راههای مقابله با اضطرابهاى روانى در جوانی و نوجوانی
زندگى انسان بخصوص نسل جوان پر از تلخى ها و شيرينى هاست. تحولات مهم سياسى و نگران كننده همواره با زندگى انسان شكل مى گيرد كه انواع اضطرابها و نگرانيها را به همراه دارند. تحولات فراوانى كه يا بر اثر عوامل طبيعى مانند، زلزله و طوفانها پديد مى آيند. يا در حواث روزمره مانند تصادفهاى ناگوار در زمين و هوا مطرح مى شود و يا در جنگ و تجاوز بيگانگان انواع اضطرابها انسان را محاصره مى كند و يا ريشه هاى ب ...
زندگى انسان بخصوص نسل جوان پر از تلخى ها و شيرينى هاست. تحولات مهم سياسى و نگران كننده همواره با زندگى انسان شكل مى گيرد كه انواع اضطرابها و نگرانيها را به همراه دارند. تحولات فراوانى كه يا بر اثر عوامل طبيعى مانند، زلزله و طوفانها پديد مى آيند.
يا در حواث روزمره مانند تصادفهاى ناگوار در زمين و هوا مطرح مى شود و يا در جنگ و تجاوز بيگانگان انواع اضطرابها انسان را محاصره مى كند
و يا ريشه هاى بينشى دارد انسانهائى كه داراى باورهاى عميق معنوى نيستند، نسبت به آينده و تحولات آن دچار تزلزل و اضطراب مى شوند. چه بايد كرد تا اضطرابهاى گوناگون، روح ما را متزلزل نسازند؟ و سلامت روانى ما را تهديد نكند؟
نقش ياد خدا در آرامش روان
يكى از راههاى مقابله با اضطرابهاى روانى، ياد خدا در همه ى حالات است.
امام علی (علیه السلام)
"در ياد خدا غرق شويد كه ياد خدا بهترين يادهاست" ( نهج البلاغه، خطبه 110)
ياد مرگ و آرامش روان
يكى ديگر از راههاى مقابله با اضطرابهاى روانى ياد مرگ و توجه به قيامت است. آنانكه به آينده ى زندگى انسان توجه ندارند. و مرگ و پايان زندگى را باور نمى كنند، و فراموش كردند كه بايد روزى از اين دنيا بروند و زمان رفتن نيز معلوم نيست و فكر مى كنند كه هميشه هستند، از تحولات گوناگون رنج مى برند، و براى از دست دادن مال يا موقعيتهاى سياسى نگران شده دچار اضطراب مى گردد و آرامش روانى را از دست مى دهند. كه ياد قيامت، انسان را به واقع بينى نزديك و با واقعيت ها آشنا مى سازد.
امام علی (علیه السلام) :
"اى پسرم، فراوان مرگ را به ياد آور، و به ياد آن باش كه به سوى آن مى روى و براى پس از مرگ فراهم كرده اى" (نهج البلاغه، نامه ى31)
اميدواريم با شناخت نعمتهاى الهى، و مشكلات و آفتهاى رشد و تكامل و شناخت راههاى صحيح مقابله با آن، دوران جوانى را شيرين و زيبا به پايان بريم.
منبع: راه مقابله با مشکلات جوانی از دیدگاه نهج البلاغه (دشتی)