■ سلام. دختر ۱۳ ساله دارم که کاهل نماز است. با این که خانواده مذهبی داریم و همه نماز اول وقت میخوانند. من این بچه رو با وضو شیر دادم و خیلی مقید به حلال و‌ حرام هستیم. یک مطلبی دیدم این که مدیریت رو داخلی بکنید که خودش احساس تکلیف بکنه و نباید با زور و تذکر بچه رو به نماز فراخواند؛ خب اگر به خودش واگذار کنیم و اصلا عین خیالش نباشه که نمازش قضا بشه چی؟ این حدیث که میگه بچه رو به نماز امرکنید چی؟ و این که میگه رزق و روزی توی خونه کم میشه و برکت از خونه میره اگر کسی نماز صبحش قضا بشه و..... با شنیدن این احادیث سعی میکنم با تذکر و خواهش و تشویق اونو به نماز فرابخونم ولی خیلی هم موفق نیستم و باز اگر بهش چیزی نگم نمازش قضا میشه، برای نماز صبح اگر بخوام بیدارش کنم با اخم و کج خلقی بلند میشه برای همین اغلب صداش نمیکنم. لطفا راهنماییم کنید.

پاسخ: لطفا به چند نکته توجه کنید:

شما بحمدالله پایه ریزی معنوی خوبی برای دخترتان داشته‌اید. این را به عنوان یک موضوع امید بخش نگاه کنید نه مایه تاسف یا دستمایه سرزنش به دخترتان.


نوجوان دختر بیش از هر آموزش و تکراری از سوی شما، نیاز به یک رابطه عالی و احساسی با شما داره. زمانی مثل شما میشه که شما مهم ترین و جذاب ترین آدم های زندگی اش باشید. حفره‌های ارتباطی و اشکال‌هایی که توی این رابطه هست رو شناسایی و به مرور برطرف کنید.


از کارهای معنوی دیگر هم بهره بگیرید. مثلا یه وقتایی(محدود) از نوجوان بخواهید برای حل یک مشکل دعا کنه یا اگه خودش نسبت به یک موضوع معنوی خاصی مثل توسل یا انس با یک شهید رغبت داشت، از آن به عنوان یک پل برای تقویت در سایر رفتارهای دینی مثل نماز استفاده کنید.


برای ارتباط نوجوان با افراد موثر و معنوی در نزدیکان و آشنایان برنامه ریزی کنید.


انتقادپذیر باشید و با دقت و حوصله به حرف ‌های انتقادی نوجوان تان نسبت به نمازگزاران و متدینان جامعه گوش کنید و سعی کنید پاسخی منطقی و مناسب با درک نوجوان آماده کنید.


از نوجوان نماز یک بزرگسال رو انتظار نداشته باشید که اول وقت و همراه با همه مقدمات و موخرات استحبابی باشه. همین اندازه که نماز بخشی از زندگی ایشون باشه فعلا کفایت می کند.


حواس شما به راهزنان معنوی باشد. دوستان ناباب، چت‌هایی که در فضای مجازی انجام میشه، کتاب‌هایی که مطالعه کرده، شبهاتی که جواب شان را دریافت نکرده یا تسویه حساب احساسی با والدین مذهبی به خاطر اشتباهاتی که دارند، یا وجود افراد بی نماز در فامیل که به ظاهر موفقیت‌هایی دارند(الگوهای متضاد)، می تونند از این راهزنان باشند.


به همه نیازهای نوجوان تان توجه کنید مثل نیاز به موفقیت، نیاز به تفریح، نیاز به توجه و ... وقتی حواس شما به همه نیازهای نوجوان باشه، نوجوان هم قدردان این خانواده خواهد بود و تلاش خودش رو برای حفظ چنین مجموعه و ارزش‌های آن را دو چندان خواهد کرد.

1400/2/27 ساعت 08:34
کد : 1130
لینک مطلب

■ اگر مراد از وضو گرفتن، طهارت ظاهري است؟ چرا انسان بعد از استحمام و تميز شدن بدن بايد براى نماز وضو بگيرد؟

اگر چه استحمام نيز مانند وضو باعث نظافت و طهارت ظاهري بدن مي شود اما - همانگونه كه در پاسخ به فلسفه وضو گفته شد - وضو تنها براي تميز شدن ظاهر بدن نيست، بلكه اين عمل علاوه بر طهارت ظاهري در طهارت باطني انسان نيز نقش ايفا مي كند و از همه بالاتر به عنوا ...

■ باسلام .من یه طلبه هستم . متاسفانه فامیلای من اصلا نمازنمیخوانند .من هرچه تذکردادم نه تنها تأثیری نداشت ..بلکه لجبازی کرده وپافشاری میکنند. آیا دراین مورد تکلیفی برمن هست؟ لطفا راهنمایی بفرمایید؟

سلام علیکم یکی از از شرایط امر به معروف احتمال تاثیر است که شما اشاره کردید دیگر تذکر زبانی نه تنها فایده نداشته که بلکه موجب لجبازی هم شده است. پس این روش را دیگر نباید ادامه داد. البته این به این معنا نیست که دیگر وظیفه ندارید. کار اساسی شما پی ...

■ معیار در جهر و اخفات (آهسته خواندن) نماز چیست ؟ در نمازهایی مانند مغرب و عشا آیا باید جهر طوری باشد که کسی در کنار ما ایستاده صدای ما را بشنود ؟

معیار در جهر واخفات صدق عرفی است نه شنیدن کسی که در کنار او است ونه ظاهر نمودن جوهر صدا ولذا کسی که صدای او گرفته است می تواند جهر بخواند در حالی که جوهر صدا ظاهر نمی شود و جایز نیست صدا را در نماز ان قدر بلند کند که عرفا به ان فریاد گفته شود. ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز