کسانی که باید نماز بخوانند
نماز تکلیفی است از سوی پروردگار و انسان، آنگاه که به سنّ بلوغ می رسد لیاقت می یابد تا به این تکلیف عمل کند و کودکان زمانی که از مرحله کودکی فراتر می روند و پا به سنّ تکلیف می گذارند، از نظر اسلام تولّدی نوین می یابند و چه زیباست آن روز را، که جشن تکلیف است، گرامی بدارند. سن بلوغ پسرها، پس از تمام شدن پانزده سال و دخترها در پایان نُه سالگی بالغ می شوند(1) و باید وظایف شرعی خود را بجا آورند. گ ...
نماز تکلیفی است از سوی پروردگار و انسان، آنگاه که به سنّ بلوغ می رسد لیاقت می یابد تا به این تکلیف عمل کند و کودکان زمانی که از مرحله کودکی فراتر می روند و پا به سنّ تکلیف می گذارند، از نظر اسلام تولّدی نوین می یابند و چه زیباست آن روز را، که جشن تکلیف است، گرامی بدارند.
سن بلوغ
پسرها، پس از تمام شدن پانزده سال و دخترها در پایان نُه سالگی بالغ می شوند(1) و باید وظایف شرعی خود را بجا آورند. گرچه کودکان و نوجوانان نیز اگر نماز بخوانند، پاداش و ثواب خواهند داشت و چه خوب است که نوجوانان از سالهای پیش از بلوغ، برای آمادگی، نمازهای پنج گانه شبانه روز را بخوانند.
باید توجّه داشت که سنِّ بلوغ، با سال قمری حساب می شود و چون هر سال قمری سیصد و پنجاه و چهار روز و شش ساعت است، ده روز و هیجده ساعت از سال شمسی کمتر می باشد.
بنابراین، با کم کردن 96 روز و 18 ساعت از نه سال شمسی، نه سال قمری (سن تکلیف دختر) به دست می آید، و با کم کردن 161 روز و 6 ساعت از پانزده سال شمسی، پانزده سال قمری (سن تکلیف پسر) معلوم می گردد.
چه نیکو و بجاست که پدران و مادران، تاریخ تولّد فرزندان خود را، طبق سال قمری ثبت کنند و زمان بلوغشان را به آنان متذکر شوند و یادآورند
پاورقی:
1. بلوغ علامتهای دیگری هم دارد، برای آشنایی به رساله توضیح المسائل، مسأله 2252 مراجعه کنید.