آثار نماز جماعت که کمتر شنیده اید

آثار نماز جماعت که کمتر شنیده اید

از نكات اساسى مربوط به نماز، برپایى آن به صورت جماعت است. نماز جماعت پاداش بسیار، بركات فراوان و فواید فردى آثار اجتماعى بسیار دارد. شكوه مسلمانان و موحّدان را مى‏رساند. ذوب شدن «فرد» در «جمع» در یك عبادت توحیدى است. مقدمه وحدت و عامل تقویت روح برادرى است. نماز جماعت، زمینه شناخت افراد و مشكلات و نیازهاى آنان است. نماز جماعت، بهترین و بیشترین و پاك‏ترین و كم خ ...

از نكات اساسى مربوط به نماز، برپایى آن به صورت جماعت است. نماز جماعت پاداش بسیار، بركات فراوان و فواید فردى آثار اجتماعى بسیار دارد.

شكوه مسلمانان و موحّدان را مى‏رساند. ذوب شدن «فرد» در «جمع» در یك عبادت توحیدى است. مقدمه وحدت و عامل تقویت روح برادرى است.

نماز جماعت، زمینه شناخت افراد و مشكلات و نیازهاى آنان است. نماز جماعت، بهترین و بیشترین و پاك‏ترین و كم خرج‏ترین اجتماعات دنیاست. خار چشم دشمنان اسلام است. عامل نظم، وحدت صفوف، وقت‏شناسى و مبارزه با فردگرایى و خودخواهى است. موجب شسته شدن كینه ‏ها و كدورت‏ها و پیدایش روحیه اخوّت دینى است. مستحب است انسان صبر كند تا نماز را به جماعت بخواند.

نماز به جماعت، از نماز اوّل وقتِ فُرادى‏ با فضلیت‏تر است و پاداش جماعت، هر چند مختصر و كوتاه برگزار شود، از نماز فُرادى‏ كه طولانى بخوانند بیشتر است.(۱) در حدیث آمده است: هرگاه عدد نمازگزاران در جماعت، از ده نفر بیشتر شود، پاداشى نصیب نمازگزاران مى‏شود كه قابل بیان و شماره نیست.
در نماز جماعت، باید فردى عادل و متّقى و شایسته، امام جماعت شود و دیگران به او اقتدا كنند.

این شرط، هم ملاك بودن تقوا و عدالت را بیان مى‏كند و هم تبعیت از پیشگامان در صلاح و پاكى را مى‏آموزد. تحقیر نماز جماعت، تحقیر خداست و تعظیم آن، بزرگداشت فرمان پروردگار است.
آنكه براى شركت در نماز جماعت، از خانه بیرون مى‏رود، یا در مسجد به انتظار برپایى نماز جماعت به سر مى‏برد، در طول این مدّت پاداش پرداختن به نماز را مى‏گیرد.(۲)

در نماز جماعت، جمعیّت هر چه بیشتر باشد، ثوابش افزون‏تر است. در حدیث آمده است: هر كه نماز جماعت را دوست بدارد، خدا هم او را دوست مى‏دارد.(3)

رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمود: صف‏هاى جماعت، همچون صفوف فرشتگان در آسمان چهارم است.(4)

پی نوشت ها:

۱) رساله امام ‏خمینى، مسئله‏۱۴۰۲.)

۲) كنزالعمال، ج ۸، حدیث ۲۲۸۱۸.)

۳) مستدرك الوسائل، ج ۱، ص ۴۸۸.)
۴) مستدرك، ج‏۱، ص‏۴۸۸.)