فرصت جبران
چرا قضای نماز را بايد بخوانيم؟ در حالی که خدا که به نماز ما احتیاجی ندارد؟ 1. فرصت جبران مثال ترک نماز واجب و لزوم قضای آن مانند دانشجويي است که در انجام تکاليف کوتاهی نموده و در امتحان مشروط شده است و در فرصت دیگر امکان جبران به او می دهند تا بتواند اين ضايعه را جبران نمايد و از امکانات و امتيازات دانشجویی استفاده کند. انجام عبادات و از جمله نماز دارای مصالح فراوان مادی و معن ...
چرا قضای نماز را بايد بخوانيم؟ در حالی که خدا که به نماز ما احتیاجی ندارد؟
1. فرصت جبران
مثال ترک نماز واجب و لزوم قضای آن مانند دانشجويي است که در انجام تکاليف کوتاهی نموده و در امتحان مشروط شده است و در فرصت دیگر امکان جبران به او می دهند تا بتواند اين ضايعه را جبران نمايد و از امکانات و امتيازات دانشجویی استفاده کند.
انجام عبادات و از جمله نماز دارای مصالح فراوان مادی و معنوی است که خداوند به خاطر شدت تاثيرات اين عبادات در کسب کمالات معنوی آن ها را بر بندگان خود واجب نموده است. کسی که موفق به انجام اين عبادات نشده، مصلحت موجود در آن را درک نکرده است قضاي عبادت در حقيقت نوعی فرصت و رحمت خداوند است امکان جبران بخشی از اين مصلحت فوت شده را داده است.
ايجاد فرصت براي جبران مصلحت عباداتی که در زمان مخصوص خود واقع نشده است در مورد بسیاری از واجبات و بلکه مستحبات نيز پيش بینی شده است.
2. بازدارنده در قضا شدن نمازها
واجب بودنِ قضای نماز می تواند نقش باز دارندگي در قضا شدن نماز داشته باشد. به عبارت دیگر وقتی مکلف بداند که نماز تکلیف دائمی و ضروری است و اگر در وقت معین ادا نشود باید در آینده ادا شود ـ هر چند فضیلت کمتری دارد ـ بطور عقلانی و منطقی ترجیح می دهد نماز را در وقت معین بخواند.