي مي ترسند كه دلها و چشمها در آن رزو زير و رو مي شود .

در تفسير اين آيه شريفه از امام باقر و امام صادق عليهاما السلام روايت شده كه آنها كساني هستند كه چون وقت نماز شود تجارت و معامله را رها مي كند و متوجه نماز مي شوند و اجر ايشان در نزد خدا عظيم ترين اجرهاست.

ابابصير گفت : بعد از درگذشت حضرت امام صادق عليه السلام نزد ام حميده رفتم تا او را دراين مصيبت تسليت بگويم . تا چشمش به من افتاد شروع به گريه كرد ، من نيز از حال او بگريه افتادم .

آنگاه گفت: اي ابا محمد ، اگر حضرت صادق(عليه السلام ) را هنگام مرگ مشاهده مي كردي چيز عجيبي مي ديدي!!

در آن لحظات آخر چشم باز كرده فرمود : شفاعت ما خانواده نخواهد رسيد به آن كسي كه نمازش را سبك بشمارد ( محاسن برقي ص180)

در سوره ماعون دقت كنيد مي فرمايند : « فويل للمصلين الذين هم عن صلوتهم ساهون – پس و اي بر نماز گزاران ، آنهايي كه در نماز خود سهل انگاري مي كنند » ازم اما مصادق عليه السلام پرسيدند كه سهل انگاري در نماز يعني چه ؟ فرمودند : معنايش اين است كه كار دنيا را بر آخرتش مقدم بدارد؛ اول نهار يا شا مي مي خورد بعد نماز مي خواند ، نماز برايش سنگيني است .

قرآن هم مي فرمايد : « و انا لكبيره الا علي الخاشعين (بقره آيه 45) همانا نماز بزرگ است مگر براي خاشعان »

از رسول اكرم (ص) روايت شده كه نماز براي ميت در قبر به صورت شخص نوراني خوش سيما ظاهر مي شود ، انيس و مونس او در قبر مي شود و آتش جهنم را از او دفع مي كند .

و فرمود : كسي كه نمازهاي پنجگان را در موقع خود اقامه كند و ركوع و سجود نماز را كامل بجا آورد خداي عزوجل 15 خصلت به او عطا فرمايد :

الف : سه خصلت در دنيا :

عم او را زياد مي كند . مال و اموال او را زياد كند. اولاد صالح او را زياد كند .

سه خصلت درآخرت :

از ترس او را ايمن دارد . از هول مرگ ايمن دارد . او را دخل بهشت گرداند .



سه خصلت در قبر:

سوال نكير و منكر بر او آسان كند . قبر او را وسيع گرداند . دري از درهاي بهشت به روي او گشوده شود .

سه خصليت در محشر :

صورت او مثل ماه ، نور مي دهد . نامه عملش را به دست راستش دهند .

حساب را بر او آسان مي گرداند.

سه خصلت در موقع عبور از صرط:

خداوند از او راضي مي شود . به او سلام مي دهد . نظر رحمت به او مي فرمايد.( ثمرات ص408)

در كنار اول وقت بودن نماز ، به جماعت بودن و حضور قلب در نماز نيز بسيار اهميت دارد همانگونه كه در آيات سوره مومنون درباره اوصاف مومنين مي فرمايد : قد افلح المومنون الذين هم في صلوتهم خاشعون :همانا مومنين رستگار شدند كساني كه در نماز خود خاشع هستند.

1399/5/28 ساعت 11:32
کد : 939
لینک مطلب

■ اگر نماز قضاي صبح را عمداً نخوانيم چه مي شود؟

از نظر آيات قرآن كريم و روايات ديني و اسلامي جاي شك و ترديدي نيست كه اگر انساني مؤمن و مسلمان باشد ولي در انجام وظايف و احكام الهي كوتاهي كرده باشد، به عذاب الهي گرفتار مي گردد. هر چند ايمانش بالاخره باعث رستگاري نهايي و خلاصي او از عذاب و دوزخ مي گر ...

■ نظر اسلام در باره حضور زنان در مساجد چیست؟

نظر اسلام در باره ارتباطاط زنان با افراد نامحرم این است که هرچه کمتر با مردان نامحرم ارتباط داشته باشند و جز در موارد ضروری از منزل خود خارج نشوند. این دو روایت در همین رابطه تفسیر و تحلیل می شوند. بر طبق روایت اول امام صادق (ع) فرموده است :"بهتری ...

■ سلام چرا خداوند از مردها نماز بیشتری را خواسته است؟ ( چون زنها حداقل چند روز در ماه نباید نماز بخوانند)

نماز مردان به طور متوسط از زنان بیشتر نیست، زیرا زنان حدود شش سال زودتر از پسران قابليت و ظرفيت انجام تكاليف را پيدا مي كنند و در ايام بارداري و بخشي از زمان شيردهي و پس از يائسگي عادت ماهانه ندارند، ميزان عبادات زنان و مردان، چندان تفاوتي با يكديگر ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز