نوجوانی که در کشیک شبانه برای حفاظت از مسجد شرکت می کرد.
نوجوانی که در کشیک شبانه برای حفاظت از مسجد شرکت می کرد. شهيد محمد پناهي متولد 1342، دانش آموزی نوجوان در دوران انقلاب بود، اما با آن سن کمش فعالیتهای بسیاری در دوران انقلاب انجام داد ، تا اینکه در تاريخ پنجم دی ماه 1357 در اثر آتش گشودن مأمورين شهرباني به روي مردم تظاهركننده، به فیض شهادت نائل آمد. شهيد محمد پناهي در سال 1342 در يك خانواده مؤمن و متدين در شهرستان سلماس ديد ...
نوجوانی که در کشیک شبانه برای حفاظت از مسجد شرکت می کرد.
شهيد محمد پناهي متولد 1342، دانش آموزی نوجوان در دوران انقلاب بود، اما با آن سن کمش فعالیتهای بسیاری در دوران انقلاب انجام داد ، تا اینکه در تاريخ پنجم دی ماه 1357 در اثر آتش گشودن مأمورين شهرباني به روي مردم تظاهركننده، به فیض شهادت نائل آمد.
شهيد محمد پناهي در سال 1342 در يك خانواده مؤمن و متدين در شهرستان سلماس ديده به جهان گشود. پدرش مردي با غيرت بود كه با كارگري چرخ خانواده را مي چرخاند.
محمد سه ساله بود كه پدرش را از دست می دهد و طعم تلخ بي پدري و یتیمی را می چشد.
محمد مادری داشت که شيرزني بود فداكار و مهربان، عملا تربيت محمد را به عهده گرفت.
پس از سپري كردن دوران طفوليت در 7 سالگي پا به محيط تعليم و تربيت نهاد و تحصيلات ابتدائي و راهنمائي را در شهرستان سلماس با موفقيت به پايان رساند.
مادری مهربان و دلسوز که تمام همتش در جهت تربیت صحیح و تحصیل فرزندش بود، و تمام تلاش خود را جهت تامین رفاه فرزندش و تامین مخارج تحصيلش فراهم مي آورد.
محمد در مقطع متوسطه در هنرستان صنعتي ثبت نام و مشغول تحصيل شد. سال 1356 ، سال دوم هنرستان بود كه مصادف با اوج گيري انقلاب اسلامي و تظاهرات خياباني مردم ايران بود. در هنرستان توسط دبيران متعهد و انقلابی، آگاهي هاي لازم داده مي شد و لذا هنرستان و دانش آموزان آن همگام با قاطبه ملت ايران بودند و نفرت عجيبي از رژيم پهلوي داشتند و تقريبا در همه راهپيمائي هاي خياباني مردم سلماس نيز شركت مي كرد.
در كشيكهاي شبانه براي حفاظت از مساجد و پايگاهها فعاليت چشمگيري داشت. محمد فردي بود كنجكاو و تيزهوش و مؤمن و زرنگ و چابك. هميشه در مقابل مسجد مبارك جامع بر عليه رژيم شاهنشاهي شعارهاي تندي مي داد.
مادر شهيد به او مي گفت: كه مواظب خودت باش، در راهپيمائيها شركت نكن ولي محمد مي گفت من نروم،كي برود. ما نرويم پس انقلاب را چه كسي خواهد كرد، ما بايد از اسلام دفاع كنيم.
من به نآمدم اينجا كه به خود باز روم آنكه آورد مرا باز برد در وطنم
محمد چون خورشيد در ميان دوستان و همسالان خود مي درخشيد و بي پرواتر از همه در صفوف تظاهركنندگان با مشت گره كرده در جلو شهرباني شعار مي داد.
محمد با اینکه دانش آموزی نوجوان بود، اما فعالیتهای بسیاری در دوران انقلاب انجام داد و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمی کرد تا اینکه در تاريخ پنجم دی ماه 1357 در اثر آتش گشودن مأمورين شهرباني به روي مردم تظاهركننده،
اولين شهيد زمان انقلاب در شهرستان سلماس ؛ شهید محمد پناهی شد.
نام شهيد پناهي را به هنرستان صنعتي نهادند و اکنون هنرستان شهيد پناهي از بزرگترين مراكز فني و آموزشي شهر محسوب مي شود.
منبع: مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران