چگونه با نماز نسبت به خدا افکار مثبت داشته باشیم؟

باعرض سلام وخسته نباشید
من تا سن16سالگی نمازهایم راکامل وپیوسته نمی خواندم امابعدازآن به مدت5سال نمازهایم را کامل همراه بااحساس رضایت ازنمازخواندنم وتاثیرات مثبت نماز رادر روح وزندگی ام را احاس کردم،اما به مدت یکسال است که دیگر اصلا آن احساس خوب و تاثیرات مثبت را از نماز نمی گیرم،درواقع بعد ازنمازهایم احساس میکنم که تفکراتم نسبت به خدا منفی می شود وحس بدی نسبت به نماز پیدا میکنم،برای همین نمازهایم را کامل نمی خوانم،تاحداقل احساسم نسبت به خدامثبت باشد ودچار عذاب وجدان نشوم.
لطفا به من کمک کنید ومرا راهنمایی کنید تابه آن حالت قبلی خود برگردم

با سلام و تشکر به جهت ارتباط تان با اين مرکز.
خواهر گرامی!اولا بیان نکرده اید که منظور شما از افکار منفی چیست ؟آیا یعنی امید شما از خدا کم می شود یا فکر گناه در شما به وجود می آید یا در وجود خدا شک می کنید،یا ... باید برای ما بیان کنید که این افکار چیست تا کمک تان نماییم.

ثانیا مطمئناً نماز نیست که افکار منفی را به ذهن تان می آورد ،زیرا اگر چنین بود ،در مدت پنچ سال هم این افکار سراغ تان می آمد و بقیۀ مردم هم که نماز می خوانند ،باید فکر منفی سراغ شان بیاید،مگر می شود نماز که منشأ خیرات و برکات و باز دارنده از نواهی است ،باعث فکر منفی شود؟!
نماز به فرمودۀ قرآن:أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَر؛ نماز را برپا دار، كه نماز (انسان را) از زشتي ها و گناه بازمى‏دارد.(1)
به فرمودۀ روایات:َ الصَّلَاةُ عَمُودُ دِينِكُم‏؛نماز ستون دین شماست.(2)
الصلاة معراج المؤمن‏؛نماز معراج مومن است.(3)
:أوّل ما يسأل العبد عنه الصّلاة؛اولین چیزی که از بنده در قیامت سؤال می شود ،نماز است.(4 )
أَوَّلَ مَا يُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ الصَّلَاةُ فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا؛...اگر نماز قبول شود، بقیۀ اعمال هم پذیرفته می شود.( 5)
پس باید عامل افکار منفی را در خود پیدا نمایید . ببینید این افکار از کی و چرا سراغ شما امده است،بعد از شناسایی در پی از بین بردن آن باشید.
شیطان قسم خورده تا ما را از راه راست گمراه نکند و عاقبت مان را به شر ختم نکند، دست از سر ما برندارد. در قرآن آمده:«قالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعين؛شیطان به خدا گفت:به عزّتت سوگند، همه آنان را گمراه خواهم كرد».(6)
برای دور کردن انسان از خدا ،دست به هر دسیسه ای می زد. برای شما هم از این راه وارد شده و تا حدودی هم متأسفانه موفق بوده،یعنی القا کرده که فکر منفی در مورد خدا ،گناه دارد .گناهش از نماز نخواندن بزرگ تر است . چون نماز علت این افکار شده، پس نماز نخوان، شما هم غافل از همه جا به این استدلال تن دادید. برای اینکه این افکار را طرد نمائید ،نماز را ترک می کنید، غافل از این که« إِنَّ الصَّلاةَ كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنينَ كِتاباً مَوْقُوتاً ؛نماز، وظيفه ثابت و معيّنى براى مؤمنان است! »(7)
نماز ستون دین و اصل دین است . کسی که نماز را ترک کند ،رو به سوی کفر کرده: مَنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ كَفر.(8)
در صورتی که فکر منفی و فکر گناه ،گناه نیست. فقط باید مواظب بود این افکار در عمل ما تأثیر نگذارد . با ملایمت با آن مبارزه کرد تا کم کم از دست این افکار دور شد.
همیشه نماز را بخوانید، گرچه این افکار سراغ تان بیاید .به آن توجهی نکنید تا ان شاءالله از دست این فکرها راحت شوید.
از کتاب "نماز از دیدگاه قرآن و حدیث"نوشتۀ سید حسین موسوی راد لاهیجی، استفاده نمائید.
اگر مشکل فکری شما حل نشد، می توانید با بخش مشاوره مرکز به شماره 09640 تماس بگیرید.
موفق باشید.

پی نوشت ها:
1.عنکبوت(29)آیه45
2. شیخ کلینی، اصول کافی، ج‏2، ص19،دارالکتب الاسلامیه،تهران،1365ش
3. مصباح الشريعة،ترجمه حسن مصطفوى، ص 54، انجمن اسلامى حكمت و فلسف ايران‏، تهران‏،1360 ش‏
4.سيد بحر العلوم‏،تحفةالملوك‏(رساله در سیر و سلوک)، ص131،علامه طباطبایی،چ4، 1418 ق‏.
5.شیخ کلینی، اصول کافی،ج3 ،ص 268،. دارالکتب الاسلامیه،تهران،1365ش
6.ص(38)آیه82
7.نساء(4)آیه108
8. علامه مجلسی،بحارالانوار، ج 30، ص 674.موسسه الوفاء ،بیروت،1404ق