■ چرا حتما باید نماز را به عربی خواند؟

پاسخ: ابتدا لازم است بدانیم كه تنها نماز و لبیک در حج است که باید به عربی بیان شود وگرنه هيچ تكليف واجب ديگري نيازمند قرائت عربي نیست.
به برخی از دلائل خواندن نماز به عربی اشاره می‌کنیم:
1.اصل تعبّد
خداوند دستور به عربی خواندن نماز داده و چون روح عبادت بر تسلیم و تعبد استوار است، انسان باید عبادت (نماز) را به همان شکل که خواست خداوند است انجام دهد تا مصلحت‌هایی که خداوند در نظر دارد و‏ چه ‏بسا ما از آن بی‏خبریم، حاصل گردد.
امیرمؤمنان (ع) می فرمایند: معنای اسلام، تسلیم شدن در مقابل پروردگار است و علامت این تسلیم ‌بودن در عمل آشکار می‌شود، می‌فرماید: "مؤمن، بنای دین خود را بر اساس رأی و نظر شخصی نمی‌گذارد، بلکه بر آنچه از پروردگارش رسیده بنیان می‌نهد". (1)
2.زبان مشترک مسلمانان
اینکه همۀ مسلمانان از هر نژاد و مملکتی نماز را به یک زبان بخوانند، باعث می‌شود که زبانی مشترک میان همه پیروان اسلام شکل بگیرد و در واقع زمینۀ وحدت و پیوند بین‏المللی دینی را فراهم کند. (دین جهانی نیاز به زبان مشترک جهانی دارد تا مسلمانان با آن زبان با یکدیگر تعامل کنند و خداوند آن زبان را عربی قرار داده و کتاب آسمانی را با آن زبان فرستاده و و نماز را با آن زبان از ما خواسته است)
3.نبود معادل واژه‌ها
کلماتی را که در نماز به زبان می‌آوریم نمی‌توان به صورت دقیق به زبان دیگری ترجمه کرد.‏ چه‏بسا برخی از کلمات یا جملات، معانی بسیاری در خود جای داده که با یک یا چند جمله نیز نتوان همۀ آنها را بیان نمود. (2)
برای مثال از سوره حمد نام می‏بریم، هیچ ترجمه‏ای که بتواند تمام مفاهیم آن را به زبان دیگر بیان کند، نیست. حتی تنها، کلمه «الله» هیچ معادلی در زبان‏های دیگر ندارد و تنها می‏توان ترجمۀ آن را در قالب یک جمله بیان کرد. در مثال مذکور، کلمه "خدا" در زبان فارسی، فقط معادل فارسی آن است نه هم‌معنای کلمه «الله».
4.جلوگیری از تحریف
تجربۀ زندگی انسان‌ها، روشنگر این حقیقت تلخ است که آنجا دست‌های انسانی در کارهای مختلف دخالت کرده است، آن را به صورت‌های مختلف در آورده که گاهی با اصل و حقیقت خود فاصله بسیار دارد. استفاده از یک زبان در عبادت، سبب جلوگیری از تحریف عبادت و آمیختگی آن با خرافات می شود. این زبان را خداوند حکیم، زبان عربی قرار داده است که برترین و کامل ترین زبان است. (3)
یادآوری
البته خواندن نماز به زبان عربی بدان معنی نیست که انسان نتواند به هیچ زبان دیگری با خداوند سخن بگوید. چنانچه در قنوت نماز که قسمت خواستن حاجت‌هاست، به فتوای اکثر مراجع، انسان می‌تواند به فارسی یا هر زبان دیگر سخن بگوید. (4) همچنین انسان هر لحظه که اراده نماید، می‌تواند با زبان دلخواه خویش با او به راز و نیاز بپردازد، تنها برخی امور مانند نماز بنا بر مصلحت‌ها و فوایدی که دارد باید به زبان عربی باشد.
__________________
(1)الْإِسْلَامُ هُوَ التَّسْلِيمُ وَ التَّسْلِيمُ هُوَ التَّصْدِيقُ وَ التَّصْدِيقُ هُوَ الْيَقِينُ وَ الْيَقِينُ هُوَ الْأَدَاءُ وَ الْأَدَاءُ هُوَ الْعَمَلُ إِنَّ الْمُؤْمِنَ أَخَذَ دِينَهُ عَنْ رَبِّهِ وَ لَمْ يَأْخُذْهُ عَنْ رَأْيِهِ ؛‏ بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏65 ؛ ص309
(2)محمدتقی مصباح یزدی، قرآن ‏شناسی، ص 102 - 92، با تلخیص، مؤسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی، 1380 هـ. ش.
(3)قَالَ علیٌّ (ع): سَيِّدُ الْكَلَامِ‏ الْعَرَبِيَّةُ وَ سَيِّدُ الْعَرَبِيَّةِ الْقُرْآنُ؛ (بحار الأنوار (ط - بيروت)؛ ج‏61 ؛ص 30)
(4)توضیح المسائل سیزده مرجع، مسئله 1135.

محتوا : برنامه اندرویدی پرسمان نماز
1402/3/7 ساعت 12:59
کد : 1351
لینک مطلب

■ نماز را چرا باید به عربی بخوانیم؟

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی ادیب یزدی سخنران و کارشناس امور دینی و مذهبی گفت: خواندن نماز به زبان عربی و یا یک زبان واحد، نشانه وحدت بین آحاد مسلمان است، چراکه اگر هر کشور و یا ملتی نماز را به زبان خود بخوانند، تفرقه میان آن‌ها شکل می‌گیرد. به همین ...

■ نماز مقبول چه نمازی است؟

نمازی که انسان را از زشتی و گناه دور می کند،‌ نماز مقبول است؛ و نماز مقبول، نمازی است با توجه و معرفت. گفتن اذکاری صرفا از روی عادت و به صورت لقلقه ی زبان،‌ نماز واقعی نیست. تا معرفت نباشد، نماز کامل نمی شود. یکی از شاگردان آیه الله بهجت مى گوی ...

■ چه چیزهایی موجب سبک شمردن نماز می شود؟

تند خواندن نماز : در روایت آمده است که شخصی نمازش را تند می خواند پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) او را به کلاغی تشبیه کردند که تندتند به زمین نوک می زند و بعد فرمودند : اگر با این حال از دنیا برود به دین من از دنیا نرفته. یاد نگرفتن مسائل نماز . ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز