نماز و اعمال روز مباهله

نماز و اعمال روز مباهله

روز بیست و چهارم ذی الحجه روزی است كه رسول خدا صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَاله با نصارای نجران مُباهَلَه كرد حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حَسَن و حسین عَلیهمُ السلام را برای مباهله بیرون برد چون نگاه مسیحیان نجران بر ایشان افتاد و حقّانیّت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند جُراءَت نکردند مُباهله بکنند ...  و همچنین در این روز نیز حضرت امیرالمؤ منین علی علیه السلام در حال ركوع انگشتری خود ر ...

روز بیست و چهارم ذی الحجه روزی است كه رسول خدا صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَاله با نصارای نجران مُباهَلَه كرد حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حَسَن و حسین عَلیهمُ السلام را برای مباهله بیرون برد چون نگاه مسیحیان نجران بر ایشان افتاد و حقّانیّت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند جُراءَت نکردند مُباهله بکنند ...  و همچنین در این روز نیز حضرت امیرالمؤ منین علی علیه السلام در حال ركوع انگشتری خود را به سائل داد و آیه اِنَّما وَلِیُّكُمُ اللّهُ در شانش نازل شد.

برای این روز چند عمل وارد شده است که عبارتند از:

اول: غسل

دوم: روزه

سوّم: خواندن نماز روز مباهله،

این نماز دو رکعت است که در هر رکعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره توحید و ده مرتبه آیه الکرسی تا «هم فيها خالدون» و ده مرتبه سوره قدر خوانده می‌شود و بهتر است این نماز نزدیک ظهر به‌جا آورده شود و قبل از آن غسل انجام گیرد.

ثواب خواندن این نماز بقدری زیاد است که امام صادق (ع) می‌فرمایند: «کسی که این نماز را بخواند ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را می‌برد و هر حاجتی از خدا در خواست کند، خداوند آن را برآورده می‌نماید».

 

چهارم: خواندن زیارت امیرالمؤمنین(ع) به ویژه زیارت جامعه کبیره روایت شده است.

پنجم: احسان به فقرا و محرومان به تأسّی از مولی الموحدین علی (ع) که در رکوع نمازش به نیازمند احسان فرمود، سفارش شده است.

 

ششم: خواندن دعاى مباهله مى باشد، از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده، و آن دعا اين است:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ بَهَائِكَ بِأَبْهَاهُ وَ كُلُّ بَهَائِكَ بَهِيٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِبَهَائِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَلالِكَ بِأَجَلِّهِ وَ كُلُّ جَلالِكَ جَلِيلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِجَلالِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَمَالِكَ بِأَجْمَلِهِ وَ كُلُّ جَمَالِكَ جَمِيلٌ؛

 

خدايا از تو درخواست مى كنم از زيبايى ات به حق برترين مرتبه زيبايى ات، و همه مراتب آن زيباست، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب زيبايیات.خدايا از تو درخواست مى كنم از بزرگى ات به حق برترين مرتبه بزرگى ات، و همه مراتب بزرگى ات بزرگ است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب عظمتت.خدايا از تو درخواست میكنم از جمالت، به حق برترين مرتبه جمالت، و همه مراتب جمال تو جميل است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب جمالت.