■ سلام...بنده کلاس ششم هستم می خواستم بدونم اگه نماز انسان ها را از بدی دور می کند چرا بعضی با خواندن نماز بازهم اعمال زشت وبدانجام می دهند؟
پاسخ از طرف مدیر قنوت: سلام علیکم
نماز مانند یک دوست ما را از کارهای بد نهی می کند ولی نمی تواند ما را مجبور کند. همین که ما رو به خدا می کنیم و قبول بندگی خالقی را داریم، خودش سرچشمه بیداری وجدان است و این یادآوری کمک می کند که از زشتی ها فاصله بگیریم.
البته چند نکته هم این جا ضروری به نظر می رسد.
1. نماز تاثیر گذار یک حدالاقل شرایطی دارد مثلا این که برای ریا نباشد و قصد ما واقعا برای خدا باشد و شرایطی از این دست.
2. ما هیچکدام معصوم نیستیم و کنترل صد در صد بر خودمان نداریم و اشتباه و گناه می کنیم اما بحث در این است که نماز چقدر توانسته مرا از این زشتیها دور کند. چه بسا اگر این افراد نماز نمی خواندند بسیار بیشتر از این گناه می کردند. نماز هر چه کاملتر باشد قدرت بیشتری در ترک گناهان به ما می دهد.
3. در تاریخ هم می بینیم که چه در کربلا چه در سه جنگ امیرالمومنین، دشمنان امام هم نماز می خواندند در حالیکه در حال انجام بزرگترین گناه یعنی جنگ با حجئت خدا بودند. در روایات داریم که نمازی که ما را به خدا نزدیک نکند به درستی که از خدا دور کرده است.
به امید این که نماز ما نماز واقعی باشد.
موفق باشید
■ آیا این واقعا حقیقت دارد که نماز غیبت کننده تا40روز قبول نیست؟ یا اینجور روایات صرفا برای بیان بزرگی گناه غیبت گفته شدهاند و در اصل نماز ها و عبادات پذیرفته میشوند اما تنها اثرآنها کم است؟اصلا آیا صحت چنین روایاتی با عدالت خدا همخوانی دارند؟
با سلام
بله نماز غیبت کننده تا چهل روز قبول نیست
نکته اول؛ غیبت کننده می تواند حلالیت بطلبد و با پذیرش عذر توسط غیبت شونده، و پشیمانی غیبت کننده این گناه و آثارش هم برداشته می شود.
نکته دوم؛ قبول نبودن با باطل بودن متفاوت است، یعنی همان که اثر ...
■ معنای نماز شفع چیست و آیا ارتباطی با شفاعت دارد؟
«شَفع» در لغت؛ به معناى ضمیمه کردن چیزى به چیزى، و مقارن و همراه بودن دو چیز است. در آیه شریفه «وَ الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ»؛ شفع، اسم و به معناى جُفت است چنانکه «وتر» به معناى تک میباشد،[1] و علت نامگذاری نماز شفع به این نام، به جهت دو رکعتی بودن آ ...
■ دلیل تغییر قبله مسلمانان از بیت المقدس به خانه کعبه چه بود؟
استاد محسن قرائتی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود با موضوع تفسیر قطره ای به بیان آموزه های آیه 141 و 142 سوره بقره پرداخته است.
آیه 141:
تِلْكَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَ لَكُمْ مَا كَسَبْتُمْ وَ لاَ تُسئَلُونَ عَمَّا كَانُواْ ...