■ نماز در مسجد اولویت دارد یا در حرم امام زاده؟ آیا حکم آن مربوط به همه امامزادهها است؟
پاسخ:
گروهی از فقها معتقدند، بر اساس برخی احادیث، ثواب نماز در حرم معصومان(ع) بیش از مسجد است،[1] ولی درباره نماز در حرم امامزادگان سفارش خاصی در منابع دینی مشاهده نمیشود؛ لذا نماز خواندن در مسجد، نسبت به حرم امامزادگان اولویت دارد، البته چه بسا برخی رواقها و حرمهای امامزادگان به عنوان مسجد، وقف و بنا میشوند که در این صورت، اگر نگوییم نماز در آنها، پاداش بیشتری از نماز در مساجد عادی به دنبال دارد، دست کم همان حکم نماز در مسجد عادی را خواهد داشت.
همچنین، برخی عناوین ثانوی؛ مثل تعظیم و اشاعه شعائر الهی یا تشکیل نماز جماعت و تعداد افراد شرکتکننده در آن، میتواند موجب فضیلت نماز در حرم امامزادگان باشد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، نماز در مسجد ثوابش بیشتر از امامزادهها میباشد؛ بله نماز در حرم امامان(ع) مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(ع) برابر دویست هزار نماز است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
ظاهراً در مسجد اولی است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
ثواب نماز در مسجد بیشتر است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
فضیلت نماز در مسجد بالاتر از هر مکانی است و در امامزادهها نیز مکانی به عنوان مسجد قرار داده میشود.
[1]. یزدى، سید محمد کاظم طباطبایى، العروة الوثقى (المحشّٰى)، ج 2، ص 402، دفتر انتشارات اسلامى، قم، اول، 1419 ه ق؛ ر.ک: اشتهاردى، على پناه، مدارک العروة (للإشتهاردی)، ج 14، ص 68، دار الأسوة للطباعة و النشر، تهران، اول، 1417 ه ق.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
■ استفتای جدید از آیتالله خامنهای مد ظله دربارۀ «جابهجاگفتن ذکر رکوع و سجده»
سؤال: اگر ذکرهای رکوع و سجده را بهجای یکدیگر بگوییم، اشکال دارد؟
جواب: در صورتی که سهواً باشد اشکال ندارد، همچنین اگر عمداً و به قصد مطلق ذکر خداوند (عزوجل) بگوید، نماز صحیح است اما ذکر مخصوص رکوع و یا سجده را نیز باید بگوید. ...
■ چرا بر پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت او در نماز صلوات میفرستیم؟ آیا سنت پیامبر نیز همین بود؟
1. همانگونه که در پرسش مطرح شده است، برای صلوات فرستادن بر پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت ایشان روایات زیادی -در تفسیر آیهی شریفهی «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْ ...
■ علت اینکه نمازهای صبح، مغرب و عشا بلند خونده میشه چیه؟ نماز قضا شده ی صبح، مغرب و عشا رو باید بلند خوند؟ یا اینکه اگر صبح، مغرب و عشا ادا بشه باید بلند خوند؟
جهر و اخفات در نماز - چنان چه از بعضی از روایات استفاده میشود - یکی از سنتهایپیامبر اکرم(ص) است که خداوند خواسته با این سنت امت را نسبت به پایبندی به سیره و سنت پیامبرش آزمایش کند کما اینکه پیامبر خدا در خصوص نماز می فرمودند: که طبق حديث نبوي«صلوا ک ...