طریقه خواندن نماز جمعه
نماز جمعه دارای دو خطبه و دو رکعت نماز است. در خطبهی اوّل حمد الهى واجب است، و به هر لفظى که حمد الهى محسوب شود جایز است، ولى احتیاط مستحب آن است که به لفظ جلالهی «اللَّه» باشد، و احتیاط واجب آن است که امام جمعه پس از آن به ثناى الهى بپردازد و سپس به پیامبر اسلام(ص) درود فرستد. و واجب است مردم را به تقوا سفارش کند و یک سورهی کوچک از قرآن را بخواند. در خطبهی د ...
نماز جمعه دارای دو خطبه و دو رکعت نماز است. در خطبهی اوّل حمد الهى واجب است، و به هر لفظى که حمد الهى محسوب شود جایز است، ولى احتیاط مستحب آن است که به لفظ جلالهی «اللَّه» باشد، و احتیاط واجب آن است که امام جمعه پس از آن به ثناى الهى بپردازد و سپس به پیامبر اسلام(ص) درود فرستد. و واجب است مردم را به تقوا سفارش کند و یک سورهی کوچک از قرآن را بخواند.
در خطبهی دوم نیز حمد و ثناى الهى به صورتى که ذکر شد و درود بر پیامبر اسلام واجب است. و احتیاط واجب آن است که در این خطبه نیز امام جمعه به تقوا سفارش کند و سورهای کوچک از قرآن را تلاوت نماید. و احتیاط مستحب و مؤکد آن است که در خطبهی دوم پس از درود بر پیامبر(ص) به ائمهی معصومین(ع) نیز درود بفرستد و براى مؤمنان استغفار کند. و بهتر است از خطبههاى منسوب به امام علی(ع) یا آنچه از ائمه معصومین(ع) وارد شده انتخاب کند.
بعد از تمام شدن خطبه، نماز جمعه خوانده میشود. نماز جمعه مانند نماز صبح دو رکعت است، ولى با نماز صبح چند فرق دارد:
احتیاط آن است که قرائت حمد و سوره در نماز جمعه به جهر، یعنى بلند خوانده شود.
مستحبّ است در رکعت اوّل بعد از سورهی حمد سورهی جمعه و در رکعت دوّم بعد از سورهی حمد سورهی منافقین خوانده شود.
در نماز جمعه دو قنوت مستحبّ است: یکى در رکعت اوّل پیش از رکوع، و دیگری در رکعت دوّم بعد از رکوع، و در هر قنوت دعاهایى که در قنوت نمازها خوانده میشود را میتوان خواند. البته بهتر و افضل در دو قنوت نماز جمعه، بلکه در قنوت نمازهاى دیگر خواندن کلمات فرج است.
از امام صادق(ع) روایت شده است: در قنوت رکعت اوّل نماز جمعه بعد از قرائت میگویى: «لا اله الا اللَّه الحلیم الکریم ...».