سلام به امام حسین قبل از شروع نماز
در حالات بعضی از بزرگان مثل مرحوم آیت الله شیخ عبد الکریم حائری رضوان الله علیه ، مؤسس حوزه علمیه قم آمده است که قبل از این که به نماز بایستند، بر امام حسین علیه السلام ، سلام میدانند. شاید یک جهت آن این بوده است که امام حسین علیه السلام اقامه کننده واقعی نماز هستند. در زیارت آن حضرت میخوانیم: « أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ » ؛ من شهادت می&zw ...
در حالات بعضی از بزرگان مثل مرحوم آیت الله شیخ عبد الکریم حائری رضوان الله علیه ، مؤسس حوزه علمیه قم آمده است که قبل از این که به نماز بایستند، بر امام حسین علیه السلام ، سلام میدانند.
شاید یک جهت آن این بوده است که امام حسین علیه السلام اقامه کننده واقعی نماز هستند. در زیارت آن حضرت میخوانیم: « أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ » ؛ من شهادت میدهم که شما نماز را به پا داشتید.
آیت الله حائری در توجیه این کار فرموده بودند: نماز و لا اِلهَ اِلّا الله و یاد خدا به برکت شهادت و خون حضرت سید الشهدا علیه السلام است. من میخواهم از این شخصیّت تشکر بکنم.
روایتی هم از قول امام رضا علیه السلام آمده است: وَ اجْعَلْ وَاحِداً مِنَ الْأَئِمَّةِ نَصْبَ عَيْنَيْكَ ؛ [بحار الانوار، ج ۸۱ ص ۲۰۷] وقتی میخواهید به نماز بایستید، یکی از امامها را نصب العین خود قرار دهید.
یعنی معیار شما امام باشد. امام برای شما الگو باشد. ببینید امام حسین علیه السلام چقدر عاشق نماز بود! پیغمبر اکرم صَلّی اللّه عَلیه وَ آلِه میفرمایند: من از نماز سیر نمی شوم. باید الگوی ما در نماز آنها باشند.
زیبایی های نماز ؛ استاد فرحزاد ؛ خلاصه ای از صفحه 51 و 52.