نماز روزهای یکشنبه ماه ذی القعده نمازی برای توبه
انس بن مالک نقل میکند: رسول خدا در روز یکشنبه ماه ذیالقعده فرمودند: ای مردم کدامیک از شما میخواهد توبه کند؟ (ما) گفتیم همه ما میخواهیم توبه کنیم ای رسول خدا. حضرت فرمودند: غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز (دو نماز دو رکعتی) بگذارید. در هر رکعت فاتحةالکتاب (سوره حمد) را یکبار، «قل هو الله احد» را سهبار، و معوّذتین ...
انس بن مالک نقل میکند: رسول خدا در روز یکشنبه ماه ذیالقعده فرمودند: ای مردم کدامیک از شما میخواهد توبه کند؟
(ما) گفتیم همه ما میخواهیم توبه کنیم ای رسول خدا.
حضرت فرمودند:
غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز (دو نماز دو رکعتی) بگذارید. در هر رکعت فاتحةالکتاب (سوره حمد) را یکبار، «قل هو الله احد» را سهبار، و معوّذتین (سورههای فلق و ناس) را یک بار بخوانید.
و بعد از نماز هفتاد بار استغفار کنید یعنی (أَسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبّی وَ أَتُوبُ إلَیه بگویید)؛ و [استغفار را] به «لَا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إِلّا باللّهِ العَلیِّ العَظیمِ» ختم نمایید.
بعد از آن این دعا را بخوانید:
«يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»
سپس پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند:
هیچ بندهای از امّت من این [اعمال] را بهجای نیاورَد، مگر آنکه؛ ندایی از آسمان برآید که: ای بنده پروردگار! اعمالت را از سر گیر، که توبهات پذیرفته و گناهانت بخشوده شده است و فرشتهای از زیر عرش [الهی] ندا میدهد: ای بنده [خدا]! [این موهبت] بر تو و خانواده و فرزندانت خجسته باد؛
و منادی دیگری ندا میدهد: صاحبان حق در روز قیامت از تو راضی میشوند؛
و منادی دیگری گوید: ای بنده [خدا]! پدر و مادرت،هر چند بر تو خشم گرفته باشند،از تو راضی میشوند، و [خود نیز] مورد آمرزش واقع میشوند، و فرزندانت نیز بخشوده میشوند. و تو در دنیا و آخرت از رزق فراوان بهره خواهی برد؛
و جبرئیل ندا میدهد، من هستم که همراه ملکالموت بر [بالینت] حاضر میشوم، تا [او] با تو مدارا کند و آثار مرگ تو را نیازارد. همانا روح از جسم تو به سلامت خارج میشود.
انس گوید: گفتیم ای رسول خدا اگر بندهای در غیر از این ماه چنین کند [چه آثاری را در پی دارد]؟ پس ایشان فرمود، [این آثار] بر او نیز خواهد بود و [فرمودند] همانا جبرئیل این کلمات را در ایام [معراج] به من آموخت.
إقبالالأعمال، ج١، ص٣٠٨